Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Mölndal

Varmt välkommen till oss på Fonus begravningsbyrå i Mölndal! Vi som arbetar här heter Tina Kyrö och Ulrika Mentzer.

Med stor lyhördhet, hjärta och engagemang hjälper vi till med att ordna allt som rör alla olika sorters begravningar såväl i Mölndal som i Göteborg med omnejd.

För att kunna hjälpa dig på bästa sätt är vi tacksamma om du har möjlighet att ringa innan för att boka en tid. Ett besök kan variera stort i tid, men räkna med 1,5 till 3 timmar. Om du föredrar, kan vi också göra hembesök.

Lokala samarbeten i Mölndal

Vi har lokala samarbeten med florister och cateringfirmor i Mölndal och Göteborg. De hjälper oss med leverans med blommor samt om det önskas mat och dryck vid minnesstunden. Vi har ett nära samarbete med församlingarna i bland annat Göteborg, Mölnlycke och Kungsbacka. Detta innebär att vi ordnar många begravningar i både kyrkor och kapell i vårt närområde; Fässberg, Kikås, Stensjön, Kållered och Lindome, men som sagt även i Göteborg, Mölnlycke och Kungsbacka.

Vi hjälper dig oavsett var du befinner dig

Tack vare att Fonus är en rikstäckande begravningsbyrå kan vi hjälpa till med att ordna begravningar på i stort sett alla orter runtom i Sverige, oavsett var du själv befinner dig. Vi har även jour dygnet-runt alla dagar om året och ordnar med transporter samt hämtningar av avlidna.

Juridisk rådgivning

Fonus har ett nära samarbete med Familjens Jurist i Mölndal som är Sveriges största familjejuridiska byrå inom privat- och familjejuridik. Vi på begravningsbyrån i Mölndal har ett samarbete med Familjens jurist i Göteborg. Därför kan du som kund få hjälp med juridiska frågor såsom att teckna testamente, bouppteckning eller arvskifte.

Miljöbegravning

Vi erbjuder miljöbegravning. En miljöbegravning innebär att alla delar, från planering till genomförande av begravning och minnesstund, sker med så liten miljöpåverkan som möjligt. Begravningen genomförs med andra ord så hållbart som möjligt utifrån lokala förutsättningar med kundens önskemål i fokus.

Det finns många val att göra när en begravning ska planeras. En miljöbegravning innehåller minst fem av följande alternativ: miljökista, miljöurna eller minneslund, miljögravsten, svepskjorta i ekologisk bomull, miljömärkta trycksaker, fossilfria transporter, ekologisk och närproducerad mat och dryck samt miljömärkta och närproducerade blommor.

Vi hjälper gärna till med att presentera våra hållbara alternativ och lyssnar till era önskemål. Tillsammans utformar vi ett personligt och hållbart avsked.

Vita Arkivet

Hos oss kan du hämta och få hjälp med att fylla i Vita Arkivet, som är en skrift där du skriver i dina personliga önskemål om arrangemanget kring din egen begravning.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Mölndal 

Fonus begravningsbyrå i Mölndal hittar du på Göteborgsvägen 3 vid Mölndals bro med buss- och spårvagnshållplatsen alldeles utanför dörren och gott om parkeringsmöjligheter runt omkring.

Vi som arbetar på Fonus begravningsbyrå i Mölndal

På Fonus begravningsbyrå i Mölndal jobbar Tina Kyrö och Ulrika Mentzer.

Tina är certifierad begravningsentreprenör och började på Fonus i Kiruna i Norrland år 2005. Sedan 2010 arbetar Tina på Fonus i Mölndal. Tina har även arbetat på begravningsbyrån Oscar Fredrik & Wahl. 

Ulrika är certifierad begravningsentreprenör och har arbetat på Fonus i Mölndal sedan 2010. Ulrika har tidigare erfarenhet som projektledare och event koordinator. Ulrika föreläser också om frågor relaterade till begravning och allt som hör därtill på bland annat Studium och äldreboenden. 

 Varmt välkommen att kontakta oss!

Ett besöksrum med ekbord, tv och tavla på väggen med naturmotiv

Tina Kyrö
Tina Kyrö
Kundrådgivare/Representant
Ulrika Mentzer
Ulrika Mentzer
Kundrådgivare/Representant
Öppettider Måndag – fredag 09:00 – 17:00

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.