Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Västra Frölunda

Välkomna till Fonus Frölunda Torg.

Ni finner oss i Västra Frölunda i anslutning till Frölunda Torg, men i lugnet på utsidan. Kontoret hittar ni på ”Terrassen” med ingång utifrån och granne med David Bagare och Bellis blommor.

Vi hjälper er med allt kring begravning - oberoende av begravningsskick

  • Begravning enligt Svenska kyrkans ordning
  • Borgerliga begravningar
  • Andra religioners begravningsordningar
  • Ceremonilösa begravningar

Vi är behjälpliga vid val av gravsten, samt textkompletteringar av befintliga gravstenar.

Familjens jurist är vår samarbetspartner som hjälper er med Bouppteckning, testamente m.m.

Hos oss kan ni hämta Vita Arkivet, vi kan även hjälpa er med förvaring av detta, samt information om hur man fyller i det. Vi förmedlar även Fonus begravningsförsäkring. Hos oss finner ni även ett stort utbud av gravljus, lyktor och vaser.

Miljöbegravning

Vi erbjuder miljöbegravning. En miljöbegravning innebär att alla delar, från planering till genomförande av begravning och minnesstund, sker med så liten miljöpåverkan som möjligt. Begravningen genomförs med andra ord så hållbart som möjligt utifrån lokala förutsättningar med kundens önskemål i fokus.

Det finns många val att göra när en begravning ska planeras. En miljöbegravning innehåller minst fem av följande alternativ: miljökista, miljöurna eller minneslund, miljögravsten, svepskjorta i ekologisk bomull, miljömärkta trycksaker, fossilfria transporter, ekologisk och närproducerad mat och dryck samt miljömärkta och närproducerade blommor.
Vi hjälper gärna till med att presentera våra hållbara alternativ och lyssnar till era önskemål. Tillsammans utformar vi ett personligt och hållbart avsked.

För att vara säker på att vi ska ha den tid ni behöver för att i lugn och ro gå igenom det ni önskar, ring oss gärna och boka in en tid. Vi kan även göra hembesök om detta passar er bättre. 

Det går alltid bra att lämna ett meddelande i växeln så ringer vi upp så snart vi har möjlighet. Vi har jourverksamhet och nås på telefon dygnet runt.

Priser och foton på våra kistor, urnor och information om våra tjänster hittar ni under www.begravningsplaneraren.se

Till oss kommer man lätt med bil eller kollektivtrafik. Närmaste parkering är P-fält B, då behöver ni inte gå igenom Frölunda Torg. Parkerar ni på någon av de andra parkeringarna, eller om ni kommer med spårvagn eller buss, går man förslagsvis genom Torget och ut genom entré B4, mellan Bellis blommor och Twins, och sedan direkt höger längst ”Terrassen”.

Malin Edvardsson
Malin Edvardsson
Kundrådgivare/Representant
Marie Kästel
Marie Kästel
Kundrådgivare / representant
Veronica Cederholm
Veronica Cederholm
Kundrådgivare/representant
Öppettider Måndag – fredag 09:00 – 17:00

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.