Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Lund

I en stund av sorg är behovet ofta stort av att möta någon som både har förståelsen och kunskapen av att leda en människa rätt. Vi som arbetar på Fonus begravningsbyrå i Lund hjälper er med att ordna en värdig, personlig och stilfull begravning utifrån era önskemål, värderingar och behov. Vi har vi många års erfarenhet av att möta människor i sorg och att hjälpa till i alla de beslut som ska fattas när en nära anhörig eller vän har avlidit.

Kontakta oss
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vi kan vara ute på begravning under våra öppettider. Ring gärna innan du besöker oss!

Bredgatan 11 222 21 Lund

Vi hjälper dig fortfarande ❤

För oss är det viktigt, trots coronatider, att erbjuda personliga kundmöten och ceremonier. Vi träffar dig gärna via telefon eller videomöte.

Läs mer här

Vi som hjälper dig på Fonus i Lund

Anna Guspervi
Anna Guspervi
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Peter Johansson
Peter Johansson
Kontorschef

Ett personligt avsked

Vi lägger stor vikt vid att lyssna på era tankar och önskemål. Det handlar om att få en bild av vem den avlidne var för att kunna skapa ett personligt avsked som känns rätt för just er. Varje besök och begravning är unik.

Hos oss kan ni också få hjälp med att fylla i Vita Arkivet. Vi hjälper också till med att beställa ny gravsten och med textkomplettering på befintlig gravsten. Här kan ni även beställa blommor och få hjälp med att skänka gåvor till minnesfonder.

I vårt närområde finns flera kyrkor; Lunds Domkyrka, Allhelgonakyrkan, Sankt Peters Klosters kyrka (Klosterkyrkan), Maria Magdalena kyrka, Sant Hans kyrka, Helgeandskyrkan, Stora Råby kyrka, Norra Nöbbelövs kyrka och Sankt Thomas katolska kyrka, för att nämna några. Dessutom har vi två kapell på Norra kyrkogården; Sankt Olofs kapell och Uppståndelsens kapell där vi, förutom begravningsgudstjänster enligt svenska kyrkans ordning, även har borgerliga ceremonier och ceremonier enligt annat trossamfund. 

Lokala samarbeten i Lund

Vi har nära samarbete med lokala florister här i Lund, som är duktiga på att binda dels de traditionella begravningsdekorationerna men som också är fantastiska på att tänka utanför ramarna och binda blomsterarrangemang helt efter kundens önskemål.

Kanske vill du ha musik på tvärflöjt, trumpet, gitarr eller kanske dragspel under ceremonin. Då har Lunds pastorat egna solister som i första hand anlitas. Men vi har också ett stort nätverk av solister i olika musikaliska områden.

Till den ibland efterföljande minnesstunden har vi flera förtäringsställen som vi samarbetar med och som vi kan rekommendera. De har alla god erfarenhet och är vana att göra den till en god och minnesvärd stund.

Behöver du juridisk hjälp?

Förutom det som rör själva begravningen erbjuder vi genom samarbete med Familjens Jurist i Lund professionell hjälp med bouppteckning, dödsboförvaltning och arvskifte. Vi har ett nära samarbete med Familjens Jurist som har sitt kontor på Stora Södergatan 15 i centrala Lund.

Här hittar du Fonus begravningsbyrå i Lund

Mitt i universitetsstaden Lund, med Lunds domkyrka på bara några hundra meters avstånd söder om oss och Allhelgonakyrkan knappt hundra meter norr om oss, finner du Fonus. Lundagård förenar stadskärnan med vackra träd och den tjusiga magnolian som syns på TV, när Lunds Studentsångare sjunger in våren på Universitetstrappan.

Vi tillhandahåller parkeringsmöjlighet på gångavstånd. P-tillstånd måste hämtas på kontoret. Allmän parkering finns närmast på Bredgatan 13, mot betalning i mobilapp, vid tillfällen när Fonus egen parkering är upptagen. För den som önskar finns möjligheten att bli avsläppt precis utanför begravningsbyrån. Vi har ett trappsteg upp till ytterdörren och behöver du hjälp att komma in finner du en dörrklocka på husfasaden. Vi hjälper dig gärna. För dig som eventuellt har en större rullstol finns möjlighet att komma in i vår lokal via vår innergård.

Önskar ni hellre ett hembesök, så bokar vi gärna det. Vi gör självklart hembesök även utanför Lunds stadsnät så som exempelvis i Dalby, Genarp, Veberöd, Blentarp, Södra Sandby, Åkarp, Arlöv, Lomma, Bjärred, Kävlinge m.fl. orter.

Spårvägsarbeten i Lund 2017-2020

Den 8 februari 2018 börjar Lunds kommun med urgrävning och schaktning inför spårbyggnaden på den norra sidan av S:t Laurentiigatan. Det påverkar trafik till Fonus begravningsbyrå.

För mer detaljerad vägbeskrivning titta här eller ringa oss! Fonus P-plats ligger nu på Norra Vallgatan.

Varmt välkommen att kontakta oss i Lund!

Kontakta oss

Jag samtycker till att ni behandlar mina personuppgifter för att kunna kontakta mig. Uppgifterna du lämnar här skickas säkert till kontoret. Meddelandet sparas som längst i tre månader.

Mer information om hur vi hanterar personuppgifter finns att läsa i vår integritetspolicy.

Den här sidan skyddas av reCAPTCHA och Googles sekretessvillkor gäller.

Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vi kan vara ute på begravning under våra öppettider. Ring gärna innan du besöker oss!

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Lund

Besök webbsida