Vi genomför fortfarande personliga begravningar

För oss på Fonus är det viktigt att hylla det liv som levts. Det kan vi göra genom att hjälpa till att planera och genomföra personliga begravningar. Trots att coronaviruset begränsar oss i samhället kan du fortfarande känna dig trygg med att vi hjälper dig. Vi vill inte ställa in, vi vill hjälpa till att ställa om. Därför ser vi till att hitta olika lösningar för att kunna fortsätta genomföra vackra begravningar.

För dig som planerar en begravning under coronapandemin

Fonus begravningsbyråer har öppet som vanligt. Vi uppmuntrar i första hand till att hålla planeringsmötet över telefon eller videomöte. Även om vi inte kan mötas fysiskt erbjuder vi fortfarande ett lika personligt och professionellt bemötande.

För dig som är frisk kan vi erbjuda möte på våra begravningsbyråer, men vi gör inte några hembesök. Om mötet sker på vårt kontor begränsar vi antalet anhöriga vid varje enskilt besök till max tre personer. Vissa undantag finns, till exempel om vi kan sitta i en större lokal och samtidigt hålla säkerhetsavståndet med minst en och en halv meter.

Om du ska planera för en begravning i en annan stad än din hemstad kan vi också hjälpa dig. Då Fonus är en rikstäckande begravningsbyrå jobbar vi som ett gemensamt team från norr till söder. Det gör att vi kan hjälpa dig där du är, utan att du behöver resa någonstans för att planera begravningen. Att ceremonin sedan utförs på en annan ort kan du känna dig säker och trygg med. Våra kollegor på den andra orten har stor erfarenhet och en bra lokal kännedom, vilket gör att de hjälper oss med de lokala förberedelserna. Tillsammans kommer vi hjälpa dig på bästa sätt.

Boka tid

Vi vill inte ställa in, vi vill hjälpa till att ställa om

Vi vill att alla som vill ska få vara med vid det sista avskedet, men på grund av rådande situation finns det begränsningar som gör att alla inte kan det. Enligt de senaste direktiven får inte fler än 50 personer närvara vid allmänna sammankomster såsom begravningar och minnesstunder. Vi hjälper därför gärna till att hitta lösningar så att alla får möjlighet att ta avsked och skapa minnen, även om det sker på distans.

Minns tillsammans via minnessidan

Det kan kännas skönt att kunna dela sin sorg och sina minnen tillsammans med andra. Våra minnessidor är en digital samlingsplats där anhöriga och vänner kan minnas den som gått bort.

Besök Fonus Minnessidor

Möjlighet att se begravningsceremoni online

Vi kan fortfarande genomföra begravningsceremonier, men nuvarande rekommendationer gör att alla som vill inte kan närvara. Vi erbjuder därför möjligheten att direktsända ceremonin från de platser där det är tillåtet och möjligt. Alla som önskar kan då följa ceremonin online, i realtid, på den avlidnas minnessida. För att se om det är en möjlighet i ditt fall behöver du kontakta din lokala Fonusbyrå.

Läs mer om direktsänd begravningsceremoni

Ceremoni vid ett senare tillfälle

Om du önskar hålla begravningsceremonin vid ett senare tillfälle, då fler kan medverka fysiskt, så går det att genomföra en kremering före ceremonin. På detta sätt ges en möjlighet att kunna genomföra begravningsceremonin med urna längre fram.

Läs mer om ceremoni vid senare tillfälle

Ceremonier utomhus

Ibland kan det kännas enklare att hålla ceremonin, och även minnesstunden, utomhus. Både kyrkliga och borgerliga ceremonier kan hållas utomhus. En borgerlig begravningsceremoni ger stor frihet att efter egna önskemål utforma ceremonin och möjligheterna är nästintill oändliga.

Kontakta oss

 

Vill du veta mer om hur vi på Fonus ställer oss till coronaviruset? Läs mer här.

Är du anhörig till någon som gått bort under coronapandemin? Här kan du hitta information och stöd från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).