Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Falun

Hos oss möter du Carina Wieweg, IngMarie Lerström, Henrik Mattsson och Conny Sohlberg. Vi värdesätter möten med människor och är mycket engagerade i vårt arbete. För oss är en personlig kontakt viktig, men den kan självklart ske på många olika sätt. Hos oss är man sig själv och inga frågor är konstiga - vår önskan är att du känner dig nöjd när du fått vår hjälp.

Klicka här för att boka ett möte
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Åsgatan 43 791 71 Falun

Välkommen till oss för att hämta ett gratis gravljus

Vi som hjälper dig på Fonus i Falun

Carina Wieweg
Carina Wieweg
Kundrådgivare och Ceremonivärd
IngMarie Lerström
IngMarie Lerström
Kundrådgivare och Borgerlig officiant
Henrik Mattsson
Henrik Mattsson
Kundrådgivare
Conny Sohlberg
Conny Sohlberg
Kontorschef och Borgerlig officiant

Håll dina minnen levande med Minneshjälpen

Vi bär alltid med oss dem vi älskar i våra minnen. Minneshjälpen är ett verktyg som kan hindra dessa minnen från att blekna. 

Testa Minneshjälpen

Begravningar i hela Sverige

Via Fonus kan du planera en begravning var som helst i hela Sverige och vi på begravningsbyrån i Falun kommer hjälpa och guida dig genom alla svåra frågor och beslut som ska fattas.

Vi lägger stor vikt vid att lyssna på dina tankar och önskemål. En begravning är en viktig stund och du ska kunna känna dig trygg med att allt blir som du har tänkt dig. Kom gärna in så berättar vi mer och svarar på eventuella frågor kring det sista avskedet. Kanske finns det några frågor kring Vita Arkivet.

Lokala samarbeten i Falun

I samband med en begravning vill man som anhörig eller vän ofta ha hjälp med beställning av blommor eller minnesgåvor till begravningen. Enklast gör man detta via Fonus minnessidor. Vi samarbetar med flertalet florister i området för att kunna erbjuda lokalt god kvalitet på våra beställningar, vi försöker alltid tänka miljömedvetet och använder gärna en florist med lokal anknytning till den plats där begravningen äger rum. Leverans sker oftast direkt till den aktuella begravningen eller till hemmet, självklart helt efter dina önskemål.

Gällande önskemål om musik under akten eller vid minnesstunden samt mat och dryck försöker vi alltid tillgodose anhörigas önskemål så långt det är möjligt. Vi har ett gott samarbete med många solister, musiker, restauranger och cateringfirmor i och omkring Falun. Fråga oss gärna så berättar vi mer.

Att jobba med döden är för oss en ära men samtidigt lite speciellt i andras ögon. Vi är därför ute mycket på olika skolor, vårdhem och mässor runt om i länet där vi föreläser och informerar om vad som händer när någon slutar leva. Kom gärna fram och säg hej om du träffar oss där ute någonstans. Vill du att vi besöker just din förening eller grupp gör vi det gärna, ta då kontakt med någon av oss på kontoret på Åsgatan i Falun så planerar vi in något tillsammans.

Borgerlig begravning i Falun

Med borgerlig begravning menas en begravningsceremoni som inte är styrd av något regelverk som en ceremoni inom ett trossamfund är och det finns därmed inga speciella regler för hur en borgerlig begravning ska utformas, vilket lämnar stor frihet för egna önskemål. Den kan i princip äga rum var som helst; inomhus, i hemmet, ute i naturen eller vid gravplatsen. Det finns inga formella krav på lokal. Det är däremot vanligt att man använder ett krematorie- eller begravningskapell som är öppna för alla former av begravningsakter, detta bekostas genom den begravningsavgift alla svenska medborgare betalar. Möjligheterna är alltså nästintill oändliga. Kanske en ceremoni hemma på bryggan där man äter en bit falukorv med potatismos efteråt skulle passa...

Den som leder en borgerlig begravningsceremoni kallas borgerlig officiant. Vi har stor erfarenhet av borgerliga begravningar i Falun och kan hjälpa till med råd, idéer och genomförande. IngMarie och Conny är borgerliga officianter och kan därför både planera och hålla i en begravning i Falun med omnejd. Arbetet innebär ett stort ansvar och förtroende, vilket vi med etik och värdighet alltid genomför på ett snyggt sätt med ett personligt avsked i fokus.

Hos oss kan du köpa olika dekorationer och tillbehör

Hos Fonus i Falun kan du köpa olika dekorationer och tillbehör för att smycka gravplatsen. Vi erbjuder produkter såsom gravljus, gravlyktor, glaslyktor, vaser, planteringslådor och minnesstenar. I vårt sortiment finns även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier.

Till dig som planerar begravning kan vi också erbjuda fotoramar och unika minnesprodukter via vår samarbetspartner Evigt Minne. Till anhöriga och gäster finns även svarta och vita begravningsslipsar och begravningsblommor till försäljning.

Alla våra produkter kan du enkelt betala med Swish.

Behöver du juridisk rådgivning?

Vi har ett nära samarbete med Familjens Jurist i Falun. Du kan därför få hjälp med bouppteckningar, testamenten och andra juridiska frågor av jurister som regelbundet kommer till vår begravningsbyrå i Falun.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Falun

I hjärtat av Dalarna, i residensstaden Falun, hittar du vårt hemtrevliga kontor på Åsgatan 43, på samma gata som Kristine kyrka vid Stora Torget. Parkeringsmöjligheterna är bra och ligger bara ett stenkast från kontoret, gamla posten parkeringen är den närmaste.

Från tåg och busstationen går man till fots på 10 minuter.

Varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med dina frågor!

Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Falun

Besök webbsida