Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Södertälje

Här möter du Petra, Thomas och Sandra. Vi hjälper dig med att ordna alla sorters begravningar och gravsättningar samt att skapa ett ljust och vackert minne av något så jobbigt och svårt som en begravning faktiskt är. Det kan vara en stor begravning eller en liten och enkel. Vi utgår från dina önskemål och finns med dig hela vägen.

Klicka här för att kontakta oss
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Nygatan 16 151 72 Södertälje

Vita Arkivet

Att tänka på sin egen begravning kan kännas konstigt, men det är till stor hjälp för dina anhöriga. Berätta hur du vill ha det i Vita Arkivet. Det kostar ingenting och du kan ändra när du vill.

Till Vita Arkivet

Vi som hjälper dig på Fonus i Södertälje

Thomas Hallström
Thomas Hallström
Kundrådgivare, Borgerlig officiant och Ceremonivärd

Thomas Hallström har jobbat på Fonus sedan våren 2018, till en början mestadels som ceremonivärd men är numera också kundrådgivare och borgerlig officiant. För Thomas är mötet med varje människa det viktigaste, att tillsammans med de anhöriga få forma en fin och minnesvärd begravning är ett stort förtroende och oerhört meningsfullt.

Thomas brinner lite extra för att varje begravning ska bli ett ljust minne för de anhöriga att bära med sig. Att ta sig an varje nytt förtroende som en begravning innebär med ärlighet, engagemang och omsorg, är det som driver honom i hans vardag. Thomas tycker också att det är oerhört fint att få hjälpa till med fina programkort, vackra blommor, annonser och minnessidan som Fonus är ensamma om att erbjuda.

Sandra Fransson
Sandra Fransson
Kundrådgivare och Ceremonivärd

Sandra Fransson började på Fonus våren 2020. Hon har tidigare arbetat som personlig assistent, men efter en tids studier bestämde hon sig för att göra något nytt och sökte sig då till Fonus.

Sandra har alltid arbetat med människor och det är något hon uppskattar mycket. Förtroendet de anhöriga visar henne vid utformandet av en begravning är något hon också värdesätter högt. Att hon får vara med och göra varje begravning personlig och unik är något som hon verkligen brinner för. Tillsammans med begravningsbyråns fina samarbetspartners kan hon möta kundernas olika behov och önskemål som finns vid varje begravning.

Petra Barck
Petra Barck
Kundområdeschef

Petra Barck är certifierad begravningsentreprenör och har jobbat på Fonus sedan 2012. För ett par år sedan blev hon kontorschef och idag ansvarar hon för kontoren i Stockholm syd, Huddinge, Tumba, Södertälje och Skärholmen. 

För Petra är mötet med de anhöriga det viktigaste och att helheten av begravningen blir ett ljust och fint minne. Hon uppskattar att vi har ett fint samarbete med florister och cateringfirmor så att vi tillsammans kan genomföra fina begravningar och minnesstunder. Petra tycker också om att få presentera våra gravstenar och att hjälpa de anhöriga att göra sina personliga val.

Pratar även finska

Vi hjälper dig fortfarande ❤

För oss är det viktigt, trots coronatider, att erbjuda personliga kundmöten och ceremonier. Vi träffar dig gärna via telefon eller videomöte.

Läs mer här

Vi hjälper er med allt inom begravning

Till oss är ni välkomna med alla typer av frågor rörande begravning och dödsfall. Kanske har du frågor om det Vita Arkivet eller vad som skiljer en kyrklig begravning från en borgerlig?

När vi planerar en begravning sitter vi ner tillsammans i ett möte. Vi rekommenderar alltid att ni bokar en tid innan för att vi på bästa sätt ska kunna hjälpa er att planera begravningen. Om det passar er bättre kan vi komma till er på hembesök.

Vi kan erbjuda hjälp på finska

Vi är glada över att kunna erbjuda finsktalande hjälp för dig som önskar. Petra tar emot dig och guidar dig till den begravning ni önskar ordna. Med stor erfarenhet från begravningsbranschen får du svar på alla dina frågor och ni kan kommunicera utan språkförbistringar.

