Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Masthugget

Vi har flyttat till Storgatan 53. Hitta oss i Lorensberg!

Här möter du Cecilia Stenberg som är certifierad begravningsentreprenör. Fonus i Masthugget hjälper dig att utforma en personlig och vacker begravning.

Vi lägger stor vikt vid att lyssna på dina tankar och önskemål. Det handlar om att få en bild av vem den avlidne var för att kunna skapa en personlig ceremoni som känns rätt. Varje besök och begravning är unik i sig.

I vårt närområde finns många kyrkor och kapell, Oscar Fredriks kyrka, Masthuggskyrkan, Carl Johans kyrka, Hagakyrkan, Domkyrkan samt kapellen på Västra kyrkogården, Sankt Markus och Sankt Lukas.

Behöver du juridisk hjälp?

Fonus har ett nära samarbete med Familjens Jurist, Sveriges största familjejuridiska byrå inom privat-och familjejuridik. Du kan därför få hjälp och stöd med bouppteckning, arvskifte eller andra juridiska frågor genom oss. Juristerna träffas på Första Långgatan eller på Storgatan i Göteborg.

Lokala samarbeten

Vi har lokala samarbeten med florister, cateringfirmor och restauranger såsom Henriksons Blomsterhandel, cateringfirman Ordenshusen och Lyckosten. Henriksons Blomsterhandel tar gärna emot våra kunder för personlig service i butiken på Nordhemsgatan. Vi har även samarbete med bland annat Waterfront, Sjömagasinet, Villa Belparc, Parc La Reine och Örgryte Hotell. Vi har ett brett register med solister och musiker.

Borgerliga begravningar

Vi har ett stort antal samarbeten med officianter, både kommunala och fristående. Kontakta oss gärna om ni önskar få veta mer om borgerliga begravningar.

Miljöbegravning

Vi erbjuder miljöbegravning. En miljöbegravning innebär att alla delar, från planering till genomförande av begravning och minnesstund, sker med så liten miljöpåverkan som möjligt. Begravningen genomförs med andra ord så hållbart som möjligt utifrån lokala förutsättningar med kundens önskemål i fokus.

Det finns många val att göra när en begravning ska planeras. En miljöbegravning innehåller minst fem av följande alternativ: miljökista, miljöurna eller minneslund, miljögravsten, svepskjorta i ekologisk bomull, miljömärkta trycksaker, fossilfria transporter, ekologisk och närproducerad mat och dryck samt miljömärkta och närproducerade blommor.

Vi hjälper gärna till med att presentera våra hållbara alternativ och lyssnar till era önskemål. Tillsammans utformar vi ett personligt och hållbart avsked. Läs mer om miljöbegravning här.

Hitta Fonus begravningsbyrå vid Masthugget

Det är lätt att hitta till vår begravningsbyrå som ligger vid Masthuggstorget på Första Långgatan 28. Du kommer hit med spårvagn 3, 9 eller 11. Hållplatsen heter Masthuggstorget. För bilburna finns korttidsparkering vid vår begravningsbyrå eller i närliggande parkeringshus. Det finns inga trappor utanför eller i vår begravningsbyrå, så det är lätt accessbart även för rullstolsburna. Vi gör hembesök när önskemål finns om det. Om ni är intresserade av att vi ska hålla föreläsningar, kontakta oss gärna.

Vi som arbetar på Fonus begravningsbyrå på Första Långgatan 

På Fonus på Första Långgatan arbetar Cecilia Stenberg. Cecilia är certifierad begravningsentreprenör och började på Fonus 2015 efter flera år på Fjällmans begravningsbyrå. Cecilia har tidigare arbetat som konsult i flera olika branscher, bland annat IT- och försäkringsbranschen.

Varmt välkommen!

Cecilia Stenberg
Cecilia Stenberg
Kundrådgivare/Representant
Öppettider Måndag – fredag 09:00 – 17:00

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Göteborg

Besök webbsida