Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Eskilstuna

Fonus begravningsbyrå hittar du centralt beläget på Kyrkogatan 1 B, några minuters gångväg från centralstationen, i ”den stolta Fristaden” Eskilstuna. Sedan mitten på förra seklet har Fonus erbjudit sina tjänster här och med åren har vi skaffat oss stor erfarenhet och kunskap för att tillgodose våra kunders olika behov. Vi har därmed alla förutsättningar att med trygga händer hjälpa människor i en av de kanske svåraste stunderna i livet, oavsett vilken religion eller samfund man tillhör. Vi har även mycket stor erfarenhet av borgerliga begravningar, som ökat de senaste åren.

Klicka här för att kontakta oss
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Kyrkogatan 1B 632 20 Eskilstuna

Vita Arkivet

Att tänka på sin egen begravning kan kännas konstigt, men det är till stor hjälp för dina anhöriga. Berätta hur du vill ha det i Vita Arkivet. Det kostar ingenting och du kan ändra när du vill.

Till Vita Arkivet

Vi som hjälper dig på Fonus i Eskilstuna

Yvonne Liljeholm Rådberg
Yvonne Liljeholm Rådberg
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Heidi Henriksson
Heidi Henriksson
Kundrådgivare
Hans Stipek
Hans Stipek
Kundrådgivare och Ceremonivärd
Bengt-Åke Hermansson
Bengt-Åke Hermansson
Ceremonivärd
Thomas Winterquist
Thomas Winterquist
Kundområdeschef

Vi hjälper dig fortfarande ❤

För oss är det viktigt, trots coronatider, att erbjuda personliga kundmöten och ceremonier. Vi träffar dig gärna via telefon eller videomöte.

Läs mer här

Vi kan allt om begravningar

Vi hjälper till med allt som hör till en begravning såsom kista, urna, annons, blommor, gravsten, programkort, transporter, ordna minnesstunder, kontakta solister, m.m. Efter begravningsakten sammanställer vi allt i en minnesbok bestående av bilder, musik och minnestal från begravningen - en gåva som uppskattas av många anhöriga.

Fonus minnessidor

Du kan även skapa en minnessida på Fonus Minnessidor där det går att ladda upp bilder, skriva något vackert till den avlidna, lägga till ljudfiler samt ”tända ett ljus” för att visa ditt deltagande. Allt detta går via en av dödsboet utsedd administratör som godkänner allt innan det publiceras. Personen får en aktiveringskod av oss för att enkelt aktivera sidan.

Borgerlig begravning

Vi erbjuder även vår borgliga officiant Per Stenvall för de som väljer en borglig begravning. Han kommer oftast hem till er och tillsammans går ni igenom era önskemål inför begravningen där har ni fria händer att själva forma ett ljust och personligt avsked. Tänk på att det finns möjlighet att påverka var begravningen hålls, till exempel kan den hållas utomhus en vacker sommardag.

Lokala samarbeten i Eskilstuna

Fonus begravningsbyrå i Eskilstuna samarbetar med fler av våra lokala förmågor. När det gäller blommor så tar vi hjälp av Thommy med personal på Danielssons blommor som ligger vid vår mycket välskötta S:t Esklis kyrkogård utmed Åsbyvägen. I Torshälla får vi hjälp av Mariell på Torshälla blommor vid Östra torget. De båda mycket duktiga och erfarna, därför kan vi varmt rekommendera dem.

När det gäller mat och dryck är Pilkrog ett omtyckt ställe att avsluta sin minnesstund på och vi har även ett samarbete med Gästis i gamla stan. I Torshälla kan vi rekommendera Cattis på Café Rådhuset och hon erbjuder även carteringsmöjligheter.

Det finns också församlingshem runt om, både i staden och ute på landsbygden, som ni kan hyra och få maten levererad till er. En av carteringsfirmorna är Stallbacken som är omtyck och ett prisvärt alternativ.

Alla dessa kan tillgodose de flesta behoven som kan finnas såsom specialkost.

Samarbete med Familjens Jurist

Vi samarbetar med Familjens Juristi Eskilstuna som finns på vår begravningsbyrå flera gånger i veckan. Hos dem kan du få hjälp med allt som rör familjejuridik såsom bouppteckning, testamente, samboavtal, m.m.

Varmt välkomna till oss, så hjälper vi er att forma begravningen till ett vackert och ljust minne!

Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Eskilstuna.

Besök webbsida