Kontakta din lokala begravningsbyrå dygnet runt eller ring 0771 87 00 87

Sidförslag
  Begravningsbyråer
   Söker du en minnessida eller dödsannons? De hittar du på  Fonus minnessidor 

   Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Södertälje

   På Fonus i Södertälje hjälper vi er genom hela processen att utforma en personlig och vacker begravning, från planering till genomförande. Vi lägger stor vikt vid att lyssna på era tankar och önskemål. Det handlar om att få en bild av vem den avlidna var för att kunna skapa en personlig ceremoni som stämmer och känns rätt. En begravning är en viktig stund och ni ska kunna känna trygghet i att allt blir som ni har tänkt er.

   Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
   Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

    

   Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

   Nygatan 16 151 72 Södertälje

   Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Södertälje

   På Fonus i Södertälje hjälper vi er genom hela processen att utforma en personlig och vacker begravning, från planering till genomförande. Vi lägger stor vikt vid att lyssna på era tankar och önskemål. Det handlar om att få en bild av vem den avlidna var för att kunna skapa en personlig ceremoni som stämmer och känns rätt. En begravning är en viktig stund och ni ska kunna känna trygghet i att allt blir som ni har tänkt er.

   Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
   Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

    

   Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

   Nygatan 16 , Södertälje

   Vi som hjälper er på Fonus i Södertälje

   På Fonus begravningsbyrå i Södertälje arbetar Anna-Viktoria, Thomas, Sandra och Petra. Tillsammans har vi många års erfarenhet av begravningsbranschen och vi hjälper er i alla de svåra beslut som ska fattas då en nära anhörig eller vän har avlidit. Vi hjälper er hela vägen med allt som har med begravningen att göra, från hämtning av den avlidna till gravsättning och val av gravsten.

   Thomas Hallström
   Thomas Hallström
   Kundrådgivare, Borgerlig officiant och Ceremonivärd

   Thomas Hallström har jobbat på Fonus sedan våren 2018, till en början mestadels som ceremonivärd men är numera också kundrådgivare och borgerlig officiant. För Thomas är mötet med varje människa det viktigaste, att tillsammans med de anhöriga få forma en fin och minnesvärd begravning är ett stort förtroende och oerhört meningsfullt.

   Thomas brinner lite extra för att varje begravning ska bli ett ljust minne för de anhöriga att bära med sig. Att ta sig an varje nytt förtroende som en begravning innebär med ärlighet, engagemang och omsorg, är det som driver honom i hans vardag. Thomas tycker också att det är oerhört fint att få hjälpa till med fina programkort, vackra blommor, annonser och minnessidan som Fonus är ensamma om att erbjuda.

   Livsråd från Thomas

   Sandra Youssef
   Sandra Youssef
   Kundrådgivare och Ceremonivärd

   Sandra började på Fonus våren 2020. Hon har tidigare arbetat som personlig assistent, men efter en tids studier bestämde hon sig för att göra något nytt och sökte sig då till Fonus.

   Sandra har alltid arbetat med människor och det är något hon uppskattar mycket. Förtroendet de anhöriga visar henne vid utformandet av en begravning är något hon också värdesätter högt. Att hon får vara med och göra varje begravning personlig och unik är något som hon verkligen brinner för. Tillsammans med begravningsbyråns fina samarbetspartners kan hon möta kundernas olika behov och önskemål som finns vid varje begravning.

   Anna-Viktoria Sköld
   Anna-Viktoria Sköld
   Kundrådgivare och Ceremonivärd
   Petra Barck
   Petra Barck
   Kundområdeschef

   Petra Barck är certifierad begravningsentreprenör och har jobbat på Fonus sedan 2012. För ett par år sedan blev hon kontorschef och idag ansvarar hon för kontoren i Stockholm syd, Huddinge, Tumba, Södertälje och Skärholmen. 

   För Petra är mötet med de anhöriga det viktigaste och att helheten av begravningen blir ett ljust och fint minne. Hon uppskattar att vi har ett fint samarbete med florister och cateringfirmor så att vi tillsammans kan genomföra fina begravningar och minnesstunder. Petra tycker också om att få presentera våra gravstenar och att hjälpa de anhöriga att göra sina personliga val.

   Pratar även finska
   Våra kunder berättar

   Vi skapar en personlig begravning

   Vi har gedigen kunskap och erfarenhet av att planera och genomföra alla sorters begravningar, oavsett religiöst samfund och livsåskådning. För oss är det viktigt att hylla det liv som levts. Därför lägger vi stor vikt vid att lära känna er anhöriga och få veta mer om den avlidna, allt för att kunna utforma en personlig begravningsceremoni som blir till ett ljust minne när livet ska gå vidare.

