Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Strängnäs

Vi har lång erfarenhet och kunskapen för att hjälpa er i livets kanske svåraste stund och tar med varm hand på oss uppgiften att hjälpa dig igenom alla frågor som du ställs inför, därför känns det extra viktigt att vårda förtroendet som du gett oss. Peter Westerberg som jobbar på Fonus i Strängnäs har mångårig erfarenhet och lotsar dig igenom besöket från första mötet, fram till stunden för begravningen.

Klicka här för att kontakta oss
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Hospitalsgatan 18 645 30 Strängnäs

Vita Arkivet

Att tänka på sin egen begravning kan kännas konstigt, men det är till stor hjälp för dina anhöriga. Berätta hur du vill ha det i Vita Arkivet. Det kostar ingenting och du kan ändra när du vill.

Till Vita Arkivet

Vi som hjälper dig på Fonus i Strängnäs

Peter Westerberg
Peter Westerberg
Kundrådgivare och Ceremonivärd

Vi hjälper dig fortfarande ❤

För oss är det viktigt, trots coronatider, att erbjuda personliga kundmöten och ceremonier. Vi träffar dig gärna via telefon eller videomöte.

Läs mer här

Vi hjälper dig med begravningen

Det är många saker som man ska ta ställning till när man ordnar med en begravning. Allt från kista, blommor, annons, gravsten, förtäring vid minnesstund, och inte minst den ekonomiska delen med bouppteckning, testamente, förvaltning av dödsbon, m.m.

Egen kisttillverkning

När det gäller kistor så har vi egen tillverkning i vår miljöcertifierade fabrik som ligger i Falköping sedan början av 70-talet. Det gör att vi kan säkerställa dagens miljökrav och snabba leveranser, för att kunna tillgodose alla tänkbara önskemål.

En unik begravningsceremoni

I Domkyrkan eller S:t Petri kapell på Södra kyrkogården, kan man ha begravningar i Svenska kyrkans ordning eller en så kallad borglig begravning. I Strängnäs finns även andra samfund och begravningslokaler till exempel Olivehällskyrkan.

Det finns alla typer av gravskick från traditionell jord-/urngrav till askgravplats eller minneslund. På gamla kyrkogården vid strandkanten kan man i dagsläget erbjuda plats för ny urn- eller kistgrav.

Önskar man sprida askan i havet så har vi speciella sjöurnor för ändamålet och kan rutinerna kring det.

Lokala samarbeten i Strängnäs

Vi har ett gott samarbete med floristerna här omkring tex. Burges, Rosenius, Stallarholmen och Åkers blommor vilka tillgodoser leverans av blommor med hög kvalitét.

Minnesstunden kan med fördel hållas i Domherren församlingshem där vi tar hjälp av personalen för att uppfylla era önskemål. Vi har även ett gott samarbete med Kyrkbackens begravningsservice som bland annat har catering för att ordna med förtäring utanför tätorten i alla våra kransförsamlingars lokaler.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Strängnäs

Bara något kvarter från den vackra Domkyrkan på kullen omgiven av Mälarens böljor, ligger Fonus begravningsbyrå på Hospitalsgatan 18. Här får du hjälp med allt som rör begravningen, när du mist någon i din närhet.

Varmt välkommen att kontakta Fonus begravningsbyrå i Strängnäs!

Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist.

Besök webbsida