Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Eskilstuna

Eskilstuna ”den stolta fristaden” eller Sméstaden om man så vill, sedan drygt 350 år, är under ständig utveckling och förbättring för de människor som bor och verkar här. En mångkulturell stad med många möjligheter både vad gäller utbildning, fritid och arbete.

Här finns vi centralt beläget på Drottninggatan 11 någon minuters gångväg från centralstationen. Sedan mitten på förra seklet har Fonus begravningsbyrå i Eskilstuna erbjudit sina tjänster här och med åren har vi skaffat oss stor erfarenhet och kunskap för att tillgodose våra kunders olika behov.

Vi har därmed alla förutsättningar att med trygga händer hjälpa människor i en av de kanske svåraste stunder i livet, oavsett vilken religion eller samfund man tillhör. Vi har även mycket stor erfarenhet av borgerliga begravningar, som ökat de senaste åren.

Vi kan allt om begravningar

Vi hjälper till med allt som hör till en begravning så som kista, urna, annons, blommor, gravsten, programkort, transporter, ordna minnesstunder, kontakta solister mm. Efter begravningsakten sammanställer vi allt i en minnesbok, bestående av bilder, musik, minnestal mm från begravningen, en uppskattad gåva till anhöriga.

Fonus Minnessidor

Du kan även skapa en minnessida på Fonus Minnessidor där man kan lägga in bilder, skriva något vackert till den avlidna och även lägga till ljudfiler samt ”tända ett ljus” för att visa sitt deltagande allt detta går via en av dödsboet utsedd administratör som godkänner allt innan det publiceras. Personen får en aktiveringskod av oss för att enkelt aktivera sidan, som är mycket uppskattad.

Borgerlig begravning

Vi erbjuder även vår borgliga officiant Per Stenvall för de som väljer en borglig begravning, han kommer oftast hem till er och ni går tillsammans i lugn och ro igenom era önskemål inför begravningen och där har ni fria händer att själva forma ett ljust och personligt avsked. Tänk på att även när det gäller platsen för begravningen finns det möjlighet att påverka att till exempel ha begravningen utomhus en vacker sommardag.

Lokala samarbeten i Eskilstuna

Fonus begravningsbyrå i Eskilstuna samarbetar med fler av våra lokala förmågor. När det gäller blommor så tar vi hjälp av: Thommy med personal på Danielssons blommor som ligger vid vår mycket välskötta S:t Esklis kyrkogård utmed Åsbyvägen. I Torshälla så får vi hjälp av Mariell på Torshälla blommor vid Östra torget, de är mycket duktiga och erfarna så dem kan vi varmt rekommendera.

När det gäller mat och dryck är Pilkrog är ett omtyckt ställe att avsluta sin minnesstund på och vi har nyligen inlett ett samarbete med Gästis i gamla stan. I Torshälla kan vi rekommendera Cattis på Café Rådhuset och hon har även carteringsmöjligheter. Sen har vi ju förstås alla församlingshem runt om både i staden och ute på landsbygden, som man kan hyra och få maten levererad till, en av carteringsfirmorna är Stallbacken som är omtyck och ett prisvärt alternativ.
Alla dessa kan tillgodose de flesta behoven som kan finnas tex. specialkost mm.

Samarbete med Familjens Jurist

Vi samarbetar med Familjens Jurist men finns på vår begravningsbyrå flera gånger i veckan. Där får man hjälp med allt som rör familjejuridik såsom bouppteckning, testamente, samboavtal mm.

Varmt välkomna till oss, så hjälper vi er att forma begravningen till ett vackert och ljust minne.

Vi som arbetar här

Thomas Winterquist
Thomas Winterquist
Kontorschef
Leif Ström
Leif Ström
Representant
Yvonne Liljeholm Rådberg
Yvonne Liljeholm Rådberg
Kundrådgivare/Representant
Heidi Henriksson
Heidi Henriksson
Kundrådgivare/Receptionist
Hans Stipek
Hans Stipek
Kundrådgivare/Representant
Öppettider Måndag - Fredag 09:00-17:00 Lördag - Söndag Stängt

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.

 

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Eskilstuna.

Besök webbsida