Kontakta din lokala begravningsbyrå dygnet runt eller ring 0771 87 00 87

Sidförslag
  Begravningsbyråer
   Söker du en minnessida eller dödsannons? De hittar du på  Fonus minnessidor 

   Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Luleå

   Fonus i Luleå är med er i hela processen från planering av begravningsceremonin till genomförande. Vi gör det där lilla extra som kanske inte alltid förväntas, allt för att ert avsked ska bli ett personligt och vackert minne. Vi arbetar med känsla och hjärta, alltid med er i fokus.

   Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
   Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

    

   Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

   Skomakargatan 16 972 33 Luleå

   Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Luleå

   Fonus i Luleå är med er i hela processen från planering av begravningsceremonin till genomförande. Vi gör det där lilla extra som kanske inte alltid förväntas, allt för att ert avsked ska bli ett personligt och vackert minne. Vi arbetar med känsla och hjärta, alltid med er i fokus.

   Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
   Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

    

   Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

   Skomakargatan 16 , Luleå

   Vi som hjälper er på Fonus i Luleå

   På Fonus begravningsbyrå i Luleå arbetar Annica, Carolina, Katrin, Lars, Elvira och Malin. Tillsammans har vi många års erfarenhet av begravningsbranschen och vi hjälper er i alla de svåra beslut som ska fattas då en nära anhörig eller vän har avlidit. Vi hjälper er hela vägen med allt som har med begravningen att göra, från hämtning av den avlidna till gravsättning och val av gravsten.

   Annica Kauppi
   Annica Kauppi
   Kundområdeschef och Borgerlig Officiant

   Annica Kauppi har jobbat hos Fonus i sex år och är en sann tornedaling, då hon är född och uppvuxen i Juhonpieti utanför Pajala. Med anledning av sitt ursprung har hon möjlighet att tala och förstå finska.

   Annica arbetar med känsla och hjärta, och är mån om alla som behöver hjälp i en svår stund.

   Livsråd från Annica

   Pratar även finska
   Carolina Ekholm
   Carolina Ekholm
   Kundrådgivare och Ceremonivärd

   Carolina Ekholm är född och uppvuxen i Kalix, och hon har jobbat på Fonus i snart tre år. Hon är en glad och omtänksam person, som redan som ung visste att hon i framtiden ville arbeta på en begravningsbyrå. Carolina är mån om alla och ser alltid till att göra det lilla extra för kunden.

   Katrin Grönlund
   Katrin Grönlund
   Kundrådgivare, Borgerlig officiant, Ceremonivärd och Solist

   Katrin Grönlund är född och uppvuxen i Gammelstad och kom till oss på Fonus hösten 2018. Hon har jobbat med musik i många år där hon sjungit och hållit i konserter, men också uppträtt som solist inom kyrkan. Förutom sin bakgrund med musik har Katrin dessutom många års erfarenhet som borgerlig officiant.

   ”Yrkesvalet är en stor gåva där jag får använda min musikaliska gåva på ett fint och hedersamt sätt. Jag får ge av mig själv på ett sätt som berikar och ger tröst.”

   Malin Franzén
   Malin Franzén
   Kundrådgivare och Ceremonivärd

   Malin Franzén har jobbat på Fonus i snart fem år. Hon är uppvuxen utanför Borås men valde att flytta upp till Luleå när hon bildat familj, då hennes man har sina rötter där.

   Malin är den som du oftast möter som representant ute på våra begravningar. Hon är mån om att varje moment i vårt arbete utförs på ett värdigt och professionellt sätt, så att kunden kan känna sig trygg med att allt blir som planerat.

   Elvira Larsson
   Elvira Larsson
   Kundrådgivare
   Lars Ljungman
   Lars Ljungman
   Kundrådgivare och Ceremonivärd

   Lars Ljungman har arbetat på Fonus sedan januari 2021. Han kommer ursprungligen från Gävle där han arbetade som trafikledare och växeltelefonist. Du möter ofta Lars vid hämtningar i Boden och Luleå. Han är även ceremonivärd vid begravningar.

   Lars är en lugn och lyhörd person. Han möter anhöriga med värme och medmänsklighet när han hjälper till att uppfylla önskemålen de har för sitt avsked.

   Våra kunder berättar

   Vi skapar en personlig begravning

   Vi har gedigen kunskap och erfarenhet av att planera och genomföra alla sorters begravningar, oavsett religiöst samfund och livsåskådning. För oss är det viktigt att hylla det liv som levts. Därför lägger vi stor vikt vid att lära känna er som anhörig och få veta mer om den avlidna, allt för att kunna utforma en personlig begravningsceremoni som blir till ett ljust minne.

