Begravning enligt Hare Krishna

Hare Krishna är en gren av vaishnava-traditionen inom hinduismen. Begravningar enligt Hare Krishna består av en kremation med ceremoni, minnesstund och gravsättning.

Hitta närmaste begravningsbyrå

Avsked enligt Hare Krishna

Begravningsakten består av kremation. Kremationen förbereds av en Brahmin eller av den avlidnas äldsta bror och krematoriet dekoreras med blommor. Under kremationen läser man ur de heliga skrifterna och håller ett kort tal.

Under ceremonin lägger man tulsiblad (från en helig planta) och stänker vatten från den heliga Gangesfloden över den avlidna. Under kremationen brukar de närstående vilja vara nära kremationsugnen. Efter kremeringen samlas de närstående runt en liten måltid med helig mat som är offrad till Krishna.

Minnesstund

Minnesstunden hålls i hemmet eller i ett tempel inom en vecka. Det är vanligt att man sjunger sånger och närstående får dela med sig av minnen om den avlidna.

Gravsättning

Askan ska helst spridas i en helig flod i Indien. Är det inte möjligt kan askan gravsättas i minneslund, placeras i kolumbarium eller i en urngrav. Vid gravsättningen arrangeras ofta en enkel ceremoni av de närstående.