Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Skövde

Fonus begravningsbyrå ligger centralt beläget i Skövde, 300 m från järnvägsstationen och i direkt närhet till Commerce köpcentrum. Skövde är känt för att här tillverkas Volvo motorer, militären, Skaraborgs Sjukhus Skövde och Högskolan i Skövde. Även den vackra naturen på Billingen. Från Skövde kommer kända personer som Robert Gustavsson, Fredrik Belfrage, Kristina Lugn, Christer Ulfbåge och Jessica Andersson. Skövde är även berömt för S:ta Helena kyrkan, Ryttmästarbostället vid Simsjön och även för den idrottsstad Skövde är.

Med hjärta och inlevelse erbjuder vi fullservice allt runt begravningar såsom planering runt själva begravningen, planering kring minnesstunden, gravsten, urnsättning, försäkring och med juridik genom vårt samarbete med Familjens Jurist, som är dotterbolag till Fonus. Vi har öppet alla vardagar måndagar till fredagar mellan kl. 08.00 – 17.00 med lunchstängt mellan kl. 12.00 – 13.00 och övrig tid nås vi på jourtelefon dygnet runt alla dagar på året. Förutom kundbesök på kontoret gör vi hembesök. Kommer man med bil finns det gått om parkeringsplatser (Sandstorget, SLA-parkeringen, Commerce och Arena-parkeringen) runt kontoret med korta avstånd. Åker man kommunalt så är det inte mer 20 m till närmaste busshållplats. Vi hjälper även till med att förmedla minnesgåvor, beställa blommor, allmänna frågor runt begravning, hjälper till att fylla i Vita Arkivet, försäljning av gravlyktor, gravvasar och gravljus. Vi som arbetar på kontoret är Håkan Andersson och Johannes Ekström.

Vi besöker gärna skolor, föreningar, företag och organisationer för att kostandsfritt informera om t.ex. regelverket kring begravningar, försäkringar eller juridik.

I samma hus som Fonus finns Familjens Jurist, som är dotterbolag till Fonus och som sköter all juridik med allt från livstidsjuridik som testamenten till bouppteckningar och förvaltningar av dödsbon.

När det gäller försäkringar hjälper vi gärna till med både ansökan om begravningsförsäkring och utredning av livsförsäkringar efter dödsfall.

Johannes Ekström
Johannes Ekström
Kundrådgivare/Representant
Håkan Andersson
Håkan Andersson
Kontorschef
Petter Jönsson
Petter Jönsson
Kundrådgivare/Representant
Niklas Johnsson
Niklas Johnsson
Transportör
Öppettider Måndag – fredag 09:00 – 17:00

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.