Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Staffanstorp

Att mista en anhörig är något av det svåraste man kan drabbas av. Behovet av att då få hjälp av någon som har förståelse för den situationen och kunskapen kring allt praktiskt som behöver göras, är ofta stort.

Klicka här för att kontakta oss
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Bråhögsplatsen 8 245 31 Staffanstorp

Vita Arkivet

Att tänka på sin egen begravning kan kännas konstigt, men det är till stor hjälp för dina anhöriga. Berätta hur du vill ha det i Vita Arkivet. Det kostar ingenting och du kan ändra när du vill.

Till Vita Arkivet

Vi som hjälper dig på Fonus i Staffanstorp

Åsa Olsson
Åsa Olsson
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Peter Johansson
Peter Johansson
Kundområdeschef
Anna Guspervi
Anna Guspervi
Kundområdeschef

Vi hjälper dig fortfarande ❤

För oss är det viktigt, trots coronatider, att erbjuda personliga kundmöten och ceremonier. Vi träffar dig gärna via telefon eller videomöte.

Läs mer här

Alltid kunden i Fokus

Vi på Fonus i Staffanstorp hjälper dig gärna med allt som behövs för att skapa en värdig och personlig begravning, oavsett var dödsfallet har skett eller var begravningen skall äga rum. Vi ordnar begravningar enligt alla religiösa traditioner samt borgerliga begravningar.

Vi arbetar med känsla och hjärta, alltid med kunden i fokus. Vi är duktiga på att ordna med blommor, minnesstunder och ge råd i valet av gravstenar. Dina önskemål är vår utgångspunkt när vi arrangerar en begravning och vi lägger stor vikt vid att lyssna på dig för att det ska bli ett fint avslut, helt enligt dina önskemål och tankar.

Med trygga händer hjälper vi dig i en av de kanske svåraste stunderna i livet, oavsett vilken religion eller samfund du tillhör. Det går bra att ringa oss dygnet runt.

Borgerlig ceremoni

För dig som väljer en borgerlig begravning har vi kontakter med flera duktiga borgerliga officianter.

Tillsammans med en officiant utformar ni ett ljust och personligt avsked.

Vi kan allt om begravningar

Vi på Fonus i Staffanstorp hjälper till med allt som hör till en begravning, såsom kista, urna, annons, blommor, gravsten, programkort, tackkort, transporter och att ordna minnesstunder.
Önskas solister så finns det flera duktiga lokala förmågor.

Efter begravningsakten sammanställer vi allt i en minnesbok där vi samlar bilder, musik, dikter och annat från begravningen, en uppskattad gåva till anhöriga.

Vi kommer gärna ut och föreläser och berättar mer om jobbet på en begravningsbyrå och hur vi kan hjälpa till. Ta kontakt med oss så hittar vi en dag och tid som passar.

Var kan Fonus i Staffanstorps ordna en begravning?

Vi ordnar med begravningar i hela Sverige eftersom Fonus är en rikstäckande begravningsbyrå.

I vårt närområde i Staffanstorp finns flera kyrkor: Brågarps kyrka, Nevishögs kyrka, Kyrkheddinge kyrka, Bjällerups kyrka och Esarps kyrka, vilka alla ligger i S:t Staffans församling. I Uppåkra församling har vi Uppåkra kyrka, Särslövs kyrka, Görslövs kyrka, Tottarps kyrka, Mölleberga kyrka och Knästorps kyrka. I Burlövs församling finns Arlövs kyrka och Burlövs gamla kyrka. Dessutom finns Staffanssalen i Staffanstorp samt Uppståndelsens kapell och S:t Olofs kapell på Norra kyrkogården i Lund där man förutom begravningsgudstjänster enligt svenska kyrkans ordning också kan ha borgerliga ceremonier och ceremonier enligt annat trossamfund.

Lokala samarbeten i Staffanstorp

Vi har ett nära samarbete med Royal Blommor samt med Mårtenssons Blommor här i Staffanstorp och andra lokala florister på andra orter. De har alla mångårig erfarenhet av att binda både traditionella begravningsdekorationer och kransar samt mer unika arrangemang enligt ert personliga önskemål.

Vill ni ha levande musik vid begravningen har vi på Fonus begravningsbyrå i Staffanstorp ett stort nätverk av både manliga och kvinnliga solister som kan sjunga, spela gitarr, piano, flöjt, trumpet eller dragspel m.m. inom olika genrer.

Önskar ni en minnesstund efter begravningen har vi flera förslag på förtäringsställen som vi varmt rekommenderar och har ett gott samarbete med, exempelvis Staffanstorps Gästis.

Fonus Minnessida

Vi skapar en minnessida för den avlidna på minnessidor.fonus.se. Där kan man lägga in bilder, skriva en hälsning till den avlidna, skicka en gåva till vald fond, beställa blommor till ceremonin samt ”tända ljus” för att visa sitt deltagande, något som är mycket uppskattat. På minnessidan kan man även se dödsannonsen, programblad och minnesboken om man önskar det.

Vita arkivet

Här kan du berätta för dina närmaste om det som är viktigt, så att de en dag slipper att undra. 

Vita Arkivet kostar ingenting och du kan enkelt göra ändringar när du vill. Du är välkommen in för att hämta det Vita Arkivet hos oss på Fonus begravningsbyrå i Staffanstorp, eller så kan du slå oss en signal så skickar vi hem det till dig. Du kan även fylla i Vita Arkivet online.

Evigt Minne

Ett fint samarbete vi har är med Evigt Minne som skapar unika minnesprodukter.

Det kan vara ett vackert fingeravtryckssmycke eller en DNA-infattad minneskristall, ett minnessmycke av en kär anhörig som gått bort eller en gåva till någon du vill skall bära med sig ett unikt avtryck av dig. Hör av er till oss så hjälper vi er.

Behöver du juridisk hjälp?

Vi har ett nära samarbete med Familjens Jurist i Lund. Du kan därför få hjälp med bouppteckningar, testamenten och andra juridiska frågor. Deras kontor är beläget på Stora Södergatan 15. Om du önskar kan vi boka en tid på vårt kontor här i Staffanstorp för detta.

Försäkringsinventering

Ibland kan det vara svårt att hitta försäkringar om man inte vet var man ska leta.

Vi erbjuder hjälp för dödsbon (och även för dig som privatperson) att göra en försäkringsinventering för att ta reda på vilka eventuella försäkringsinnehav som kan finnas.

Hos oss kan du köpa olika dekorationer och tillbehör

Hos Fonus i Staffanstorp kan du köpa olika dekorationer och tillbehör för att smycka gravplatsen. Vi erbjuder produkter såsom gravljus, gravlyktor, glaslyktor, vaser och minnesstenar. I vårt sortiment finns även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier.

Till dig som planerar begravning kan vi också erbjuda fotoramar. Till anhöriga och gäster finns även svarta och vita begravningsslipsar och begravningsblommor till försäljning.

Du kan enkelt betala alla våra produkter med Swish.

Här hittar ni Fonus begravningsbyrå i Staffanstorp

Fonus begravningsbyrå i Staffanstorp ligger på Bråhögsplatsen 8. Lokalen finns på markplan, är utan trappor eller höga trösklar, med avgiftsfria parkeringsplatser alldeles utanför dörren.

Glöm inte att lägga en P-skiva i rutan.

Kommer ni med buss så ligger busshållplatsen ca 200 meter bort.

Vi gör även hembesök i hela Staffanstorps kommun med omnejd.

Varmt välkommen!

Fonus begravningsbyrå i Staffanstorp
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Lund.

Besök webbsida