Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Kungälv

Hos oss Johanna Jonsson som arbetar här och som hjälper dig att utforma en personlig och vacker begravning från planering till utförande.

Här tar vi väl hand om dig och är lyhörd för personliga önskemål. För att vara säker på att vi har tid att sitta ner i lugn och ro rekommenderar vi att du bokar in ert besök. Ett kundbesök för en begravning kan variera stort i tid, men som vägledning kan det vara bra att räkna med 1,5 till 3 timmar.

Lokala samarbeten i Kungälv

Vi samarbetar med lokala florister i Kungälv och har kontakt med cateringfirmor om det önskas mat och dryck under minnesstunden.

Behöver du juridisk hjälp?

Vi har ett nära samarbete med Sveriges största familjejuridiska byrå, Familjens jurist. Därför kan du få hjälp med familjejuridiska frågor såsom arvskifte, testamente eller bouppteckning.

Miljöbegravning

Vi erbjuder miljöbegravning. En miljöbegravning innebär att alla delar, från planering till genomförande av begravning och minnesstund, sker med så liten miljöpåverkan som möjligt. Begravningen genomförs med andra ord så hållbart som möjligt utifrån lokala förutsättningar med kundens önskemål i fokus.

Det finns många val att göra när en begravning ska planeras. En miljöbegravning innehåller minst fem av följande alternativ: miljökista, miljöurna eller minneslund, miljögravsten, svepskjorta i ekologisk bomull, miljömärkta trycksaker, fossilfria transporter, ekologisk och närproducerad mat och dryck samt miljömärkta och närproducerade blommor.

Vi hjälper gärna till med att presentera våra hållbara alternativ och lyssnar till era önskemål. Tillsammans utformar vi ett personligt och hållbart avsked.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Kungälv

Fonus Begravningsbyrå i Kungälv ligger mycket centralt, mitt för busstationen. Vi har goda parkeringsmöjligheter tvärs över gatan.
Lokalerna är mycket lättillgängliga helt i nivå med markplan. Entrén delar vi med Jerkstrands konditori. Kontoret är ibland stängt, när vi är ute på olika begravningsuppdrag.

Våra uppdrag gäller oftast Kungälvs och Ale kommun men även i Göteborg. De flesta begravningarna har vi i Bergsalen på Skogskyrkogården i Kungälv. En mycket vacker lokal där fonden utgörs av det befintliga berget. Där kan man ha både kyrkliga och borgerliga begravningar.

Övriga kyrkor vi ofta besöker är Kungälvs kyrka, Kastalakyrkan och kyrkorna i Romelanda, Kareby, Torsby, Lycke, Harestad, Solberga, Hålta och Marstrand. På Koön finns ett kapell som används även för borgerliga begravningar. I Ale kommun är det i kyrkorna i Surte, Nödinge och Starrkärr där vi oftast får uppdrag att arrangera begravningar.

Om ni vill beställa en begravning i Göteborg eller någon annan ort i Sverige hjälper vi gärna till med det. Genom Fonus nätverk över hela landet har vi lokalkännedom överallt.

Varmt välkomna att kontakta oss!

Johanna Jonsson
Johanna Jonsson
Kundrådgivare/Representant
Öppettider

Kontoret är inte alltid bemannat, så ring innan ni besöker oss.