Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Sandviken

Hos oss möter du Raul, Jessica, Conny, Aina, Marlene och Carolina. Tillsammans har vi lång erfarenhet av begravningsbranschen och är vana vid att möta människor i svåra situationer. I en stund av sorg och eftertänksamhet är behovet att möta någon som har förståelse och kunnande stort. Vi hjälper dig genom hela processen i att utforma en personlig och vacker begravning.

Vi hjälper dig med allt från planering av begravning och minnesstund, gåvohantering samt val av gravsten och gravvård. Förutom det som rör själva begravningen erbjuder vi genom vårt samarbete med Familjens Jurist professionell hjälp med bouppteckning, dödsboförvaltning och arvskifte. Vi hjälper dig även med att fylla i Vita Arkivet, den handling som vägleder oss och dina närmaste till ett personligt avsked.

Lokala samarbeten i Sandviken

I samband med en begravning vill man som anhörig eller vän ofta ha hjälp med beställning av blommor till begravningen, detta kan gälla till exempel en kistdekoration, handbuketter, sorg dekorationer med hälsningar eller liknande. Vi samarbetar med flertalet florister i området för att kunna erbjuda bra kvalitet på våra beställningar, vi försöker alltid tänka miljömedvetet och använder gärna en florist med lokal anknytning till den plats där begravningen äger rum. När man gör en beställning av blommor hos oss på Fonus i Sandviken hjälper vi till så att blommorna levereras direkt till den aktuella begravningen på begravningsdagen.

Under begravningsceremonin vill man ibland att någon utomstående ska framföra ett musikstycke, antingen genom sång eller med hjälp av något instrument. För att tillgodose detta har vi manliga och kvinnliga solister samt musiker med lokal anknytning som vi anlitar till uppdraget att ge begravningen den personliga prägel som vi önskar åstadkomma och strävar efter.

Gällande önskemål av mat och dryck vid minnesstund efter en begravning försöker vi alltid att tillgodose kundens önskemål så lång det är möjligt. Vi har ett gott samarbete med många lokala konditorier, caféer och cateringfirmor i Sandviken.

Borgerlig begravning

Vid en begravning eller minnesstund kan man vilja utforma ceremonin helt efter egna idéer och inte vara bunden till en speciell ordning, eller så är man kanske inte längre medlem i svenska kyrkan. I dessa fall kan en borgerlig begravning vara aktuell. Conny Sohlberg är borgerlig officiant på Fonus i Sandviken och berättar här lite om sitt uppdrag:

”Som borgerlig officiant hos Fonus blir mitt uppdrag att se över hur anhöriga vill utforma en ceremoni, ska talet innehålla något speciellt eller vill man vara på någon plats som den avlidne tyckte mycket om. Jag utformar begravningen eller minnesstunden med tal, dikter och musik helt utifrån vad man som anhörig önskar. Om man inte vet hur man vill ha ceremonin är jag behjälplig med idéer och upplägg men försöker alltid ställa mig frågan om vem vi begraver och på så vis utforma begravningen på ett, för kunden, passande och personligt sätt. Jag vill att en begravning ska vara ett minne man som anhörig tar med sig trots den svåra tid man befinner sig i. Jag stävar efter att en borgerlig begravning alltid ska genomföras med minnet efter den avlidne i centrum och med fokus på att skapa ett minne för de efterlevande. Ett personligt avsked.”

Hitta Fonus begravningsbyrå i Sandviken

Fonus begravningsbyrå i Sandviken hittar du lätt då vi är granne med Sandvikens kyrka och den intilliggande kyrkparken. Förutom kontoret på Storgatan i Sandviken har vi ombud i Hofors och i Ovansjö (Storvik) som täcker upp de västra delarna av Gästrikland.

Fonus begravningsbyrå i Sandviken täcker inte bara in hjälpbehovet i Sandviken utan även intilliggande orter, från Hofors i väst till Österfärnebo i söder, när det gäller behovet av hjälp och önskemål i samband med en kär familjemedlem eller nära väns bortgång.

Varmt välkommen att kontakta oss!

Raul Andersson
Raul Andersson
Kontorschef
Jessica Uljons
Jessica Uljons
Kundrådgivare/Representant
Aina Glöggler
Aina Glöggler
Kundrådgivare
Marlene Öhlander
Marlene Öhlander
Kundrådgivare
Carolina Grönberg
Carolina Grönberg
Kundrådgivare
Öppettider Måndag – fredag 09:00 – 17:00

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Sandviken

Besök webbsida