Kontakta din lokala begravningsbyrå dygnet runt eller ring 0771 87 00 87

Sidförslag
  Begravningsbyråer
   Söker du en minnessida eller dödsannons? De hittar du på  Fonus minnessidor 

   Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Staffanstorp

   Fonus i Staffanstorp är med er i hela processen från planering av begravningsceremonin till genomförande. Vi gör det där lilla extra som kanske inte alltid förväntas, allt för att ert avsked ska bli ett personligt och vackert minne. Vi arbetar med känsla och hjärta, alltid med er i fokus.

   Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
   Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

    

   Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

   Bråhögsplatsen 8 245 31 Staffanstorp

   Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Staffanstorp

   Fonus i Staffanstorp är med er i hela processen från planering av begravningsceremonin till genomförande. Vi gör det där lilla extra som kanske inte alltid förväntas, allt för att ert avsked ska bli ett personligt och vackert minne. Vi arbetar med känsla och hjärta, alltid med er i fokus.

   Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
   Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

    

   Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

   Bråhögsplatsen 8 , Staffanstorp

   Vi som hjälper er på Fonus i Staffanstorp

   På Fonus begravningsbyrå i Staffanstorp arbetar Åsa och Anna. Tillsammans har vi många års erfarenhet av begravningsbranschen och vi hjälper er i alla de svåra beslut som ska fattas då en nära anhörig eller vän har avlidit. Vi hjälper er hela vägen med allt som har med begravningen att göra, från hämtning av den avlidna till gravsättning och val av gravsten.

   Åsa Olsson
   Åsa Olsson
   Kundrådgivare och Ceremonivärd
   Anna Guspervi
   Anna Guspervi
   Kundområdeschef
   Våra kunder från hela Sverige berättar

   Vi skapar en personlig begravning

   Vi har gedigen kunskap och erfarenhet av att planera och genomföra alla sorters begravningar, oavsett religiöst samfund och livsåskådning. För oss är det viktigt att hylla det liv som levts. Därför lägger vi stor vikt vid att lära känna er som anhörig och få veta mer om den avlidna, allt för att kunna utforma en personlig begravningsceremoni som blir till ett ljust minne.

   Borgerlig begravning i Staffanstorp

   Om den avlidna inte var medlem i Svenska Kyrkan, eller om ni vill utforma ceremonin helt efter egna idéer utan att vara bunden till en speciell ordning, kan en borgerlig begravning vara aktuell.

   Vid en borgerlig begravning finns det många sätt att låta avskedet spegla den avlidna. Egentligen finns det inga regler eller begränsningar, och alla som vill kan begravas borgerligt även om man tillhör Svenska kyrkan eller något annat trossamfund. Vi på Fonus har lång erfarenhet och kan ge er råd och hjälp för att skapa en personlig borgerlig begravning.

   Var kan Fonus i Staffanstorps ordna en begravning?

   Vi ordnar med begravningar i hela Sverige eftersom Fonus är en rikstäckande begravningsbyrå.

   I vårt närområde i Staffanstorp finns flera kyrkor: Brågarps kyrka, Nevishögs kyrka, Kyrkheddinge kyrka, Bjällerups kyrka och Esarps kyrka, vilka alla ligger i S:t Staffans församling. I Uppåkra församling har vi Uppåkra kyrka, Särslövs kyrka, Görslövs kyrka, Tottarps kyrka, Mölleberga kyrka och Knästorps kyrka. I Burlövs församling finns Arlövs kyrka och Burlövs gamla kyrka.

   Dessutom finns Staffanssalen i Staffanstorp samt Uppståndelsens kapell och S:t Olofs kapell på Norra kyrkogården i Lund där man, förutom begravningsgudstjänster enligt Svenska kyrkans ordning, också kan ha borgerliga ceremonier och ceremonier enligt annat trossamfund.

