Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Järfälla

Välkommen till vårt kontor i Jakobsberg centrum! Med bara några minuters promenad från pendeltågsstationen (uppgång mot centrum) finner du oss i lättillgängliga lokaler på markplan vid torget på Riddarplatsen 21. Vi är väl etablerade i Järfälla kommun och i närområdet, såsom Barkarby, Skälby, Viksjö, Kallhäll, Jakobsberg, Kungsängen och Barkarbystaden. Fri parkering i upp till tre timmar finns nära till hands, antingen i parkeringshus eller på centrumparkeringen. Vi ordnar med begravning inom hela Stockholmsområdet. Tack vare att Fonus är en rikstäckande begravningsbyrå kan vi även bistå med att ordna ceremonier i andra delar av landet. Vår transportavdelning utför vid behov både inrikes- och utlandstransporter.

Vi som arbetar här har lång erfarenhet av att arrangera begravningar av såväl religiös ordning som av borgerlig tradition. Vi är mycket måna om medmänniskan och situationen man kan befinna sig i som anhörig. Vårt mål är att ordna den ceremoni som ni och/eller den bortgångne tänkt sig och ni finner stor lyhördhet och empati hos oss. Vi vet att det är många beslut som ska tas och val som ska göras. Därför finns vi till hands för rådgivning och vägledning hela vägen, både när det gäller begravningen och även annat praktiskt som har med dödsfallet att göra. Det kan vara allt från att beställa dödsannons, val av kista, blommor, tryckta program och gravsten. För att säkerställa att vi kan ta emot er på bästa sätt så rekommenderar vi att mötet bokas i förväg, antingen via telefon eller genom ett personligt besök.

Vår samarbetspartner Familjens Jurist finns hos oss en dag i veckan för att vara behjälpliga med juridiska ärenden. Förutom begravningsjuridik såsom bouppteckning, arvskifte m.m. kan juristen även kan bistå vid alla andra tänkbara juridiska ärenden som t.ex. testamente, äktenskapsförord och samboavtal.

Du är naturligtvis välkommen att besöka oss för att ställa allmänna frågor, även om ett dödsfall inte har inträffat, eller om du skulle önska hjälp med att fylla i Vita Arkivet. Vita Arkivet finns i både pappersformat att hämta hos oss, eller digitalt via vår hemsida fonus.se. Dokumentet avser planering av din egen begravning där du kan notera dina egna önskemål och tankar. Det är ofta en stor hjälp för de efterlevande att få reda på hur deras anhöriga ville ha det.

 Vi finns när du behöver oss - Välkommen till oss i Järfälla!

Åsa Marcusson
Åsa Marcusson
Kontorschef
Kerstin Övergaard
Kerstin Övergaard
Kundrådgivare
Öppettider Måndag – fredag 09:00 – 17:00

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.