   Alltid kunden i fokus

   Vi är duktiga på att ordna med blommor, minnesstunder och ge råd i valet av gravstenar och göra det där lilla extra som kunden kanske inte alltid förväntar sig. Vi arbetar med känsla och hjärta, alltid med kunden i fokus. Alla på begravningsbyrån gör även hämtningar, kistläggningar och representerar på begravningar. Vi är med er i hela processen från planering till genomförande.

   Vi har därmed alla förutsättningar att med trygga händer hjälpa människor i en av de kanske svåraste stunder i livet, oavsett vilken religion eller samfund man tillhör. Vi har möjlighet att hjälpa er med allt som rör en begravning oavsett var i landet begravningen ska hållas. Fonus begravningsbyrå i Luleå gör gärna hembesök om behov finns för det. Det går bra att ringa oss dygnet runt – vi har en väl fungerande jourgrupp som finns där för er när ordinarie personal gått hem för dagen. Dom som idag jobbar i jourgruppen heter Lotta, Lars och Malin.

   Borgerlig begravning i Luleå

   Om den avlidna inte var medlem i Svenska Kyrkan, eller om ni vill utforma ceremonin helt efter egna idéer utan att vara bunden till en speciell ordning, kan en borgerlig begravning vara aktuell.

   Vid en borgerlig begravning finns det många sätt att låta avskedet spegla den avlidna. Egentligen finns det inga regler eller begränsningar, och alla som vill kan begravas borgerligt även om man tillhör Svenska kyrkan eller något annat trossamfund. Vi på Fonus har lång erfarenhet och kan ge er råd och hjälp för att skapa en personlig borgerlig begravning.

   Önskas borgerlig officiant så finns vår egna Katrin Grönlund och Annica Kauppi där till er hjälp. Önskas finsktalande personal så går det bra att vända sig till Annica Kauppi som talar och förstår finska.

   Vi finns i hela Sverige

   Fonus finns i hela Sverige, så vi kan givetvis hjälpa till att planera en begravning var som helst i landet. Vi kan ha ett samtal på orten där ni bor, och sedan lämnar vi över ärendet till våra kunniga kollegor på den ort där begravningen ska äga rum. Vår transportavdelning utför vid behov både transporter i Sverige och utomlands. Läs mer om internationell transport här.

   Samarbeten med lokala aktörer i Luleå och närområdet

   Fonus begravningsbyrå i Luleå samarbetar med flera lokala förmågor. När det gäller blommor så tar vi hjälp av Interflora Enströms blommor, där det finns duktiga florister samt Roses Are Red, begravningsdekoratör Magnus ”Putte” Kjellgren. De har alla lång erfarenhet inom branschen och kan allt om blommor.

   När det gäller mat och dryck har vi kontakt med många lokala restauranger och cateringfirmor. Alla leverantörer kan tillgodose de flesta behoven som kan finnas tex specialkost mm.

   Önskas solister så finns det flera duktiga lokala förmågor och vår egen Katrin Grönlund är en mycket duktig och anlitad sångerska. 

   Behöver ni juridisk hjälp?

   Förutom det som rör själva begravningen erbjuder vi, genom vårt nära samarbete med Familjens Jurist i Luleå, professionell hjälp med bouppteckning, dödsboförvaltning och arvskifte. Familjens Jurist i Luleå har kunskap och erfarenhet att hjälpa er med all form av familjejuridik.

   Aktivera medlemsförmån

   Om någon av er anhöriga är, eller den avlidna var, medlem i någon av våra ägarorganisationer har ni rätt till förmåner hos oss. Läs mer och aktivera medlemsförmån.

   Hitta till Fonus begravningsbyrå i Luleå

   Fonus begravningsbyrå i Luleå har en lugn miljö där ni får god tid på er med alla frågor och beslut som ska tas. Fonus begravningsbyrå ligger på Skomakargatan 16 i Luleå, mitt i centrum bredvid Shoppingcentrum ”Smedjan”. Om ni kommer med bil och behöver parkering så är det närmast att parkera i Smedjans parkeringshus alternativt Karpens parkeringshus.

   Följ oss på Facebook!

   Nu kan ni följa oss på Facebook @fonuslulea

   Fonus begravningsbyrå i Luleå
   Fonus är den enda begravningsbyrån som är rikstäckande och finns i hela landet. Få hjälp med att planera din begravning
   Magnus Ladulåsgatan 65
   Stockholm
   Stockholm
   11827
   Sweden