Vi genomför fortfarande personliga begravningar

För oss på Fonus är det viktigt att hylla det liv som levts och det kan vi göra genom att hjälpa till att planera och genomföra personliga begravningar. Trots att Coronaviruset fortsätter att sprida sig i samhället så kan du fortfarande känna dig trygg med att vi hjälper dig. Vår ambition är att fortsätta genomföra vackra begravningar, men självklart med olika lösningar för att du ska känna dig trygg och för att minska smittspridningen av Coronaviruset, covid-19.

För dig som planerar en begravning under coronakrisen

Fonus begravningsbyråer har öppet som vanligt. Vi uppmuntrar i första hand till att hålla planeringsmötet över telefon eller videomöte. Även om vi inte kan mötas fysiskt erbjuder vi fortfarande ett lika personligt och professionellt bemötande.

För er som är friska kan vi erbjuda möte på våra begravningsbyråer, men vi gör inte några hembesök. Om mötet sker på vårt kontor begränsar vi antalet anhöriga vid varje enskilt besök till max tre personer. Vissa undantag finns, till exempel om vi kan sitta i en större lokal och samtidigt hålla säkerhetsavståndet med minst en meter.

Boka tid

Vi vill inte ställa in, vi vill hjälpa till att ställa om

Vi vill att alla som vill ska få vara med vid det sista avskedet, men på grund av rådande situation finns det begränsningar som gör att alla inte kan det.

Möjlighet att se begravningsceremoni online

Vi kan fortfarande genomföra begravningsceremonier, men nuvarande rekommendationer gör att alla som vill inte kan närvara. Vi erbjuder därför möjligheten att direktsända ceremonin från de platser där det är tillåtet och möjligt. Alla som önskar kan då följa ceremonin online, i realtid, på den avlidnas minnessida. För att se om det är en möjlighet i ert fall behöver du kontakta din lokala Fonusbyrå.

Hitta din lokala Fonusbyrå

Ceremoni vid ett senare tillfälle

Om ni önskar hålla begravningsceremonin vid ett senare tillfälle, då fler kan medverka fysiskt, så går det att genomföra en kremering före ceremonin. På detta sätt ges ni en möjlighet att kunna genomföra begravningsceremonin med urna längre fram.

Börja planera online

Ceremonier utomhus

Då vi går mot vår med ljusare och varmare tider kan det kännas enklare att hålla ceremonin, och även minnesstunden, utomhus. Både kyrkliga och borgerliga ceremonier kan hållas utomhus. En borgerlig begravningsceremoni ger stor frihet att efter egna önskemål utforma ceremonin och möjligheterna är nästintill oändliga.

Kontakta oss

 

Vill du veta mer om hur vi på Fonus ställer oss till coronaviruset? Läs mer här.