Om företaget

Vi är Nordens mest anlitade begravningsbyrå och vi finns i både Sverige och Norge. Vi har sedan 1945 hjälpt våra kunder genom hela processen att planera och genomföra en vacker och personlig begravning.

Det har gett oss lång och värdefull erfarenhet av att utforma alla typer av begravningar – borgerliga, kyrkliga eller efter någon annan trosuppfattning. Verksamheten har utvecklats långsiktigt och stabilt och är idag en modern, värderingsstyrd koncern som verkar inom två huvudområden, nämligen begravningsverksamhet och familjejuridik. Utöver detta bedriver vi också en egen miljöcertifierad kistfabrik i Falköping.

Fonus drivs som en ekonomisk förening som ägs gemensamt av ett stort antal föreningar och organisationer runt om i landet. All vinst återinvesteras i verksamheten så att vi kan driva en modern, effektiv och säker verksamhet för våra kunder och medarbetare. Som medlemmar finns stora kooperativa företag, bostadsrättsföreningar, fackliga organisationer och en mängd olika intresseföreningar runt om i Sverige. En sak har de gemensamt – de vill se ekonomisk nytta av medlemskapet och de önskar främja Fonus kooperativa idé, affärsverksamhet och utveckling.

Det gemensamma målet för hela Fonuskoncernen är att på ett förtroendefullt sätt erbjuda kvalitativa och prisvärda tjänster inom både begravning och juridik. Vi vill göra människors vardag tryggare och samtidigt vara till hjälp och stöd i beslut som rör några av livets stora frågor.

De flesta förknippar namnet Fonus med begravningar. Men förutom Fonus hittar du även andra kända varumärken som Familjens Jurist, Vita Arkivet, Fondkistan, och Momentobyråerna och Farväl. Dessa varumärken är starkt kopplade till vår affärsidé och långsiktiga vision.

Familjens Jurist är Sveriges största Juristbyrå inom familjejuridik med kompetens inom tjänster som: Adoption, arvsrätt, stämningsansökan, överklagan, förvaltningsrätt, dödsbo, familjejuridik, fullmakt etcetera Dessutom är Familjens Jurist den Juristbyrå som levererar Juristförsäkringen. En juridisk hjälp och rådgivning till medlemmar hos anslutna fackliga organisationer i samarbete med Folksam.

Se organisationsskiss över koncernen: Fonuskoncernen_2020.pdf

Styrelse Fonus ekonomisk förening

Styrelse Fonus ekonomisk förening består av nio ledamöter som väljs på föreningsstämman. I styrelsen finns även två personalrepresentanter med ersättare.

Till styrelse Fonus ekonomisk förening

Våra ägare och medlemmar

Fonuskoncernen ägs och styrs av ett stort antal organisationer. Eftersom Fonus är en ekonomisk förening kallas de medlemmar. Bland våra medlemmar finns stora kooperativa företag, bostadsrättsföreningar, fackliga organisationer och en mängd olika intresseföreningar runt om i Sverige.

Läs mer om ägare och medlemmar

Hållbarhetsarbete

I stort sett allt som vi människor gör påverkar miljön och samhället i någon form. Fonuskoncernen strävar efter att minska vår påverkan och vårt avtryck.

Läs om vårt hållbarhetsarbete

Jobba hos oss

Som anställd hos oss på Fonuskoncernen kan du förvänta dig ett omväxlande jobb med kunden i centrum. Du får ett starkt varumärke i ryggen, kunniga kollegor vid din sida och meningsfulla uppgifter framför dig.

Läs mer om jobba hos oss

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller feedback!

Se våra kontaktuppgifter

Press och Media

Vi arbetar för att ha en god relation med journalister och svarar gärna på dina frågor. För pressfrågor kontakta vår kommunikationschef Peter Göransson.

Läs mer om vår press och media

Integritetspolicy

Läs vår integritetspolicy