Borgerlig begravning

Vi utformar och genomför borgerliga ceremonier och för dessa finns egentligen inga regler för hur de ska se ut. Detta ger stor frihet för egna önskemål. En borgerlig ceremoni kan till exempel ske i kapell, i hemmet eller ute i naturen. Möjligheterna är nästintill oändliga. På Fonus i Södertälje har vi stor erfarenhet av borgerliga begravningar och kan hjälpa till med råd och idéer.

Södertälje kommun erbjuder Södertäljebor kostnadsfri borgerlig officiant. Hos oss är Thomas utbildad borgerlig officiant och kan också planera och hålla i begravningsceremonin vid önskemål.

Våra lokala samarbetspartners i Södertälje

Genom åren så har vi arbetat upp ett gott samarbete med Södertäljes bästa leverantörer inom vår verksamhet. Våra florister är fantastiska och trygga samarbetspartners. Vi samarbetar främst med Weda blomman i Södertälje och Nykvarns blommor. Det som är så givande med våra florister är att de kan skapa blomsterdekorationer utifrån teman, känslor och personliga önskemål. Besök av oss kan även bokas i Nykvarn hos Nykvarns blommor efter överenskommelse.

När det gäller minnesstunder så har vi ett nära samarbete med Alla Tiders Matlagare, Raftewolds catering, m.fl., som ordnar mat och dryck till minnesstunden. Vi kan även boka minnestunder på Wendela Hebbes hus, Scandic Skogshöjd och Torpa pensionat. Igelsta gård kan vi boka i samarbete med Alla Tiders Matlagare. Församlingshemmen hos våra församlingar kan också bokas för minnesstund.

Du kan även få hjälp med juridik

Familjens Jurist i Södertälje hjälper till med avveckling av dödsboet. Du får professionell hjälp med allt som rör bouppteckning, dödsboförvaltning, arvskifte och all form av familjejuridik såsom testamente och framtidsfullmakt. Familjens jurist är Sveriges största byrå inom privat- och familjejuridik.

Kostnadsfri information och föreläsningar

Vi på Fonus i Södertälje besöker gärna föreningar, kyrkor och församlingar, organisationer och utbildningar/skolor för att informera om begravningar, försäkringar eller juridik. Kontakta oss för att veta mer!

Fonus finns över hela Sverige

Fonus är en rikstäckande begravningsbyrå och därför kan vi hjälpa dig att ordna begravning på annan ort i landet. Vi möter dig i Södertälje och sedan tar vi hjälp av våra kollegor ute i landet med de lokala förberedelserna. Du behöver inte resa långt för din planering, utan vi hjälper dig att få kontakt med din närmsta Fonusbyrå.

Digitala tjänster

  • Begravningsplaneraren - Här kan du påbörja planeringen av en begravning innan ditt möte med oss.
  • Fonus Minnessidor - Här finns det möjlighet att se minnessidor av personer som gått bort samt söka på dödsannonser.
  • Vita Arkivet online - Här kan du fylla i ditt Vita Arkiv och berätta vad som är viktigt för dig när du inte längre finns.

Hos oss kan du köpa olika dekorationer och tillbehör

Hos Fonus i Södertälje kan du köpa olika dekorationer och tillbehör för att smycka gravplatsen. Vi erbjuder produkter såsom gravljus, gravlyktor, glaslyktor, vaser, planteringslådor och minnesstenar. I vårt sortiment finns även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier.

Till anhöriga och gäster finns även svarta och vita begravningsslipsar och begravningsblommor till försäljning.

Alla våra produkter kan du enkelt betala med Swish.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Södertälje

Fonus begravningsbyrå ligger i centrala Södertälje på Nygatan 16. Här kan ni parkera i parkeringsgaraget i huset eller på gatorna utanför. Kommer du med pendeltåg eller buss promenerar du hit på bara några minuter. Våra lokaler är ljusa, inbjudande och anpassade för alla.

Följ oss på Facebook!

Nu kan du följa oss på Facebook @fonussodertalje

Fonus begravningsbyrå i Södertälje
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Södertälje

Besök webbsida