Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Mariestad

I en stund av sorg är behovet stort att få möta någon som både har förståelsen och kunnandet för att på bästa sätt hjälpa och vägleda rätt. Vi hjälper dig genom hela processen i att utforma en personlig och vacker begravning, från planering till genomförande.

Behöver du juridisk rådgivning?

Förutom det som rör själva begravningen erbjuder vi genom vårt samarbete med Familjens Jurist i Mariestad professionell hjälp med bouppteckning, dödsboförvaltning, arvskifte och hjälp med att till exempel skriva testamente eller gåvobrev. 

Lokala samarbeten i Mariestad

I samband med en begravning vill man ofta ha hjälp med beställning av blommor. Det kan gälla kistdekoration, handbuketter eller sorgdekorationer med hälsningar. Vi samarbetar med de flesta florister för att erbjuda bra kvalité på våra beställningar. Vi försöker att tänka miljömedvetet och använder gärna en florist med lokal anknytning till den plats där begravningen äger rum. När man beställer blommor av oss ser vi också till så att blommorna levereras direkt till begravningen på begravningsdagen.

Under begravningsceremonin vill man ibland att någon ska framföra någon sång eller musikstycke. Vi bistår gärna med förslag på olika solister och musiker som vi kan hjälpa till att anlita för uppdraget. Vi har ett gott samarbete med många konditorier och cateringfirmor i Mariestad som hjälper till med mat och dryck till minnesstunden.

Borgerlig begravning

Vid en begravning eller minnesstund kan man ibland vilja utforma ceremonin helt efter egna idéer och inte vara bunden till en speciell ordning, eller så är man kanske inte medlem i Svenska Kyrkan. I dessa fall kan en borgerlig begravning vara aktuell. Då utformas akten i samråd med de anhöriga med musik, dikter och vad man vill ska ingå i akten.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Mariestad

Vår begravningsbyrå i Mariestad ligger nära Stadshotellet, så ett tips är att ta sikte mot Stadshotellet. Stadshotellet ligger vid Nya Torget och utmed Stockholmsvägen i samma byggnad har vi vår begravningsbyrå mellan en pizzeria och en blomsteraffär.

Kommer du med buss eller Kinnekulletåget går man 300 meter från stationen och mot torget. Åker du bil finns parkering både på innergården och utmed järnvägen.

Vi gör gärna hembesök och kommer till dig istället för att i lugn och ro kunna planera.

Varmt välkommen att kontakta oss!

Torbjörn Johansson
Torbjörn Johansson
Kontorschef
Otto Jonsson
Otto Jonsson
Kundrådgivare/representant
Öppettider Måndag - Fredag 09:00-17:00 Lördag - Söndag Stängt

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.

 

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Mariestad

Besök webbsida