Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Leksand

Hos oss, på vår hemtrevliga begravningsbyrå i Leksand, möter du kundrådgivare Hélena Dahl, vår ambulerande kundrådgivare Henrik Mattsson och kontorschef Conny Sohlberg. Tillsammans har vi lång och bred erfarenhet av att se och hjälpa människor. Vi hjälper och guidar dig genom de val du ska göra i denna märkliga stund, nu när någon i din närhet har slutat leva. När du kliver in genom dörren vill vi att du ska känna dig som hemma, vara dig själv och kunna ställa de frågor som du behöver få svar på.

Klicka här för att kontakta oss
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Norsgatan 27 F 793 30 Leksand

Vita Arkivet

Att tänka på sin egen begravning kan kännas konstigt, men det är till stor hjälp för dina anhöriga. Berätta hur du vill ha det i Vita Arkivet. Det kostar ingenting och du kan ändra när du vill.

Till Vita Arkivet

Vi som hjälper dig på Fonus i Leksand

Hélena Dahl
Hélena Dahl
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Conny Sohlberg
Conny Sohlberg
Kontorschef och Borgerlig officiant
Henrik Mattsson
Henrik Mattsson
Kundrådgivare
Anneli Bolander
Anneli Bolander
Ceremonivärd

Anneli har bred erfarenhet av att vara ceremonivärd på begravningar och kan även hjälpa till som kundrådgivare.

Vi hjälper dig fortfarande ❤

För oss är det viktigt, trots coronatider, att erbjuda personliga kundmöten och ceremonier. Vi träffar dig gärna via telefon eller videomöte.

Läs mer här

Fonus Leksand skapar personliga begravningar

Hos oss planerar du begravningar i Leksand och Siljansbygden. Men vi kan även planera och genomföra begravningar i hela Dalarna – ja, till och med i hela Sverige. Du behöver alltså inte lämna vårt vackra Leksand för att planera en ceremoni på annan ort. Vi ordnar och genomför alltid begravningar utifrån personliga önskemål och har stor erfarenhet av att vara värd på begravningar och ceremonier i alla dess former. Vi hjälper dig att utforma en minnesvärd och vacker stund, ett personligt avsked, som lämnar ett fint avtryck efter sig.

Hos oss kan du köpa olika dekorationer och tillbehör

Hos Fonus i Leksand kan du köpa olika dekorationer och tillbehör för att smycka gravplatsen. Vi erbjuder produkter såsom gravljus, gravlyktor, glaslyktor och vaser. I vårt sortiment finns även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier.

Till dig som planerar begravning kan vi också erbjuda unika minnesprodukter via vår samarbetspartner Evigt Minne

Alla våra produkter kan du enkelt betala med Swish.

Behöver du juridisk hjälp?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Leksand som hjälper dig att genomföra en bouppteckning, skriva testamente eller få svar på andra familjejuridiska frågor. Adam Lind från Familjens Jurist finns på vår begravningsbyrå i Leksand en dag i veckan för att ta hand om bokade besök.

Lokala samarbeten och aktiviteter i Leksand

Vi värnar om Leksandsbygden och har sedan länge många fina lokala samarbeten med florister, restauranger, solister och musiker i Leksand med omnejd. Vi lyckas oftast tillgodose önskemål genom lokala engagemang och stora hjärtan fyllda med stolthet för Dalarna och den lokala bygden.

Vi planerar och genomför även många uppskattade informationskvällar och möten genom våra medlemsorganisationer och andra intresserade. Kontakta oss gärna om du vill veta mer. Kanske vill du boka ett tillfälle för att få enkla svar på svåra frågor i just din förening eller organisation, lokalt eller digitalt.

Borgerlig begravning i Leksand

Med en borgerlig begravning menas en ceremoni som inte är religiöst bunden. Det finns egentligen inga regler för hur en borgerlig begravning ska se ut, vilket lämnar stor frihet för egna önskemål. Vi bokar gärna Conny Sohlberg eller Ing-Marie Lerström, som båda är borgerliga officianter och gärna hjälper till med planering och genomförande av de borgerliga begravningarna i Leksand.

Här hittar Fonus begravningsbyrå i Leksand

Fonus begravningsbyrå i Leksand ligger på Norsgatan 27 E. Kontakta oss om du behöver en vägbeskrivning.

Om du har svårt att komma till oss kommer vi till dig istället. Vi åker på hembesök dit där det finns behov och önskemål, men meddela gärna detta vid bokningen så löser vi det på enklast möjliga sätt.

Varmt välkommen att kontakta oss på Fonus begravningsbyrå i Leksand!

Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Leksand

Besök webbsida