Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Kiruna

På Fonus i Kiruna möter du Rose-Marie Lasu och Kajsa Sunna. Vi hjälper dig genom hela processen i att utforma en personlig och vacker begravning. Vi lägger stor vikt vid att lyssna på dina tankar och önskemål. Vi arbetar utifrån Fonuskoncernens värderingar: Samverkan – Engagemang – Påräknelighet – Ärlighet – Omtanke

Klicka här för att kontakta oss
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Mangigatan 26 981 33 Kiruna

Vita Arkivet

Att tänka på sin egen begravning kan kännas konstigt, men det är till stor hjälp för dina anhöriga. Berätta hur du vill ha det i Vita Arkivet. Det kostar ingenting och du kan ändra när du vill.

Till Vita Arkivet

Vi som hjälper dig på Fonus i Kiruna

Kajsa Sunna
Kajsa Sunna
Kundrådgivare och Ceremonivärd

Kajsa Sunna har jobbat på Fonus i ca 1,5 år. Hon är född och uppvuxen i Göteborg, men är Kirunabo sedan 20 år tillbaka.

Kajsa har en bakgrund inom vård och omsorg, något som gett henne stor erfarenhet av att arbeta med människor.

Hon hjälper er genom hela processen med att utforma en personlig och vacker begravning.

Rose-Marie Lasu
Rose-Marie Lasu
Kundrådgivare och Ceremonivärd

Rose-Marie Lasu har jobbat hos Fonus i sex år och är en sann Kirunabo, då hon är född och uppvuxen i stan.

Rose-Marie kommer från att ha jobbat inom vården i många år, något som gett henne en stor erfarenhet av att arbeta med människor.

Empati, medkänsla och omtanke är viktiga ledord för Rose-Marie.

Jessica Bucht
Jessica Bucht
Kundområdeschef

Vi hjälper dig fortfarande ❤

För oss är det viktigt, trots coronatider, att erbjuda personliga kundmöten och ceremonier. Vi träffar dig gärna via telefon eller videomöte.

Läs mer här

Alltid kunden i Fokus

Vi arbetar med känsla och hjärta, alltid med kunden i fokus. Vi är duktiga på att ordna med blommor, minnesstunder, ge råd i valet av gravstenar och göra det där lilla extra som kunden kanske inte alltid förväntar sig. Alla på begravningsbyrån gör även hämtningar, kistläggningar och är ceremonivärdar på begravningar.

Vi är med dig i hela processen från planering till genomförande.

Med trygga händer hjälper vi dig i en av de kanske svåraste stunderna i livet, oavsett vilken religion eller samfund du tillhör. Vi hjälper dig med allt som rör en begravning, oavsett var i landet begravningen ska hållas. Det går bra att ringa oss dygnet runt.

Vi kan allt om begravningar

Vi på Fonus begravningsbyrå i Kiruna hjälper till med allt som hör till en begravning, såsom kista, urna, annons, blommor, gravsten, programkort, tackkort, transporter och att ordna minnesstunder. Önskas solister så finns det flera duktiga lokala förmågor.

Efter begravningsakten sammanställer vi allt i en minnesbok där vi samlar bilder, musik, dikter och annat från begravningen, en uppskattad gåva till anhöriga.

Vi kommer gärna ut och föreläser och berättar mer om jobbet på en begravningsbyrå och hur vi kan hjälpa till. Ta kontakt med oss så hittar vi en dag och tid som passar.

Borgerlig ceremoni

För dig som väljer en borgerlig begravning erbjuder vi vår borgerliga officiant Rose-Marie Lasu. Tillsammans utformar ni ett ljust och personligt avsked.

Fonus Minnessida

Vi skapar en minnessida för den avlidna på minnessidor.fonus.se. Där kan man lägga in bilder, skriva en hälsning till den avlidna, skicka en gåva till vald fond, beställa blommor till ceremonin samt ”tända ljus” för att visa sitt deltagande, något som är mycket uppskattat. På minnessidan kan man även se dödsannonsen, programblad och minnesboken om man önskar det.

Vita arkivet

Här kan du berätta för dina närmaste om det som är viktigt, så att de en dag slipper att undra. 

Vita Arkivet kostar ingenting och du kan enkelt göra ändringar när du vill. Du är välkommen in för att hämta det Vita Arkivet hos oss på Fonus begravningsbyrå i Kiruna, eller så kan du slå oss en signal så skickar vi hem det till dig. Du kan även fylla i Vita Arkivet online.

Lokala samarbeten i Kiruna

Fonus begravningsbyrå i Kiruna samarbetar med flera lokala förmågor. När det gäller blommor så tar vi hjälp av Interflora Djungelstugan, där det finns duktiga florister som iordningsställer och skapar vackra kistdekorationer och arrangemang. De har alla lång erfarenhet inom branschen och kan allt om blommor.

När det gäller mat och dryck har vi kontakt med många lokala restauranger, såsom Spis, ArcticEden och Köksboden på Församlingshemmet. Alla leverantörer kan tillgodose de flesta behoven, till exempel specialkost.

Evigt Minne

Ett fint samarbete vi har är med Evigt Minne som skapar unika minnesprodukter.

Det kan vara ett vackert fingeravtryckssmycke eller en DNA-infattad minneskristall, ett minnessmycke av en kär anhörig som gått bort eller en gåva till någon du vill skall bära med sig ett unikt avtryck av dig. Hör av er till oss så hjälper vi er.

Juridiskt samarbete

Vi har ett nära samarbete med Familjens Jurist i Kiruna. Du kan därför få hjälp med bouppteckningar, testamenten och andra juridiska frågor av jurister som kommer regelbundet till vår begravningsbyrå.

Hos oss kan du köpa olika dekorationer och tillbehör

Hos Fonus i Kiruna kan du köpa olika dekorationer och tillbehör för att smycka gravplatsen. Vi erbjuder produkter såsom gravljus, gravlyktor, glaslyktor, vaser, planteringslådor och minnesstenar. I vårt sortiment finns även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier.

Till dig som planerar begravning kan vi också erbjuda fotoramar och unika minnesprodukter via vår samarbetspartner Evigt Minne. Till anhöriga och gäster finns även svarta och vita begravningsslipsar och begravningsblommor till försäljning.

Alla våra produkter kan du enkelt betala med Swish.

Minneskonsert

Varje år anordnar vi en minneskonsert där vi bjuder in anhöriga som vi träffat under året. De lokala musiker och solister som vi anlitar till begravningar brukar då sjunga och spela, det är ljuständning, tal och sen avslutar vi med gemensamt fika.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Kiruna

Fonus begravningsbyrå i Kiruna ligger centralt på Mangigatan 26. 

Följ oss på Facebook!

Nu kan du följa oss på Facebook @fonuskiruna

Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Kiruna

Besök webbsida