Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Ystad

Du ska känna dig trygg i ditt val av begravningsbyrå. Hos oss möter du vår personal som arbetar efter vår ledstjärna. Med hjärta och inlevelse tillgodoser vi våra kunders förväntningar och behov. Vi finns för dig och vägleder dig genom alla val om hur du vill utforma begravningsceremonin, oavsett vilket trossamfund du tillhör. Önskas borgerlig begravning har vi egna utbildade officianter.

Klicka här för att kontakta oss
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Hamngatan 15 B 271 43 Ystad

Vill du ha hjälp att tända ett ljus?

Om du själv inte kan besöka graven under allhelgonahelgen hjälper vi dig gärna att tända ett ljus.

Beställ en ljuständning

Vi som hjälper dig på Fonus i Ystad

Catarina Magnusson
Catarina Magnusson
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Marc Cardell
Marc Cardell
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Lisbeth Hansson
Lisbeth Hansson
Kontorschef

Börja planera begravningen

När vi ska planera en begravning tillsammans rekommenderar vi att du bokar en tid hos oss. Planeringsmötet brukar ta 1,5-2,5 timmar. På mötet kan du berätta om dina önskemål gällande begravningen i lugn och ro.

Vid ditt besök tar vi upp allt från musik, blommor, val av kista/urna och annons till programkort, ceremonilokal, med mera. Denna stund är värdefull för oss och hjälper oss att bättre kunna skräddarsy en mer personlig ceremoni.

Då Fonus är Sveriges enda begravningsbyrå som är rikstäckande kan du beställa en begravning hos oss även om den ska ske på annan ort.

Borgerlig begravning i Ystad

Om ni önskar en borgerlig begravning kan Lisbeth Hansson på Fonus i Ystad hjälpa er. Lisbeth är utbildad borgerlig officiant och har stor erfarenhet av borgerliga begravningar och kan hjälpa till med råd och tankar efter era önskemål.

Lokala samarbeten i Ystad

Vi värnar om våra lokala samarbetspartners; florister som hjälper till med era blommor och förtäringsställen för bokning av minnesstunder. Om ni önskar solosång eller musik har vi kontakt med duktiga musiker.

Digitalt möte/videomöte

När familjen bor i olika delar av landet eller världen, eller då det av andra anledningar är svårt att komma till vår begravningsbyrå, så tycker vi att det är en bra lösning att hålla begravningsmötet digitalt. På så vis kan alla delta trots fysiska avstånd. Vi delar då skärmen med deltagarna som finns med digitalt för att kunna visa de olika valen.  

Samarbete med Familjens Jurist

Fonus begravningsbyrå samarbetar med Familjens Jurist i Ystad. Familjens Jurist är Sveriges största familjejuridiska byrå och har ett brett utbud av tjänster. De kan bland annat hjälpa dig med bouppteckningen, testamente eller andra juridiska frågor.

Information och föreläsningar i Ystad

Vi besöker gärna utbildningsställen, föreningar och organisationer för att kostnadsfritt informera om till exempel regelverket kring begravningar, försäkringar eller juridik.

Vita Arkivet

Vill man underlätta för sina anhöriga finns Vita Arkivet att fylla i. Där kan man skriva ner sina egna önskemål och tankar om hur begravningen ska vara. Om du har frågor om Vita Arkivet eller önskar hjälp att fylla i det hjälper vi på Fonus Ystad gärna dig. Väljer du att fylla i det i pappersform kan vi även förvara det åt dig helt kostnadsfritt.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Ystad

Fonus i Ystad ligger på Hamngatan 15 B. Det finns goda parkeringsmöjligheter och närhet till både buss och järnvägsstation. Våra lokaler är handikappanpassade och utrustade med hiss.

Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Ystad.

Besök webbsida