Kontakta din lokala begravningsbyrå dygnet runt eller ring 0771 87 00 87

Sidförslag
  Begravningsbyråer
   Söker du en minnessida eller dödsannons? De hittar du på  Fonus minnessidor 

   Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Falun

   Fonus i Falun är med er i hela processen från planering av begravningsceremonin till genomförande. Vi gör det där lilla extra som kanske inte alltid förväntas, allt för att ert avsked ska bli ett personligt och vackert minne. Vi arbetar med känsla och hjärta, alltid med er i fokus.

   Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
   Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

    

   Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

   Åsgatan 43 791 71 Falun

   Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Falun

   Fonus i Falun är med er i hela processen från planering av begravningsceremonin till genomförande. Vi gör det där lilla extra som kanske inte alltid förväntas, allt för att ert avsked ska bli ett personligt och vackert minne. Vi arbetar med känsla och hjärta, alltid med er i fokus.

   Boka ett personligt möte, helgfria vardagar 9.00-17.00 eller enligt överenskommelse.
   Vill du besöka oss, ring innan för att säkerställa att vi är på plats.

    

   Vi utför hämtningar och svarar i telefon dygnet runt, alla dagar i veckan.

   Åsgatan 43 , Falun

   Vi som hjälper er på Fonus i Falun

   På Fonus begravningsbyrå i Falun arbetar Carina, Johanna och Conny. Tillsammans har vi många års erfarenhet av begravningsbranschen och vi hjälper er i alla de svåra beslut som ska fattas då en nära anhörig eller vän har avlidit. Vi hjälper er hela vägen med allt som har med begravningen att göra, från hämtning av den avlidna till gravsättning och val av gravsten.

   Carina Wieweg
   Carina Wieweg
   Kundrådgivare och Ceremonivärd
   Conny Sohlberg
   Conny Sohlberg
   Kontorschef och Borgerlig officiant

   Livsråd från Conny

   Johanna Waksam
   Johanna Waksam
   Kundrådgivare och Ceremonivärd
   Våra kunder berättar

   Vi skapar en personlig begravning

   Vi har gedigen kunskap och erfarenhet av att planera och genomföra alla sorters begravningar, oavsett religiöst samfund och livsåskådning. För oss är det viktigt att hylla det liv som levts. Därför lägger vi stor vikt vid att lära känna er som anhörig och få veta mer om den avlidna, allt för att kunna utforma en personlig begravningsceremoni som blir till ett ljust minne.

   Borgerlig begravning i Falun

   Med borgerlig begravning menas en begravningsceremoni som inte är styrd av något regelverk som en ceremoni inom ett trossamfund är och det finns därmed inga speciella regler för hur en borgerlig begravning ska utformas, vilket lämnar stor frihet för egna önskemål.

   Vid en borgerlig begravning finns det många sätt att låta avskedet spegla den avlidna. Egentligen finns det inga regler eller begränsningar, och alla som vill kan begravas borgerligt även om man tillhör Svenska kyrkan eller något annat trossamfund. Vi på Fonus har lång erfarenhet och kan ge er råd och hjälp för att skapa en personlig borgerlig begravning.

   Den som leder en borgerlig begravningsceremoni kallas borgerlig officiant. Vi har stor erfarenhet av borgerliga begravningar i Falun och kan hjälpa till med råd, idéer och genomförande. Conny är borgerlig officiant och kan därför både planera och hålla i en begravning i Falun med omnejd. Arbetet innebär ett stort ansvar och förtroende, vilket vi med etik och värdighet alltid genomför på ett snyggt sätt med ett personligt avsked i fokus.

   Vi finns i hela Sverige

   Fonus finns i hela Sverige, så vi kan givetvis hjälpa till att planera en begravning var som helst i landet. Vi kan ha ett samtal på orten där ni bor, och sedan lämnar vi över ärendet till våra kunniga kollegor på den ort där begravningen ska äga rum. Vår transportavdelning utför vid behov både transporter i Sverige och utomlands. Läs mer om internationell transport här.

   Samarbeten med lokala aktörer i Falun och närområdet

   I samband med en begravning vill man som anhörig eller vän ofta ha hjälp med beställning av blommor eller minnesgåvor till begravningen. Enklast gör man detta via Fonus minnessidor. Vi samarbetar med flertalet florister i området för att kunna erbjuda lokalt god kvalitet på våra beställningar. Vi försöker alltid tänka miljömedvetet och använder gärna en florist med lokal anknytning till den plats där begravningen äger rum. Leverans sker oftast direkt till den aktuella begravningen eller till hemmet, självklart helt efter era önskemål.

   Gällande önskemål om musik under akten eller vid minnesstunden samt mat och dryck försöker vi alltid tillgodose anhörigas önskemål så långt det är möjligt. Vi har ett gott samarbete med många solister, musiker, restauranger och cateringfirmor i och omkring Falun. Fråga oss gärna så berättar vi mer.

   Hos oss kan ni köpa olika dekorationer och tillbehör

   Hos Fonus i Falun kan ni köpa olika dekorationer och tillbehör för att smycka gravplatsen. Vi erbjuder produkter såsom gravljus, gravlyktor, glaslyktor, vaser, planteringslådor och minnesstenar. I vårt sortiment finns även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier.

   Till er som planerar begravning kan vi också erbjuda fotoramar och unika minnesprodukter via vår samarbetspartner Evigt Minne. Till anhöriga och gäster finns även svarta och vita begravningsslipsar och begravningsblommor till försäljning.

   Alla våra produkter kan ni enkelt betala med Swish.

   Behöver ni juridisk hjälp?

   Förutom det som rör själva begravningen erbjuder vi, genom vårt nära samarbete med Familjens Jurist i Falun, professionell hjälp med bouppteckning, dödsboförvaltning och arvskifte. Familjens Jurist i Falun har kunskap och erfarenhet att hjälpa er med all form av familjejuridik.

   Förmåner för er som äger oss

   Som medlem i någon av våra ägarorganisationer har ni rätt till förmåner hos oss. Medlemsförmånerna kan utnyttjas om någon av er anhöriga är medlem eller om den avlidna var det. Läs mer om våra medlemsförmåner.

   Hitta till Fonus begravningsbyrå i Falun

   I hjärtat av Dalarna, i residensstaden Falun, hittar ni vårt hemtrevliga kontor på Åsgatan 43, på samma gata som Kristine kyrka vid Stora Torget. Parkeringsmöjligheterna är bra och ligger bara ett stenkast från kontoret, gamla posten parkeringen är den närmaste.

   Från tåg och busstationen går ni till fots på 10 minuter.

   Varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi er med era frågor!

   Fonus är den enda begravningsbyrån som är rikstäckande och finns i hela landet. Få hjälp med att planera din begravning
   Magnus Ladulåsgatan 65
   Stockholm
   Stockholm
   11827
   Sweden