Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Masthugget

Här möter du Cecilia Stenberg, Kristin Palmgren, Marie Kästel och Göran Gillheim. Vi hjälper dig att utforma en personlig och vacker begravning.

Vi lägger stor vikt vid att lyssna på dina tankar och önskemål. Det handlar om att få en bild av vem den avlidne var för att kunna skapa en personlig ceremoni som känns rätt. Vi gillar att vårt jobb är så mångsidigt och uppskattar mötet med människor. Vi tycker det är extra roligt att hjälpa kunder med blommor och gravstenar och Cecilia har ett gott öra för musik.

Behöver du juridisk hjälp?

Fonus har ett nära samarbete med Familjens jurist, Sveriges största familjejuridiska byrå inom privat-och familjejuridik. Vi har ett samarbete med Familjens jurist i Gårda. Du kan därför få hjälp och stöd med bouppteckning, arvskifte eller andra juridiska frågor.

Lokala samarbeten

Vi har lokala samarbeten med lokala florister och cateringfirmor. Vi har ett samarbete med Henriksons Blomsterhandel och cateringfirman Ordenshusen, Lyckosten och med catering vid församlingshem. Vi har även samarbete med Villa Belpac, Novotel, Parc La Reine, Örgryte Hotell. Om det önskas livemusik under begravningsceremonin har vi samarbete med lokala musiker.

Miljöbegravning

Vi erbjuder miljöbegravning. En miljöbegravning innebär att alla delar, från planering till genomförande av begravning och minnesstund, sker med så liten miljöpåverkan som möjligt. Begravningen genomförs med andra ord så hållbart som möjligt utifrån lokala förutsättningar med kundens önskemål i fokus.

Det finns många val att göra när en begravning ska planeras. En miljöbegravning innehåller minst fem av följande alternativ: miljökista, miljöurna eller minneslund, miljögravsten, svepskjorta i ekologisk bomull, miljömärkta trycksaker, fossilfria transporter, ekologisk och närproducerad mat och dryck samt miljömärkta och närproducerade blommor.

Vi hjälper gärna till med att presentera våra hållbara alternativ och lyssnar till era önskemål. Tillsammans utformar vi ett personligt och hållbart avsked.

Hitta oss i Göteborg

Det är lätt att hitta till vår begravningsbyrå som ligger mitt emellan Järntorget och Masthuggstorget, på Första Långgatan 28. Du kommer hit med spårvagn 3, 9 eller 11. Hållplatsen heter Masthuggstorget och den ligger rätt utanför vår dörr.

För bilburna finns korttidsparkering framför vår begravningsbyrå eller i närliggande parkeringshus. Vi har även ett fåtal kundparkeringar i vårt garage. Det finns inga trappor utanför eller i vår begravningsbyrå, så det är lätt accessbart även för rullstolsburna.

På Göteborgs största kontor finns även vår transportavdelning. Avdelningen tar hand om alla våra transporter i Göteborg med omnejd.

I vårt närområde finns många kyrkor och även kapell. Oscar Fredriks kyrkan, Masthuggskyrkan, Carl Johans kyrkan, Hagakyrkan och Domkyrkan samt kapellen på Västra kyrkogården Sankt Markus och Sankt Lukas.

Varmt välkommen att kontakta oss!

Cecilia Stenberg
Cecilia Stenberg
Kundrådgivare/Representant
Göran Gillheim
Göran Gillheim
Representant
Kristin Palmgren
Kristin Palmgren
Kundrådgivare
Öppettider Måndag – fredag 09:00 – 17:00

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.