   Samarbeten med lokala aktörer i Staffanstorp och närområdet

   Vi har ett nära samarbete med Royal Blommor samt med Mårtenssons Blommor här i Staffanstorp och andra lokala florister på andra orter. De har alla mångårig erfarenhet av att binda både traditionella begravningsdekorationer och kransar samt mer unika arrangemang enligt ert personliga önskemål.

   Vill ni ha levande musik vid begravningen har vi på Fonus begravningsbyrå i Staffanstorp ett stort nätverk av både manliga och kvinnliga solister som kan sjunga, spela gitarr, piano, flöjt, trumpet eller dragspel m.m. inom olika genrer.

   Önskar ni en minnesstund efter begravningen har vi flera förslag på förtäringsställen som vi varmt rekommenderar och har ett gott samarbete med, exempelvis Staffanstorps Gästis.

   Evigt Minne

   Ett fint samarbete vi har är med Evigt Minne som skapar unika minnesprodukter.

   Det kan vara ett vackert fingeravtryckssmycke eller en DNA-infattad minneskristall, ett minnessmycke av en kär anhörig som gått bort eller en gåva till någon ni vill skall bära med sig ett unikt avtryck av er. Hör av er till oss så hjälper vi er.

   Behöver ni juridisk hjälp?

   Vi har ett nära samarbete med Familjens Jurist i Lund. Ni kan därför få hjälp med bouppteckningar, testamenten och andra juridiska frågor. Deras kontor är beläget på Stora Södergatan 15. Om ni önskar kan vi boka en tid på vårt kontor här i Staffanstorp för detta.

   Förmåner för er som äger oss

   Som medlem i någon av våra ägarorganisationer har ni rätt till förmåner hos oss. Medlemsförmånerna kan utnyttjas om någon av er anhöriga är medlem eller om den avlidna var det. Läs mer om våra medlemsförmåner.

   Försäkringsinventering

   Ibland kan det vara svårt att hitta försäkringar om man inte vet var man ska leta. Vi erbjuder hjälp för dödsbon (och även för er som privatperson) att göra en försäkringsinventering för att ta reda på vilka eventuella försäkringsinnehav som kan finnas.

   Hos oss kan ni köpa olika dekorationer och tillbehör

   Hos Fonus i Staffanstorp kan ni köpa olika dekorationer och tillbehör för att smycka gravplatsen. Vi erbjuder produkter såsom gravljus, gravlyktor, glaslyktor, vaser och minnesstenar. I vårt sortiment finns även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier.

   Till er som planerar begravning kan vi också erbjuda fotoramar. Till anhöriga och gäster finns även svarta och vita begravningsslipsar och begravningsblommor till försäljning.

   Ni kan enkelt betala alla våra produkter med Swish.

   Hos oss är hundar välkomna

   Vi erbjuder alla våra besökare möjlighet att ta med sin hund till vårt möte. Självklart städar vi besöksrummet noggrant direkt efteråt för att personer med astma eller allergi också ska känna sig välkomna hos oss. Då vi har flera mötesrum på vår begravningsbyrå har vi avsatt ett av dessa där vi även välkomna hundar.

   Hitta till Fonus begravningsbyrå i Staffanstorp

   Fonus begravningsbyrå i Staffanstorp ligger på Bråhögsplatsen 8. Lokalen finns på markplan, är utan trappor eller höga trösklar, med avgiftsfria parkeringsplatser alldeles utanför dörren. Glöm inte att lägga en P-skiva i rutan.

   Kommer ni med buss så ligger busshållplatsen ca 200 meter bort.

   Vi gör även hembesök i hela Staffanstorps kommun med omnejd.

   Varmt välkommen!

   Fonus begravningsbyrå i Staffanstorp
   Fonus är den enda begravningsbyrån som är rikstäckande och finns i hela landet. Få hjälp med att planera din begravning
   Magnus Ladulåsgatan 65
   Stockholm
   Stockholm
   11827
   Sweden