Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Ljungby

På Fonus begravningsbyrå i Ljungby möter du Anna-Karin Björck, Pernilla Egonsson, Frank Jonelid, Jan Erlandsson och Angelica Holm. Vi hjälper dig genom hela processen i att utforma en vacker och personlig begravning. Vi lägger stor vikt vid att lyssna på dina tankar och önskemål. Det handlar om att få en bild av vem den avlidna var för att kunna skapa en personlig begravning som blir som du tänkt.

Klicka här för att boka ett möte
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Storgatan 22 341 44 Ljungby

Välkommen till oss för att hämta ett gratis gravljus

Vi som hjälper dig på Fonus i Ljungby

Anna-Karin Björck
Anna-Karin Björck
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Pernilla Egonsson
Pernilla Egonsson
Kundrådgivare, Borgerlig officiant och Ceremonivärd
Pratar även engelska
Frank Jonelid
Frank Jonelid
Kundrådgivare, Borgerlig officiant, Ceremonivärd och Solist
Jan Erlandsson
Jan Erlandsson
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Angelica Holm
Angelica Holm
Kundområdeschef, Kundrådgivare, Borgerlig officiant och Ceremonivärd
Pratar även engelska

Håll dina minnen levande med Minneshjälpen

Vi bär alltid med oss dem vi älskar i våra minnen. Minneshjälpen är ett verktyg som kan hindra dessa minnen från att blekna. 

Testa Minneshjälpen

Fonus lokala samarbeten i Ljungby

I samband med begravningen vill många beställa blommor. Det kan gälla kistdekoration, handbuketter eller sorgdekorationer med hälsningar. Vi försöker alltid tänka miljömedvetet och har lokala samarbeten med florister. I första hand använder vi Skinnarnas Blommor & Trädgård AB, men vi har även andra leverantörer beroende på var begravningen äger rum. När du beställer blommor av oss på Fonus begravningsbyrå i Ljungby ser vi till att blommorna levereras direkt till begravningen på begravningsdagen.

Under begravningsceremonin vill du kanske att någon ska framföra en sång eller ett musikstycke. Vi kommer gärna med förslag på olika solister och musiker som vi kan hjälpa till att anlita för uppdraget.

Vi ordnar också med minnesstunden efter begravningen där vi har samarbeten med olika lokala cateringföretag. Minnesstunden sker i passande lokaler såsom församlingshem och bygdegårdar. Självklart lyssnar vi till dina önskemål om du vill ha en annan leverantör eller plats.

Borgerlig begravning

Det finns olika anledningar till att vilja hålla en borgerlig begravning. Det kan till exempel vara så att den avlidna inte var medlem i Svenska Kyrkan eller att du vill utforma ceremonin helt efter egna idéer, utan att vara bunden till en speciell ordning. På Fonus i Ljungby har vi Pernilla som är en utbildad borgerlig officiant.

När det ska hållas en borgerlig ceremoni blir vårt uppdrag att se över hur du som anhörig vill utforma ceremonin. Ska talet innehålla något speciellt eller vill du vara på någon plats som den avlidna tyckte mycket om? Vi utformar begravningen och minnesstunden med tal, dikter och musik helt utifrån vad du som anhörig önskar. Om du inte vet hur du vill ha ceremonin hjälper vi dig gärna med idéer och upplägg. Då försöker vi alltid ställa oss frågan vem vi begraver och på så vis utforma begravningen på ett sätt som är passande och personligt för varje kund.

Fonus Minnessidor

I samband med en begravning hos Fonus finns även våra minnessidor där du bland annat kan beställa blommor, anmäla dig till minnesstund och skänka minnesgåvor. Här kan du skriva hälsningar, tända ljus samt dela minnen och bilder. Det är ett fint sätt att dela sorgen med andra.

Hos oss kan du köpa olika dekorationer och tillbehör

Hos Fonus i Ljungby kan du köpa olika dekorationer och tillbehör för att smycka gravplatsen. Vi erbjuder produkter såsom gravljus, gravlyktor, glaslyktor, vaser, planteringslådor och minnesstenar. I vårt sortiment finns även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier.

Till dig som planerar begravning kan vi också erbjuda fotoramar och unika minnesprodukter via vår samarbetspartner Evigt Minne. Till anhöriga och gäster finns även svarta och vita begravningsslipsar och begravningsblommor till försäljning.

Alla våra produkter betalas med Swish.

Fonus Ljungby håller gärna föredrag

Vi har ofta föredrag i skolor, på gymnasium, komvux, PRO och ABF. Vi berättar om Fonus historia, våra ägare och hur det fungerar när någon går bort. Vi svarar också på alla de frågor som dyker upp i samband med föredraget.

Behöver du juridisk hjälp?

Vi har ett nära samarbete med Familjens Jurist i Växjö. Familjens Jurist är Sveriges största familjejuridiska byrå inom privat- och familjejuridiska frågor. Juristen Torsten Axelsson kan hjälpa dig med dödsboavvecklingens tre steg: bouppteckning, förvaltning och arvskifte. Självklart kan Torsten också hjälpa till med andra juridiska frågor.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Ljungby

Fonus begravningsbyrå i Ljungy ligger på Storgatan 22, mitt emellan Gamla Tingshuset och Posthörnan. Vår närmaste granne är Bröderna Sandstedts Cykel&Motor. Parkering finns inne på gården. Vi gör hembesök för dem som av olika anledningar har svårt för att ta sig till oss. Vi täcker hela Sunnerbo.

Varmt välkommen att kontakta oss i Ljungby!

Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Växjö

Besök webbsida