Gå till sidans huvudinnehåll

När någon avlider utomlands

Över en halv miljon svenskar bor utomlands för arbete, studier eller som seniorer. En vanlig missuppfattning är att svenska staten hjälper till att bekosta hemtransport i kista om någon avlider utomlands, men så är inte fallet. Att som anhöriga själva ordna med hemtransport och begravning kan därför bli både krångligt och dyrt. Detta vill vi underlätta för er.

Fonus International hjälper er med hela processen

Tillsammans med Familjens Jurist har vi tagit fram tjänsten Fonus International. Den innebär att vid dödsfall utomlands får ni som anhöriga hjälp med hela processen; från transport hem till begravning och de efterföljande juridiska frågorna. Att som anhörig inte behöva hantera alla steg på egen hand kan, förutom att spara pengar, också ge mer tid till sorgearbetet.

Vi ordnar med transporten, begravningen och juridiken

Om ni anlitar oss tar vi kontakt med de lokala myndigheterna för att ta hand om administrationen kring dödsfallet. Dessutom kommunicerar vi löpande med svensk ambassad för att se till att alla nödvändiga dokument tas fram, översätts och legaliseras.

Väl hemma i Sverige ordnar vi med begravningen efter era önskemål. Genom Familjens Jurist kan vi också erbjuda hjälp med den juridiska processen från bouppteckning till arvskifte, om den avlidna hade hemvist i Sverige. Om detta behöver ske utomlands kan vi agera mellanhand.

Boka hemtransport och begravning

Fyll i och skicka in formuläret, så återkommer vi till er så snart vi kan. Om ni har brådskande frågor kan ni ringa oss dygnet runt på 08-709 85 13.

Kontakta oss

Vi svarar i telefonen dygnet runt, alla dagar i veckan: 0771-87 00 87.

Boka möteHitta begravningsbyråBörja planera begravning