Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Lund

I en stund av sorg är behovet ofta stort av att möta någon som både har förståelsen och kunskapen av att leda en människa rätt. Vi som arbetar på Fonus begravningsbyrå i Lund hjälper er med att ordna en värdig, personlig och stilfull begravning utifrån era önskemål, värderingar och behov. Vi har vi många års erfarenhet av att möta människor i sorg och att hjälpa till i alla de beslut som ska fattas när en nära anhörig eller vän har avlidit.

Klicka här för att kontakta oss
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Bredgatan 11 222 21 Lund

Vita Arkivet

Att tänka på sin egen begravning kan kännas konstigt, men det är till stor hjälp för dina anhöriga. Berätta hur du vill ha det i Vita Arkivet. Det kostar ingenting och du kan ändra när du vill.

Till Vita Arkivet

Vi som hjälper dig på Fonus i Lund

Anna Guspervi
Anna Guspervi
Kundområdeschef, Kundrådgivare och Ceremonivärd
Pernilla Lundgren
Pernilla Lundgren
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Tina Granlund
Tina Granlund
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Peter Johansson
Peter Johansson
Kundområdeschef

Vi hjälper dig fortfarande ❤

För oss är det viktigt, trots coronatider, att erbjuda personliga kundmöten och ceremonier. Vi träffar dig gärna via telefon eller videomöte.

Läs mer här

Ett personligt avsked

Vi lägger stor vikt vid att lyssna på era tankar och önskemål. Det handlar om att få en bild av vem den avlidne var för att kunna skapa ett personligt avsked som känns rätt för just er. Varje besök och begravning är unik.

Hos oss kan ni också få hjälp med att fylla i Vita Arkivet. Vi hjälper också till med att beställa ny gravsten och med textkomplettering på befintlig gravsten. Här kan ni även beställa blommor och få hjälp med att skänka gåvor till minnesfonder.

I vårt närområde finns flera kyrkor; Lunds Domkyrka, Allhelgonakyrkan, Sankt Peters Klosters kyrka (Klosterkyrkan), Maria Magdalena kyrka, Sant Hans kyrka, Helgeandskyrkan, Stora Råby kyrka, Norra Nöbbelövs kyrka och Sankt Thomas katolska kyrka, för att nämna några. Dessutom har vi två kapell på Norra kyrkogården; Sankt Olofs kapell och Uppståndelsens kapell där vi, förutom begravningsgudstjänster enligt svenska kyrkans ordning, även har borgerliga ceremonier och ceremonier enligt annat trossamfund. 

Lokala samarbeten i Lund

Vi har nära samarbete med lokala florister här i Lund, som är duktiga på att binda dels de traditionella begravningsdekorationerna men som också är fantastiska på att tänka utanför ramarna och binda blomsterarrangemang helt efter kundens önskemål.

Kanske vill du ha musik på tvärflöjt, trumpet, gitarr eller kanske dragspel under ceremonin. Då har Lunds pastorat egna solister som i första hand anlitas. Men vi har också ett stort nätverk av solister i olika musikaliska områden.

Till den ibland efterföljande minnesstunden har vi flera förtäringsställen som vi samarbetar med och som vi kan rekommendera. De har alla god erfarenhet och är vana att göra den till en god och minnesvärd stund.

Hos oss kan du köpa olika dekorationer och tillbehör

Hos Fonus i Lund kan du köpa olika dekorationer och tillbehör för att smycka gravplatsen. Vi erbjuder produkter såsom gravljus, gravlyktor, glaslyktor, vaser, planteringslådor och minnesstenar. I vårt sortiment finns även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier.

Till dig som planerar begravning kan vi också erbjuda fotoramar och unika minnesprodukter via vår samarbetspartner Evigt Minne. Till anhöriga och gäster finns även svarta och vita begravningsslipsar och begravningsblommor till försäljning.

Alla våra produkter kan du enkelt betala med Swish.

Behöver du juridisk hjälp?

Förutom det som rör själva begravningen erbjuder vi genom samarbete med Familjens Jurist i Lund professionell hjälp med bouppteckning, dödsboförvaltning och arvskifte. Vi har ett nära samarbete med Familjens Jurist som har sitt kontor på Stora Södergatan 15 i centrala Lund.

Här hittar du Fonus begravningsbyrå i Lund

Mitt i universitetsstaden Lund, med Lunds domkyrka på bara några hundra meters avstånd söder om oss och Allhelgonakyrkan knappt hundra meter norr om oss, finner du Fonus. Lundagård förenar stadskärnan med vackra träd och den tjusiga magnolian som syns på TV, när Lunds Studentsångare sjunger in våren på Universitetstrappan.

Vi tillhandahåller parkeringsmöjlighet på gångavstånd. P-tillstånd måste hämtas på kontoret. Allmän parkering finns närmast på Bredgatan 13, mot betalning i mobilapp, vid tillfällen när Fonus egen parkering är upptagen. För den som önskar finns möjligheten att bli avsläppt precis utanför begravningsbyrån. Vi har ett trappsteg upp till ytterdörren och behöver du hjälp att komma in finner du en dörrklocka på husfasaden. Vi hjälper dig gärna. För dig som eventuellt har en större rullstol finns möjlighet att komma in i vår lokal via vår innergård.

Önskar ni hellre ett hembesök, så bokar vi gärna det. Vi gör självklart hembesök även utanför Lunds stadsnät så som exempelvis i Dalby, Genarp, Veberöd, Blentarp, Södra Sandby, Åkarp, Arlöv, Lomma, Bjärred, Kävlinge m.fl. orter.

Spårvägsarbeten i Lund 2017-2020

Den 8 februari 2018 börjar Lunds kommun med urgrävning och schaktning inför spårbyggnaden på den norra sidan av S:t Laurentiigatan. Det påverkar trafik till Fonus begravningsbyrå.

För mer detaljerad vägbeskrivning titta här eller ringa oss! Fonus P-plats ligger nu på Norra Vallgatan.

Varmt välkommen att kontakta oss i Lund!

Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Lund.

Besök webbsida