Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Lorensberg, Storgatan

Välkommen på invigningsmingel

Onsdagen den 21 mars kl. 17.00 – 19.00

Varmt välkommen på invigningsmingel för Fonus nya lokaler efter flytten från Första Långgatan och Familjens Jurists nyrenoverade kontor på Storgatan 53 i Göteborg.

Vi hoppas på trevliga samtal och njuter av fin livemusik. Vi bjuder på dryck och något enklare att äta.

Var: Fonus och Familjens Jurist, Storgatan 53, Göteborg.
När: den 21 mars, kl. 17.00-19.00
Anmälan: maila sofia.larsson@familjensjurist.se senast den 12 mars

------

Här möter du Cecilia Stenberg och Kristin Palmgren, båda certifierade begravningsentreprenörer. Vi hjälper dig att utforma en personlig och vacker begravning.

Vi lägger stor vikt vid att lyssna på dina tankar och önskemål. Det handlar om att få en bild av vem den avlidne var för att kunna skapa en personlig ceremoni som känns rätt. Varje besök och begravning är unik i sig.

I vårt närområde finns många kyrkor och kapell, Domkyrkan, Oscar Fredriks kyrka, Masthuggskyrkan, Carl Johans kyrka, Hagakyrkan samt kapellen på Västra kyrkogården, Sankt Markus och Sankt Lukas.

Behöver du juridisk hjälp?

Fonus har ett nära samarbete med Familjens Jurist, Sveriges största familjejuridiska byrå inom privat-och familjejuridik. Du kan därför få hjälp och stöd med bouppteckning, arvskifte eller andra juridiska frågor genom oss. Familjens Jurist har också sitt kontor på Storgatan mitt i Göteborg.

Lokala samarbeten i Lorensberg

Vi har lokala samarbeten med florister, cateringfirmor och restauranger såsom Henriksons Blomsterhandel, cateringfirman Ordenshusen och Lyckosten. Henriksons Blomsterhandel tar gärna emot våra kunder för personlig service i butiken på Nordhemsgatan. Vi har även samarbete med bland annat Waterfront, Sjömagasinet, Villa Belparc, Parc La Reine och Örgryte Hotell. Vi har ett brett register med solister och musiker.

Borgerliga begravningar

Vi har ett stort antal samarbeten med officianter, både kommunala och fristående. Kontakta oss gärna om ni önskar få veta mer om borgerliga begravningar.

Miljöbegravning

Vi erbjuder miljöbegravning. En miljöbegravning innebär att alla delar, från planering till genomförande av begravning och minnesstund, sker med så liten miljöpåverkan som möjligt. Begravningen genomförs med andra ord så hållbart som möjligt utifrån lokala förutsättningar med kundens önskemål i fokus.

Det finns många val att göra när en begravning ska planeras. En miljöbegravning innehåller minst fem av följande alternativ: miljökista, miljöurna eller minneslund, miljögravsten, svepskjorta i ekologisk bomull, miljömärkta trycksaker, fossilfria transporter, ekologisk och närproducerad mat och dryck samt miljömärkta och närproducerade blommor.

Vi hjälper gärna till med att presentera våra hållbara alternativ och lyssnar till era önskemål. Tillsammans utformar vi ett personligt och hållbart avsked.

Hitta Fonus begravningsbyrå  i Lorensberg 

Det är lätt att hitta till vår begravningsbyrå som finns på Storgatan 53. Det finns flera bussar och spårvagnar som stannar i närheten av vårt kontor. De bussar som stannar vid hållplatsen Heden är bland andra Grön express, Röd express, Rosa Express stannar vid Hedens busshållplats, buss 50, buss 186, buss 513 och buss 758. Du kommer hit med spårvagn 3 samt 4 eller 5. Hållplatsen heter Valand.
För bilburna finns korttidsparkering på Heden eller i närliggande parkeringshus.

Vi gör hembesök när önskemål finns om det. Om ni är intresserade av att vi ska hålla föreläsningar, kontakta oss gärna.

Vi som arbetar på Fonus begravningsbyrå Storgatan 53

Vi som arbetar på Fonus på Storgatan heter Cecilia Stenberg och Kristin Palmgren. 

Cecilia är certifierad begravningsentreprenör och började på Fonus 2015 efter flera år på Fjällmans begravningsbyrå.  Cecilia har tidigare arbetat som konsult i flera olika branscher, bland annat IT- och försäkringsbranschen.

Kristin är certifierad begravningsentreprenör genom sin utbildning på Sensus. Hon har arbetet i branschen sedan 2012, bland annat på Fjällmans begravningsbyrå. Kristin började arbeta på Fonus 2016.

Varmt välkommen!

Cecilia Stenberg
Cecilia Stenberg
Kundrådgivare/Representant
Kristin Palmgren
Kristin Palmgren
Kundrådgivare
Öppettider Måndag – fredag 09:00 – 17:00

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.