Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Avesta

Fonus begravningsbyrå i Avesta är centralt belägen inte långt från Dalälvens strand i en klassisk bruksort med järnbruk som huvudindustri, Avesta Jernverk och Axel Ax:son Johnson har präglat orten. Lokala sevärdheter i kommunen kan nämnas Hyttan/Avesta Art, Visentparken, Carl Jularbo museet och Dalahästen. Inom sporten har vi ett par kända personer som är uppväxta i vår hembygd, Tony Rickardsson och Nicklas Lidström som gjort enorma prestationer i världsklass inom speedway och hockey.

Med genuint och kunnigt engagemang erbjuder vi fullservice inom begravning, gravsten, försäkring och juridik.

Det går även att få hjälp med minnesgåvor, blomsterbeställningar, allmänna frågor och att fylla i det vägledande dokumentet Vita Arkivet. Vi har dessutom försäljning av gravlyktor, ljus och vaser.

Vi besöker gärna utbildningsställen, föreningar och organisationer för att kostnadsfritt informera om till exempel regelverket kring begravningar, försäkringar eller juridik.

Via hemsidan kan man till exempel gå vidare till att söka dödsannonser på Fonus Minnessidor, planera inför en begravning på Begravningsplaneraren eller fylla i och registrera Vita Arkivet online.

Henrik Hases
Henrik Hases
Kontorschef
Mikael Hjalmarsson
Mikael Hjalmarsson
Kundrådgivare / Representant
Agnetha Byström
Agnetha Byström
Representant
Öppettider

Kontoret är inte alltid bemannat, så ring innan ni besöker oss.