Kontakta din lokala begravningsbyrå dygnet runt eller ring 0771 87 00 87

Sidförslag
  Begravningsbyråer
   Söker du en minnessida eller dödsannons? De hittar du på  Fonus minnessidor 

   Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Ljungby

   Fonus i Ljungby är med er i hela processen från planering av begravningsceremonin till genomförande. Vi gör det där lilla extra som kanske inte alltid förväntas, allt för att ert avsked ska bli ett personligt och vackert minne. Vi arbetar med känsla och hjärta, alltid med er i fokus.

   Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
   Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

    

   Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

   Storgatan 22 341 44 Ljungby

   Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Ljungby

   Fonus i Ljungby är med er i hela processen från planering av begravningsceremonin till genomförande. Vi gör det där lilla extra som kanske inte alltid förväntas, allt för att ert avsked ska bli ett personligt och vackert minne. Vi arbetar med känsla och hjärta, alltid med er i fokus.

   Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
   Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

    

   Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

   Storgatan 22 , Ljungby

   Vi som hjälper er på Fonus i Ljungby

   På Fonus begravningsbyrå i Ljungby arbetar Pernilla, Walter, Jan och Angelica. Tillsammans har vi många års erfarenhet av begravningsbranschen och vi hjälper er i alla de svåra beslut som ska fattas då en nära anhörig eller vän har avlidit. Vi hjälper er hela vägen med allt som har med begravningen att göra, från hämtning av den avlidna till gravsättning och val av gravsten.

   Pernilla Egonsson
   Pernilla Egonsson
   Kundrådgivare, Borgerlig officiant och Ceremonivärd
   Pratar även engelska
   Walter Kranendonk
   Walter Kranendonk
   Kundrådgivare och Ceremonivärd
   Jan Erlandsson
   Jan Erlandsson
   Kundrådgivare och Ceremonivärd
   Angelica Holm
   Angelica Holm
   Kundområdeschef, Kundrådgivare, Borgerlig officiant och Ceremonivärd

   Livsråd från Angelica

   Pratar även engelska
   Våra kunder från hela Sverige berättar

   Vi skapar en personlig begravning

   Vi har gedigen kunskap och erfarenhet av att planera och genomföra alla sorters begravningar, oavsett religiöst samfund och livsåskådning. För oss är det viktigt att hylla det liv som levts. Därför lägger vi stor vikt vid att lära känna er som anhörig och få veta mer om den avlidna, allt för att kunna utforma en personlig begravningsceremoni som blir till ett ljust minne.

   Borgerlig begravning

   Det finns olika anledningar till att vilja hålla en borgerlig begravning. Det kan till exempel vara så att den avlidna inte var medlem i Svenska Kyrkan eller att ni vill utforma ceremonin helt efter egna idéer, utan att vara bunden till en speciell ordning. På Fonus i Ljungby har vi Pernilla som är en utbildad borgerlig officiant.

   När det ska hållas en borgerlig ceremoni blir vårt uppdrag att se över hur ni som anhörig vill utforma ceremonin. Ska talet innehålla något speciellt eller vill ni vara på någon plats som den avlidna tyckte mycket om? Vi utformar begravningen och minnesstunden med tal, dikter och musik helt utifrån vad ni som anhörig önskar. Om ni inte vet hur ni vill ha ceremonin hjälper vi er gärna med idéer och upplägg. Då försöker vi alltid ställa oss frågan vem ni begraver och på så vis utforma begravningen på ett sätt som är passande och personligt för varje kund.

   Vi finns i hela Sverige

   Fonus finns i hela Sverige, så vi kan givetvis hjälpa till att planera en begravning var som helst i landet. Vi kan ha ett samtal på orten där ni bor, och sedan lämnar vi över ärendet till våra kunniga kollegor på den ort där begravningen ska äga rum. Vår transportavdelning utför vid behov både transporter i Sverige och utomlands. Läs mer om internationell transport här.

   Samarbeten med lokala aktörer i Ljungby och närområdet

   I samband med begravningen vill många beställa blommor. Det kan gälla kistdekoration, handbuketter eller sorgdekorationer med hälsningar. Vi försöker alltid tänka miljömedvetet och har lokala samarbeten med florister. I första hand använder vi Skinnarnas Blommor & Trädgård AB, men vi har även andra leverantörer beroende på var begravningen äger rum. När ni beställer blommor av oss på Fonus begravningsbyrå i Ljungby ser vi till att blommorna levereras direkt till begravningen på begravningsdagen.

   Under begravningsceremonin vill ni kanske att någon ska framföra en sång eller ett musikstycke. Vi kommer gärna med förslag på olika solister och musiker som vi kan hjälpa till att anlita för uppdraget.

   Vi ordnar också med minnesstunden efter begravningen där vi har samarbeten med olika lokala cateringföretag. Minnesstunden sker i passande lokaler såsom församlingshem och bygdegårdar. Självklart lyssnar vi till era önskemål om ni vill ha en annan leverantör eller plats.

   Behöver ni juridisk hjälp?

   Vi har ett nära samarbete med Familjens Jurist i Växjö. Familjens Jurist är Sveriges största familjejuridiska byrå inom privat- och familjejuridiska frågor. Juristen Torsten Axelsson kan hjälpa er med dödsboavvecklingens tre steg: bouppteckning, förvaltning och arvskifte. Självklart kan Torsten också hjälpa till med andra juridiska frågor.

   Förmåner för er som äger oss

   Som medlem i någon av våra ägarorganisationer har ni rätt till förmåner hos oss. Medlemsförmånerna kan utnyttjas om någon av er anhöriga är medlem eller om den avlidna var det. Läs mer om våra medlemsförmåner.

   Hos oss kan ni köpa olika dekorationer och tillbehör

   Hos Fonus i Ljungby kan ni köpa olika dekorationer och tillbehör för att smycka gravplatsen. Vi erbjuder produkter såsom gravljus, gravlyktor, glaslyktor, vaser, planteringslådor och minnesstenar. I vårt sortiment finns även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier.

   Till er som planerar begravning kan vi också erbjuda fotoramar och unika minnesprodukter via vår samarbetspartner Evigt Minne. Till anhöriga och gäster finns även svarta och vita begravningsslipsar och begravningsblommor till försäljning.

   Alla våra produkter betalas med Swish.

   Fonus Ljungby håller gärna föredrag

   Vi har ofta föredrag i skolor, på gymnasium, komvux, PRO och ABF. Vi berättar om Fonus historia, våra ägare och hur det fungerar när någon går bort. Vi svarar också på alla de frågor som dyker upp i samband med föredraget.

   Hitta till Fonus begravningsbyrå i Ljungby

   Fonus begravningsbyrå i Ljungy ligger på Storgatan 22, mitt emellan Gamla Tingshuset och Posthörnan. Vår närmaste granne är Bröderna Sandstedts Cykel&Motor. Parkering finns inne på gården. Vi gör hembesök för dem som av olika anledningar har svårt för att ta sig till oss. Vi täcker hela Sunnerbo.

   Varmt välkommen att kontakta oss i Ljungby!

   Följ oss på Facebook!

   Nu kan ni följa oss på Facebook @fonusljungby

   Fonus är den enda begravningsbyrån som är rikstäckande och finns i hela landet. Få hjälp med att planera din begravning
   Magnus Ladulåsgatan 65
   Stockholm
   Stockholm
   11827
   Sweden