Gå till sidans huvudinnehåll

Begravning utomlands

Det kan finnas olika anledningar till varför man vill begrava en anhörig utomlands. Den vanligaste orsaken är att personen, som bott i Sverige under många år, vill begravas i sitt hemland. Att ordna en begravning utomlands kräver mycket förberedelser. Förberedelser och arbete som kan ta tid från sorgearbetet. Därför vill vi med vår kunskap och erfarenhet hjälpa er med processen.

När någon ska begravas utomlands

Vi har stor erfarenhet av att hjälpa anhöriga att få den avlidna transporterad och begravd utanför Sverige. Tillsammans planerar vi för den avlidnas sista resa, med utgångspunkten att ha en säker och varsam hantering av kistan.

Fonus hjälper er som anhöriga med hela processen. Vi tar hand om allt som behövs gällande dokumentation, intyg, kontakter med myndigheter, ambassader eller konsulat, samt all logistik kring transporten till önskat land.

Vi kan även förmedla kontakter så att ni får hjälp med begravningsplaneringen i mottagarlandet. Fonus har sedan lång tid tillbaka ett väl etablerat samarbete med SOS International, Falcks, samt flera andra stora aktörer inom begravningsbranschen i Europa och övriga världen.

Frågor om begravning utomlands

Fyll i och skicka in formuläret, så återkommer vi till er så snart vi kan. Om ni har brådskande frågor kan ni ringa oss dygnet runt på 08-709 85 13.