Minnessidor och dödsannonser

Våra minnessidor är en plats där familjer, vänner och närstående kan dela med sig av sina minnen av den avlidna. På Fonus minnessidor kan du också hitta dödsannonser och ge minnesgåvor.

Besök Fonus Minnessidor

Vad är Fonus minnessidor?

På Fonus minnessidor hittar du minnessidor och dödsannonser digitalt. På Fonus minnessidor hittar du alla publicerade dödsannonser och minnessidor från begravningar som vi på Fonus anordnat.

Minnessidan på Fonus publiceras oftast innan begravningen äger rum så du kan gå in på minnessidan och hitta information om var och när begravningen äger rum.

Anhöriga och närstående kan på minnessidan beställa blommor, dela bilder, filmklipp, tända ljus och skriva hälsningar. Ta del av Fonus minnessidor här.

Minnesgåvor

Många vill ge en minnesgåva i samband med att någon avlider. Ofta är det ett bidrag till en välgörande organisation eller fond. Det kan också vara till en förening som betydde mycket för den avlidna.

Om det finns önskemål från de anhöriga om vart minnesgåvan ska gå brukar det stå i dödsannonsen. Kom ihåg att ange vem som ger gåvan och kontaktuppgifter till de anhöriga eller till begravningsbyrån. Då kan organisationen eller fonden skicka ett minnesblad att de tagit emot gåvan.

Så lämnar du en minnesgåva:

  • Besök Fonus minnessidor
  • Ring till aktuell fond/organisation för att höra hur du gör
  • Besök fondens hemsida och välj ett sätt att betala in gåvan.

När de anhöriga redan valt en fond eller organisation kan du se det på Fonus minnessidor och det blir enkelt att ge en gåva. Vi skickar då ett digitalt gåvobevis till de anhöriga.

Blommor

Det går också att beställa blommor till en begravning eller till anhöriga via minnessidorna. I anslutning till respektive minnessida finns en länk för beställning av blommor.