Ceremoni vid senare tillfälle

I rådande coronasituation finns det en fin möjlighet att kunna planera för en ceremoni med urna längre fram. Genom att välja kremering kan det bli precis som ni vill, fast det sista avskedet får skjutas framåt i tiden.

Att planera begravningen nu kan kännas skönt för då ni slipper att undra om, och när, ni ska kunna genomföra begravningen. Väljer ni att planera och betala begravningen nu kan fakturan också ställas ut till dödsboet och den kan då ingå i bouppteckningen.

Kremering nu, ceremoni längre fram

Att välja kremation innan ceremoni öppnar upp möjligheten att kunna genomföra en ceremoni med urna, och även en minnesstund, vid ett senare tillfälle då fler har möjlighet att närvara. En kremering (eller gravsättning), måste enligt lag göras inom 30 dagar från dödsdatumet. Om ni väljer kremering har ni ett år på er att genomföra ceremonin samt den efterföljande gravsättningen.

Om ni önskar att ceremonin ska vara med en kista ser vi gärna över den möjligheten med den lokala församlingen. Det vi då gör är att använda en enklare kista vid kremeringen, och vid begravningen placeras urnan i den ceremonikista som ni valt.

Börja planera online

Ett personligt avsked

Oavsett om ceremonin sker nu eller senare, vet vi att det är viktigt med ett fint och personligt avsked. Vi hjälper er gärna med inspiration och idéer om vad som är möjligt. Vi har även färdigpaketerade teman som kan användas som en grund och självklart kan de anpassas utifrån era. Se våra begravningsteman här.