Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Fagersta

Fonus begravningsbyrå i Fagersta ligger centralt mitt i centrum. Staden är en gammal bruksort med det dominerande bruksområdet som sträcker sig jämte hela staden. I Fagersta bor det cirka 12 500 invånare och är Västmanlands nyaste stad från 1944.

Fagersta är främst känt för Fagersta Bruk som innan nedläggningen var en av Sveriges stora producenter av stålprodukter.

I Västanfors hembygdsområde kan man ta en fika med familjen, man kan besöka exempelvis bergsmansgården, ett soldattorp och Mor Stinas stuga vilket fungerar som museum. Något som är uppskattat av de mindre barnen brukar vara att gå och titta på hönsen som finns där om sommaren.

År 1795 så färdigställdes Strömsholms kanal som via slussar rinner igenom Fagersta. Kanalen var till för att lättare kunna transportera järnmalm till Mälaren.

I Engelsberg utanför Fagersta så finns Engelsbergs bruk vilket räknas som ett av världens främsta industriminnen och finns sedan 1993 på UNESCO:s lista över världsarv. Också i Engelsberg byggdes år 1875 ett oljeraffinaderi på Oljeön vilket räknas som det äldsta bevarade i världen.

På Fonus begravningsbyrå i Fagersta arbetar Lennart Andersson. Där kan man tryggt få hjälp med allt som rör en begravning. Genom samarbetet med Familjens Jurist finns även möjlighet att få hjälp med juridiska ärenden. 

Lennart Andersson
Lennart Andersson
Kundrådgivare/Representant
Öppettider

Kontoret är inte alltid bemannat, så ring innan ni besöker oss.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Fagersta

Besök webbsida