Dödsannons

En dödsannons kan ses som ett meddelande om plats och tid för begravningen och minnesstunden. Där brukar också stå om det finns önskemål om klädsel.

Vid vårt första möte utformar vi annonsen tillsammans. Fundera gärna inför mötet om vad du har för tankar och önskemål kring annonsen.

Vad brukar en dödsannons innehålla?

En dödsannons brukar innehålla en symbol. Det finns tusentals symboler att välja på, men det går också bra att rita eller designa en egen. Annonsen innehåller även information om var och när begravningen hålls, anmälan till minnesstunden och önskemål om klädsel.

Många väljer att ha dikt eller vers i annonsen. Det kan också vara något annat personligt, något man brukade säga till varandra eller ett särskilt minne.

Ofta avslutas annonsen med information och plusgiro till en organisation eller stiftelse som man kan lämna minnesgåvor till. 

Var publiceras dödsannonsen?

Du väljer själv var dödsannonsen ska publiceras. Det kan vara i en lokaltidning, en rikstäckande tidning eller i sociala medier. Vi kan, om du önskar, också publicera en minnessida för den avlidna på våra minnessidor. Fonus minnessidor är en digital minnesplats där anhöriga och närstående kan minnas den avlidna och skriva hälsningar och tända digitala ljus.