Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Alingsås

Här jobbar Charlotte Bååth. Hon svarar gärna på era frågor om allt ifrån Vita Arkivet till planering av begravningsceremoni. Vi har tillgång till finsktalande personal vid behov.

Börja planera begravningen

Under mötet, som brukar vara i 1–2 timmar, kan ni i lugn och ro berätta om era önskemål gällande begravningen. Vi tar upp allt ifrån musik, blommor, val av kista/urna och annons till programkort, ceremonilokal osv. Denna stund är värdefull för oss och hjälper oss att bättre kunna skräddarsy en mer personlig ceremoni. För att bäst kunna tillgodose era önskemål inför en begravning rekommenderar vi att ni bokar en tid för ett möte.

Miljöbegravning i Alingsås

På Fonus i Alingsås erbjuder vi miljöbegravningar. En miljöbegravning innebär att alla delar, från planering till genomförande och minnesstund, sker med så liten miljöpåverkan som möjligt. Här kan du läsa mer om miljöbegravningar.

Vi utformar begravningsceremonin ni önskar

Fonus begravningsbyrå i Alingsås har ordnat allt ifrån begravningsceremonier i kyrkan till lite mer speciella ceremonier, till exempel utomhus i Folkets park. Vi har goda kontakter med instrumentalister och sångare av alla de slag så musik finns att för alla smakriktningar. Vi på Fonus försöker alltid göra ert avsked så personligt som möjligt.

Vi finns i hela Sverige

Givetvis kan vi på Fonus, som finns i hela Sverige, hjälpa till med att planera en begravning var som helst i landet. Vi kan ha ett samtal i Alingsås och sedan lämnar jag över ärendet till mina kunniga kollegor i den ort som är aktuell. Vår transportavdelning utför vid behov både transporter i Sverige och utomlands. Läs mer internationell transport här.

Lokala samarbeten i Alingsås

Vi samarbetar med några duktiga och engagerade lokala företag såsom Fägring stor (florist), Hjälmared folkhögskola (catering), Grand Hotell (minnesstunder), Herrljunga Hotell (Minnesstunder och catering), House of Eden (florist).

Juridisk rådgivning

I samband med en begravning uppstår även andra frågor angående arvskifte, bouppteckning m.m. Här kan vår samarbetspartner Familjens Jurist hjälpa er med dessa och andra juridiska frågor.

Kostnadsfria föredrag

Vi gör gärna besök på företag, äldreboende, föreningar, vårdskolor med mera för att berätta om hur och vad vi arbetar med rörande begravning, försäkring, juridik och vårt Vita arkiv.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Alingsås

Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Alingsås som ligger centralt vid en gårdsgata nära Lillån, mittemot Saga bio. Parkering är lätt att hitta i det intilliggande parkeringshuset i Estrad.

Varmt välkommen att kontakta oss!

Jessica Persson
Jessica Persson
Kontorschef
Charlotte Bååth
Charlotte Bååth
Kundrådgivare och representant
Öppettider

Kontoret är inte alltid bemannat, så ring innan ni besöker oss.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist i Alingsås

Besök webbsida