Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Alingsås

Varmt välkommen till Fonus kontor på Nygatan 26 i Alingsås. Här jobbar Charlotte Bååth som hjälper er att ordna den begravningen ni önskar - det personliga är av största vikt för oss när vi planerar en begravning. På ett närliggande kontor arbetar vår finsktalande kollega Taru och hon kommer gärna till Nygatans kontor om ni önskar att besöket sker på finska.

Börja planera begravningen

Under mötet, som brukar vara i 1–2 timmar, kan ni i lugn och ro berätta om era önskemål gällande begravningen. Vi tar upp allt ifrån musik, blommor, val av kista/urna och annons till programkort, ceremonilokal osv. Denna stund är värdefull för oss och hjälper oss att bättre kunna skräddarsy en mer personlig ceremoni. För att bäst kunna tillgodose era önskemål inför en begravning rekommenderar vi att ni bokar en tid för ett möte.

Miljöbegravning i Alingsås

På Fonus i Alingsås erbjuder vi miljöbegravningar. En miljöbegravning innebär att alla delar, från planering till genomförande och minnesstund, sker med så liten miljöpåverkan som möjligt. Här kan du läsa mer om miljöbegravningar.

Vi utformar begravningsceremonin ni önskar

Vi är angelägna om att hjälpa dig att skapa just den begravning som ni önskar. För oss finns inga standardbegravningar. Vi har erfarenhet från att ha ordnat allt ifrån begravningsceremonier i kyrkan till lite mer speciella ceremonier, till exempel utomhus i Folkets park. Vi har goda kontakter med instrumentalister och sångare av alla de slag så musik finns att tillgå för alla smakriktningar. Vi på Fonus försöker alltid göra ert avsked så personligt som möjligt.

Minnesstund i vår lokal på Nygatan 26

Nu äntligen kan vi erbjuda minnesstund för det mindre sällskapet i vår egna vackra lokal hos oss på Nygatan 26. Vi kikar på lokalen tillsammans under ditt besök hos oss och talar om vilken mat och dryck ni önskar.

Vi finns i hela Sverige

Givetvis kan vi på Fonus, som finns i hela Sverige, hjälpa till med att planera en begravning var som helst i landet. Vi kan ha ett samtal i Alingsås och sedan lämnar jag över ärendet till mina kunniga kollegor i den ort som är aktuell. Vår transportavdelning utför vid behov både transporter i Sverige och utomlands. Läs mer om internationell transport här.

Möte via Skype

När familjen bor i olika delar av landet eller världen eller då det av andra anledningar är svårt att komma till vårt kontor så tycker vi att det är en bra lösning att hålla begravningsmötet via Skype. Ni alla eller någon av er kan på så vis delta trots ett fysiskt avstånd. Vi delar skärm med skypedeltagaren för att kunna visa bilder osv. Välkommen att kontakta oss på så berättar vi mer.  

Lokala samarbeten i Alingsås

Vi samarbetar med några duktiga och engagerade lokala företag såsom Fägring stor (florist), Hjälmared folkhögskola (catering), Grand Hotell (minnesstunder), Herrljunga Hotell (Minnesstunder och catering), House of Eden (florist).

Juridisk rådgivning

I samband med en begravning uppstår även andra frågor angående arvskifte, bouppteckning m.m. Här kan vår samarbetspartner Familjens Jurist hjälpa er med dessa och andra juridiska frågor.

Kostnadsfria föredrag

Vi gör gärna besök på företag, äldreboende, föreningar, vårdskolor med mera för att berätta om hur och vad vi arbetar med rörande begravning, försäkring, juridik och vårt Vita arkiv. Vi anpassar innehållet i vår föreläsning till det som passar er målgrupp, vi berör teman såsom sorg, begravning och hur man fyller i det Vita Arkivet.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Alingsås

Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Alingsås som ligger centralt vid en gårdsgata nära Lillån, mittemot Saga bio. Parkering är lätt att hitta i det intilliggande parkeringshuset i Estrad. Ring oss innan ditt besök så att vi säkert finns på plats då du kommer!

Varmt välkommen till oss!

Jessica Persson
Jessica Persson
Kontorschef
Charlotte Bååth
Charlotte Bååth
Kundrådgivare/Representant
Öppettider

Kontoret är inte alltid bemannat, så ring innan ni besöker oss.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Alingsås

Besök webbsida