Ann
Jag hoppas att mina målningar kan påminna om de fina minnena.

Ann Westerlund är konsthantverkare med egen verkstad. Sedan 2008 har hon målat personliga motiv på våra kistor och urnor. Det är allt från blomstermotiv till motorcyklar och skärgårdsmotiv.

Läs hela artikeln om Ann

Ann, Fonus Träindustri

Kenneth
Det känns skönt när förväntningarna infrias.

En viktig del av mitt arbete på Fonus innebär att träffa anhöriga och planera tillsammans med dem. För att i nästa steg organisera precis det som vi kommit överens om vilket mynnar ut i en vacker begravningsceremoni. Det är av stor betydelse att jag kan läsa av mina kunder och förstå deras förväntningar. Det känns skönt när jag får fin feedback om att deras önskemål blivit uppfyllda, att vi tillsammans skapat ett fint avsked.

Kenneth, Fonus Uppsala

Anders
Allt fler väljer personliga kistor.

Den vanligaste kistan tillverkas av skivmaterial och målas vit eller brun. Men efterfrågan ökar på kistor i massivt trä. Det blir också allt vanligare med mer personliga kistor i andra färger än de traditionella. Varje dag målar vi kistor i unika kulörer utifrån kunders önskemål.

Anders, Fonus Träindustri

Peter
Vi är en begravningsbyrå för alla.

Vi säger aldrig nej till en begravning, oavsett religion eller vilken livsåskådning du tillhör. Vi vill vara en begravningsbyrå för alla. I höstas var det en hel månad då jag inte hade en enda begravning inom Svenska kyrkan för det var så många andra slags begravningar. Jag tänker att det beror på att det finns ett stort förtroende för oss på Fonus här i Örebro. Det är berikande att möta olika traditioner, det gör jobbet mer varierande.

Peter, Fonus Örebro