Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Mölndal

Varmt välkommen till oss på Fonus begravningsbyrå i Mölndal! Vi som arbetar här heter Tina Kyrö och Ulrika Mentzer.

Med stor lyhördhet, hjärta och engagemang hjälper vi till med ordna allt som rör alla olika sorters begravningar såväl i Mölndal som i Göteborg med omnejd.

Här kan Du också hämta och få hjälp med att fylla i Vita Arkivet (som är en skrift angående Dina personliga önskemål om arrangemanget kring Din egen begravning), få hjälp med att förmedla minnesgåvor och blommor, försäljning av gravlyktor och ljus samt allmänna frågor om begravningar.

Vi säljer också olika typer av gravvårdar/gravstenar och vi har också möjlighet att förmedla juridisk hjälp vad gäller t ex testamentesskrivning, samboavtal, bouppteckning, arvsskifte mm.

Tack vare att Fonus är en rikstäckande begravningsbyrå kan vi hjälpa till med att ordna begravningar på i stort sett alla orter runtom i Sverige, oavsett var Du själv befinner Dig! Vi har även jour dygnet-runt alla dagar om året och ordnar med transporter samt hämtningar av avlidna.

Miljöbegravning

Vi erbjuder miljöbegravning. En miljöbegravning innebär att alla delar, från planering till genomförande av begravning och minnesstund, sker med så liten miljöpåverkan som möjligt. Begravningen genomförs med andra ord så hållbart som möjligt utifrån lokala förutsättningar med kundens önskemål i fokus.

Det finns många val att göra när en begravning ska planeras. En miljöbegravning innehåller minst fem av följande alternativ: miljökista, miljöurna eller minneslund, miljögravsten, svepskjorta i ekologisk bomull, miljömärkta trycksaker, fossilfria transporter, ekologisk och närproducerad mat och dryck samt miljömärkta och närproducerade blommor.
Vi hjälper gärna till med att presentera våra hållbara alternativ och lyssnar till era önskemål. Tillsammans utformar vi ett personligt och hållbart avsked.

För att kunna hjälpa Dig på bästa sätt är vi tacksamma om Du har möjlighet att ringa innan för att boka en tid. Ett besök kan variera stort i tid, men räkna med 1,5 till 3 timmar. Om Du föredrar, kan vi också göra hembesök.

Vårt kontor hittar Du på Göteborgsvägen 3 vid Mölndals bro med buss- och spårvagnshållplatsen alldeles utanför dörren och gott om parkeringsmöjligheter runt omkring.

Våra öppettider är som regel måndag - fredag mellan kl. 09.00 och 17.00 och Du når oss på telefon 031-85 98 50.

Ett besöksrum med ekbord, tv och tavla på väggen med naturmotiv

Tina Kyrö
Tina Kyrö
Kundrådgivare/Representant
Ulrika Mentzer
Ulrika Mentzer
Kundrådgivare/Representant
Öppettider Måndag – fredag 09:00 – 17:00

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.