Låt oss ta hand om varandra ❤

Under rådande omständigheter när coronaviruset fortsätter att begränsa oss i samhället, vill vi med omtanke om alla göra vårt yttersta för att hjälpa till att minska smittspridningen. Vi följer hela tiden Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ser över möjligheterna att kunna genomföra begravningar som planerat.

Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om coronaviruset (covid-19).

Du som planerar begravning

 • Vi håller öppet precis som vanligt men vi uppmuntrar i första hand till möte över telefon eller videomöte. För dig som redan har ett inbokat möte hos oss och vill boka om det, är varmt välkommen att göra det helt kostnadsfritt.
 • Vi erbjuder fortfarande möten på våra begravningsbyråer för de som är friska. Om mötet sker på vårt kontor begränsar vi antalet kunder vid varje enskilt kundbesök till max tre personer. Vissa undantag finns, till exempel om vi kan sitta i en större lokal och samtidigt hålla säkerhetsavståndet med minst en meter.
 • Vi kan tyvärr inte göra några hembesök just nu utan då erbjuder vi istället möte över telefon eller videomöte.
 • Enligt de senaste direktiven får inte fler än 50 personer närvara vid allmänna sammankomster, vilket begravningar och minnesstunder räknas som. Om ni tror att ni blir 50 gäster eller fler, så rekommenderar vi er att bjuda familj och närmast anhöriga till ceremonin. De som då inte kan närvara kan erbjudas möjligheten att se ceremonin online. Det är ett val som du gör i mötet med oss och vi undersöker då om möjligheten finns och tillåts i vald ceremonilokal.
 • Via våra digitala minnessidor kan anhöriga och vänner fortfarande samlas för att minnas den som gått bort. Det kan kännas skönt att det finns en plats att minnas och sörja tillsammans, speciellt i dessa tider då man inte kan träffas fysiskt.
 • Om du önskar flytta fram ert datum för ceremoni ber vi dig att kontakta begravningsbyrån som hjälpt dig att planera begravningen. Tillsammans ser vi då över andra alternativ och möjligheter.

Gäst på begravning

 • Vi genomför fortfarande begravningsceremonier men rekommenderar de gäster som visar minsta tecken på symtom att stanna hemma. Närstående eller andra gäster som tillhör en riskgrupp rekommenderar vi att avstå helt från att närvara vid ceremonin.
 • Enligt de senaste direktiven får inte fler än 50 personer närvara vid allmänna sammankomster såsom begravningar och minnesstunder. Många anhöriga väljer därför att bara låta familj och närmast anhöriga delta på ceremonin, vilket betyder att du som gäst kan komma att nekas att delta. De anhöriga kan, om de önskar, välja att direktsända ceremonin. Information om detta förmedlas då via den avlidnas minnessida.
 • I samband med begravningsceremonin påminner vi anhöriga och gäster om att inte ta varandra i hand och hålla lämpligt avstånd för att undvika beröring med varandra. Vi låter istället kärlek och omtanke förmedlas till de närmast anhöriga genom vår närvaro, de vackra blommorna samt genom de gåvor som lämnats för att hedra den avlidna.
 • Om du ska gå på begravning och/eller medverka vid minnesstund kan du hitta aktuell information om begravningen samt minnesstunden på våra minnessidor.

Vi som företag

 • Vi uppmuntrar alla till god handhygien genom att tvätta händerna ofta och noggrant.
 • Våra medarbetare undviker närkontakt med andra under möten såsom handhälsningar och fysisk beröring, detta med omtanke om oss alla.
 • Alla medarbetare som uppvisar minsta tecken på sjukdom arbetar hemifrån. Det gäller även de medarbetare som har varit i länder med hög smittspridning, eller varit i kontakt med personer som varit i dessa länder.

Hjälp oss att ta hand om varandra!

Hjälp oss att minska risken att smittas, både för dig själv och andra. Tänka på att:

 • Undvika sociala kontakter om du visar minsta tecken på symtom, även lindriga. Att undvika onödiga besök skyddar de mest sårbara.
 • Ha en god handhygien och tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
 • Om du behöver nysa eller hosta, gör det i armvecket eller i en pappersnäsduk.
 • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor i kollektivtrafiken, på arbetet eller andra platser där du är nära andra.