Dödsannons

En dödsannons kan ses som ett meddelande om plats och tid för begravningen och minnesstunden. Där brukar också stå om det finns önskemål om klädsel.

Vid vårt första möte utformar vi annonsen tillsammans. Fundera gärna inför mötet om vad du har för tankar och önskemål kring annonsen. Begravningsplaneraren kan vara en bra hjälp.

Vad brukar en dödsannons innehålla?

En dödsannons brukar innehålla en symbol. Det finns tusentals symboler att välja på, men det går också bra att rita eller designa en egen. Annonsen innehåller även information om var och när begravningen hålls, anmälan till minnesstunden och önskemål om klädsel.

Många väljer att ha dikt eller vers i annonsen. Det kan också vara något annat personligt, något man brukade säga till varandra eller ett särskilt minne.

Ofta avslutas annonsen med information och plusgiro till en organisation eller stiftelse som man kan lämna minnesgåvor till.

Var publiceras dödsannonsen?

Du väljer själv var dödsannonsen ska publiceras. Det kan vara i en lokaltidning, en rikstäckande tidning eller i sociala medier. Vi kan, om du önskar, också publicera en minnessida för den avlidne på våra minnessidor. Fonus minnessidor är en digital minnesplats där anhöriga och närstående kan minnas den avlidne och skriva hälsningar och tända digitala ljus.

Programkort

Vi kan hjälpa till att ta fram programkort för begravningen. Sådana kallas ibland också tryckta program, agendor eller psalmkort.

Programkortet gör det lättare att följa med under begravningsceremonin och blir ett minne från begravningen som går att spara. Vi kan hjälpa till att utforma och trycka korten, samt se till att de delas ut på begravningsdagen. Se motiv för programkorten nedan.

Tackkort

Ett tackkort är ett bra sätt att tacka dem som deltog i begravningen. Vi kan hjälpa till med utformningen av tackkorten.