Övriga frågor och tjänster

Det finns mycket att tänka på när någon dör, även sådant som inte är direkt kopplat till själva begravningen. Vi hjälper dig med dina frågor och funderingar.

Vad kostar en begravning?

En begravning kan utformas fritt efter önskemål för att bli ett vackert och personligt avsked. Det kan vi hjälpa till med. Vissa kostnader är fasta, men flera kan du påverka. På den här sidan har vi samlat några alternativ som du kan utgå från.

Försäkringsutredning

Det händer att den avlidna har försäkringar som anhöriga inte känner till. Det kan till exempel vara privata försäkringar, från arbetsgivare eller från medlemskap i fackförbund. Genom att göra en försäkringsutredning kan vi hjälpa till att hitta sådana försäkringar.

När någon avlider utomlands

När den som gått bort befinner sig utanför Sverige kan det bli både krångligt och dyrt för anhöriga att ordna med hemtransport och begravning. Tillsammans med Familjens Jurist kan vi hjälpa dig som anhörig med hela processen; från transport hem till begravning och de efterföljande juridiska frågorna. Mer information hittar du här.

Begravning utomlands

Det kan finnas olika anledningar till varför man vill begrava en anhörig utomlands. Men oavsett anledning kräver det mycket förberedelse. Vi på Fonus har stor erfarenhet av att hjälpa anhöriga genom hela processen. Läs mer om begravning utomlands här.

Juridiska tjänster

Fonus samarbetar med Familjens Jurist, Sveriges största familjejuridiska byrå, inom allt som rör de juridiska frågor som dyker upp när någon avlider. Det kan vara allt ifrån boutredning och avveckling av dödsbo till bouppteckning och arvskifte. Här hittar du mer om våra juridiska tjänster.

Kom-i-håg

Det är många saker som ska göras i samband med att någon dör. Ta en sak i taget och låt det ta den tid du behöver. På den här sidan har vi samlat lite information som kan vara till hjälp.

När någon dör – en tidslinje

När en människa dör följer en kedja av händelser. På den här sidan kan du se vad som händer steg för steg.