Möte på ett sätt som passar er

Det är viktigt att ni får möjlighet att träffa oss på det sätt som passar er bäst. Därför erbjuder vi kundmöten på vår begravningsbyrå, video- eller telefonmöte alternativt ett hembesök.

Fonus är en rikstäckande begravningsbyrå som finns över hela Sverige. Det gör att vi kan hjälpa till att ordna ceremonier i andra delar av landet än den ort ni bor på. Vi möter er på er hemort där vi hjälper till att planera begravningen, sedan tar vi hjälp av våra kollegor ute i landet med de lokala förberedelserna. 

Möte på en av våra begravningsbyråer

På våra begravningsbyråer kan ni träffa våra personliga rådgivare som hjälper er att planera begravningen. Ibland kan det vara svårt för alla i familjen att närvara när en begravning ska planeras. Då kan vi erbjuda ett kundmöte på begravningsbyrån för de som kan och övriga familjemedlemmar är med via video. Det gör att alla kan inkluderas i valen även om man fysiskt inte kan vara med på plats. I planeringsprocessen använder vi ett digitalt verktyg som stöd, vilket gör det enkelt och tydligt för de anhöriga i besluten som ska fattas.

Hitta er lokala Fonusbyrå

Videomöte

Vid ett videomöte träffar ni oss digitalt via Teams och mötet går att ansluta till via dator, mobiltelefon eller surfplatta. Under mötet guidar er personliga rådgivare er genom de olika valen med hjälp av ett digitalt verktyg.

Boka möte

Telefonmöte

Väljer ni att boka ett telefonmöte med oss ringer vi upp er på den avtalade tiden. Inför mötet kan vi ha postat information till er som vi använder som hjälpmedel under vårt möte.

Boka möte

Hembesök

Om ni önskar träffas i er hemmiljö för att planera begravningen kan vi göra hembesök.

Boka möte


Ni når oss dygnet runt alla dagar i veckan på 0771 87 00 87.

Vanliga frågor om planera begravning
Vem får ordna med begravningen?

Vem som helst av de efterlevande kan ordna med begravningen. Det kan vara en nära anhörig, släkting, god vän, sambo, särbo eller någon annan.

Vill ni ha hjälp att ordna en begravning?

Vi på Fonus hjälper er gärna genom hela processen i att utforma ett vackert och personligt sista avsked. Ni kan boka ert möte direkt här på vår hemsida.

Boka möte

 

Vad kostar en begravning?

Priset för en begravning varierar och beror på vilka val ni gör. Vid en begravningsplanering ska det bland annat fattas beslut om kista, urna, begravningsblommor och minnesstund.

För att få veta vad en begravning skulle kosta enligt era önskemål kan ni göra en preliminär planering via vår begravningsplanerare. Vi har också tagit fram olika begravningsteman där ni kan få inspiration och en uppfattning om vad en begravning kan kosta.

Det går även bra att boka ett möte med oss där vi tillsammans går igenom era önskemål och därefter kan ni få ett kostnadsförslag av oss.

Boka möte Börja planera hemifrån
Kan vi förbereda oss inför vårt första möte?

Under denna omtumlande tid kan det uppstå många frågor, funderingar och känslor. Vi guidar er genom alla val och finns här som ett stöd genom hela processen. En personlig och vacker begravning behöver inte vara dyr eller bli krånglig.

Börja planera hemma 

Det kan kännas svårt att tänka på praktiska frågor när ni just mist någon, men om ni vill förbereda er inför vårt möte kan ni göra det via vårt digitala planeringsverktyg. Den hjälper er att hämta inspiration till hur en begravning kan utformas.

Ni behöver inte bestämma allt, utan det är valfritt att fylla i alla delar, och de beslut ni har svårare med kan vi hjälpa till med på vårt möte. Er digitala planering gör det enklare för oss att tillsammans skapa en minnesvärd och vacker begravning.

Börja planera hemifrån