Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Skinnskatteberg

Fonus begravningsbyrå i Skinnskatteberg ligger centralt mitt i byn. Skinnskatteberg är en gammal bruksort med ett antal mindre samhällen inom kommunen. I Skinnskattebergs kommun bor det cirka 4 500 invånare.

I Skinnskatteberg ligger landets enda skogsmästarskola och där har sedan 1945 utbildats cirka 2000 skogsmästare. Vid skolan så bedrivs förutom universitetsutbildning även forskning och internationell uppdragsverksamhet.

I Bockhammar så ligger Ebba Brahes lusthus vilket troligen är landets äldsta. Ebba Brahe (dotter till riksdrotsen Magnus Brahe) hade i sin ungdom en kärlekshistoria med Kung Gustav II Adolf. Planer fanns för giftemål men förhindrades av konungen Mor.

Karmansbo bruk är idag en av landets mest välbevarade och sammanhållna bruksmiljöer med herrgård, arbetarbostäder, smedja och brukskontor. Varje sommar första lördagen i juli är det ”Järnets dag” i Karmansbo smedja. Då tänds lancashiresugnarna, järntackor smälts, vattenhjul, mumbingshammare och valsverk körs.

På Fonus begravningsbyrå i Skinnskatteberg arbetar Lennart Andersson. Där kan man tryggt få hjälp med allt som rör en begravning. Genom samarbetet med Familjens Jurist finns även möjlighet att få hjälp med juridiska ärenden.

Lennart Andersson
Lennart Andersson
Kundrådgivare/Representant
Öppettider

Kontoret är inte alltid bemannat, så ring innan ni besöker oss.