   Borgerlig begravning i Södertälje

   Om den avlidna inte var medlem i Svenska kyrkan, eller om ni vill utforma ceremonin helt efter egna idéer, kan en borgerlig begravning vara aktuell. Alla som vill kan begravas borgerligt, även om man tillhör något trossamfund.

   Vid en borgerlig begravning finns det många sätt att låta avskedet spegla den avlidna. Egentligen finns det inga regler eller begränsningar. Vi på Fonus i Södertälje har stor erfarenhet av borgerliga begravningar och kan hjälpa till med råd och idéer. Thomas är utbildad borgerlig officiant och kan planera samt hålla i begravningsceremonin. 

   Vi kan erbjuda hjälp på finska

   Vi är glada över att kunna erbjuda finsktalande hjälp för er som önskar. Petra tar emot er och guidar er till den begravning ni önskar ordna. Med stor erfarenhet från begravningsbranschen får ni svar på alla era frågor och ni kan kommunicera utan språkförbistringar.

   Vi finns i hela Sverige

   Fonus finns i hela Sverige, så vi kan givetvis hjälpa till att planera en begravning var som helst i landet. Vi kan ha ett samtal hos oss och sedan lämnar vi över till våra kunniga kollegor på den ort där begravningen ska äga rum. Vår transportavdelning utför vid behov både transporter i Sverige och utomlands.

   Aktivera medlemsförmån

   Om någon av er anhöriga är, eller den avlidna var, medlem i någon av våra ägarorganisationer har ni rätt till förmåner hos oss. Läs mer och aktivera medlemsförmån.

   Samarbeten med lokala aktörer i Södertälje och närområdet

   Genom åren har vi på Fonus arbetat upp ett gott samarbete med Södertäljes bästa leverantörer inom vår verksamhet. Våra florister är fantastiska och trygga samarbetspartners. Vi samarbetar främst med Weda blomman i Södertälje och Nykvarns blommor. Det som är så givande med våra florister är att de kan skapa blomsterdekorationer utifrån teman, känslor och personliga önskemål. 

   När det gäller minnesstunder så har vi ett nära samarbete med Alla Tiders Matlagare, Raftewolds catering, med flera, som alla kan ordna mat samt dryck till minnesstunden. Vi kan även boka minnesstunder på Wendela Hebbes hus, Scandic Skogshöjd och Torpa pensionat. Igelsta gård kan vi boka i samarbete med Alla Tiders Matlagare. Församlingshemmen hos våra församlingar kan också bokas för minnesstund.

   Ni kan även få hjälp med juridik

   Familjens Jurist i Södertälje hjälper till med avveckling av dödsboet. Ni får professionell hjälp med allt som rör bouppteckning, dödsboförvaltning, och arvskifte. Familjens Jurist har kunskap och erfarenhet av alla sorters familjejuridik och kan även hjälpa er med bland annat testamente och framtidsfullmakt.

   Kostnadsfri information och föreläsningar

   Vi på Fonus i Södertälje besöker gärna föreningar, kyrkor och församlingar, organisationer och utbildningar/skolor för att informera om begravningar, Vita Arkivet, försäkringar eller juridik. Kontakta oss för att veta mer!

   Hos oss kan ni köpa olika dekorationer och tillbehör

   Hos vår begravningsbyrå i Södertälje kan ni köpa olika dekorationer och tillbehör för att smycka gravplatsen. Vi erbjuder produkter såsom gravljus, gravlyktor, glaslyktor, vaser, planteringslådor och minnesstenar. I vårt sortiment finns även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier. Till anhöriga och gäster finns även svarta och vita begravningsslipsar och begravningsblommor till försäljning.

   Alla våra produkter kan ni enkelt betala med Swish.

   Hitta till Fonus begravningsbyrå i Södertälje

   Fonus begravningsbyrå ligger i centrala Södertälje på Nygatan 16. Våra lokaler är ljusa, inbjudande och anpassade för alla. Kommer ni med bil kan ni parkera i husets parkeringsgarage eller på gatorna utanför. Åker ni pendeltåg eller buss promenerar ni hit på bara några minuter från stationen i Södertälje centrum. 

   Träffa oss i Moraberg eller Nykvarn

   Vi har en begravningsbyrå i Moraberg som vi kan boka möte på om det passar er bättre. Besök av oss kan också bokas i Nykvarn hos vår samarbetspartner Nykvarns blommor efter överenskommelse. Vi gör även hembesök eller har digitala möten om ni föredrar det.

   Vi finns på Facebook

   Ni är välkomna att följa oss på Facebook @fonussodertalje

   Välkommen att kontakta oss!

   Fonus begravningsbyrå i Södertälje
   Fonus är den enda begravningsbyrån som är rikstäckande och finns i hela landet. Få hjälp med att planera din begravning
   Magnus Ladulåsgatan 65
   Stockholm
   Stockholm
   11827
   Sweden