Begravningsmusik

Musik säger mycket om en människa. Det kan handla om en alldeles särskild sång eller ett musikstycke som den avlidna tyckte mycket om. Få saker har större betydelse i utformandet av en personlig begravning än valet av musik.

Det finns olika möjligheter med musik

Oavsett om ni planerar en borgerlig eller kyrklig begravning har ni stor frihet i valet av begravningsmusik och begravningspsalmer. I Svenska Kyrkans ordning ingår vanligtvis två till tre psalmer och utöver dem kan ni välja ytterligare musikstycken i samråd med prästen. Vid en borgerlig begravning kan ni välja helt fritt. I stället för en psalm väljer många att läsa en personlig dikt vid begravningen. Valfriheten gäller förstås också vid minnesstunden efteråt, då det också kan vara fint med musikinslag.

Musik-webb.jpg

Låtarna svenska folket vill ha på sin begravning

Vi har samlat låtar som svenska folket vill ha på sin begravning och sammanställt både de vanligaste och de mer ovanliga önskemålen i spellistan Min begravning på Spotify.

Det mest önskade låtarna är:

  • Björn Skifs - Håll mitt hjärta (same old story)
  • Kent - Utan dina andetag
  • Andrea Bocelli, Sarah Brightman - Time to say goodbye.

Vilken är din låt?

Du kan enkelt lägga till din låt genom att fylla i låttitel och artist.

Vi förbehåller oss rätten att inte lägga till låtar i listan som kan vara anstötliga eller strider mot diskrimineringsgrunderna. Givetvis behöver låten också finnas tillgänglig på Spotify.