Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Alingsås

Här möter du Mia Frid som arbetar ensam på begravningsbyrån. Vi hjälper dig genom hela processen i att planera och utföra en vacker och personlig begravning.

Mia började arbeta på Fonus 2006 och hon har stenkoll på logistiken och planeringen av en begravning. Mia arbetar hela tiden med att tillgodose kundens önskemål så långt som möjligt och kunna förverkliga den bild av avskedet som de närstående föreställt sig.

Borgerlig begravning

Det finns egentligen inga regler för hur en borgerlig begravning ska utformas, vilket lämnar stor frihet för egna önskemål. Den kan till exempel vara i hemmet eller ute i naturen. Mia är Borgerlig officiant och kan hjälpa till med att planera och utföra den borgerliga begravningen.

Behöver du juridisk hjälp?

Vi har ett nära samarbete med Familjens jurist. Familjens jurist är Sveriges största familjejuridiska byrå som hjälper till med privat- och familjejuridiska frågor. Juristen som vi samarbetar med heter Hanna Vretby som kan hjälpa dig med bouppteckning, teckna testamente eller andra juridiska frågor.

Miljöbegravning

Vi erbjuder miljöbegravning. En miljöbegravning innebär att alla delar, från planering till genomförande av begravning och minnesstund, sker med så liten miljöpåverkan som möjligt. Begravningen genomförs med andra ord så hållbart som möjligt utifrån lokala förutsättningar med kundens önskemål i fokus.

Det finns många val att göra när en begravning ska planeras. En miljöbegravning innehåller minst fem av följande alternativ: miljökista, miljöurna eller minneslund, miljögravsten, svepskjorta i ekologisk bomull, miljömärkta trycksaker, fossilfria transporter, ekologisk och närproducerad mat och dryck samt miljömärkta och närproducerade blommor.
Vi hjälper gärna till med att presentera våra hållbara alternativ och lyssnar till era önskemål. Tillsammans utformar vi ett personligt och hållbart avsked.

Hitta oss

Vår begravningsbyrå ligger i centrala Alingsås, mitt emot Saga-bion på Nygatan 26. Du kan alltid komma i kontakt med oss via telefon och vår växel som tar emot meddelanden och vi hör av oss till dig så fort vi kan. Vår jour går att nå dygnet runt via: 0771-87 00 87.

Varmt välkommen att kontakta oss i Alingsås!

Mia Frid
Mia Frid
Kundrådgivare/Representant
Margaretha Cederholm
Margaretha Cederholm
Kontorschef
Micke Öijwall
Micke Öijwall
Kundrådgivare / Representant