Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Torslanda

Välkommen till Fonus Torslanda, vårt nya ljusa kontor på Flygfältsgatan 23, vid Amhults resecentrum. Här möter du Susanne Wedner som är kontorschef.

Fonus har flera års erfarenhet av att ordna personliga och minnesvärda begravningar, anpassat efter just era önskemål. När en närstående dör befinner man sig som anhörig i en av livets svåraste stunder. Vi finns här för våra kunder genom att vara lyhörda och vägledande i alla de val som man ställs inför vid planering av en begravning.

Fonus är rikstäckande och vi samarbetar mellan kontoren i landet. Vi tillgodoser alla religioner och traditioner i våra begravningsuppdrag.

Juridisk rådgivning

Vi hjälper er med allt ifrån begravning, gravstensbeställning och samarbetar med Familjens Jurist när ni behöver juridisk hjälp med bouppteckning, upprättande av testamente, samboavtal med mera. Familjens Jurist har sitt kontor på Storgatan i Göteborg, men det går även bra att boka möte i Torslanda om så önskas.

Vita Arkivet

Vita Arkivet är en kostnadsfri tjänst som finns för dig som vill skriva ner dina egna önskemål kring din egen begravning. Det kan underlätta för dina anhöriga i framtiden vid planering av begravningen. Läs mer om Vita Arkivet här, eller kontakta oss så berättar vi mer.

Lokala samarbeten i Torslanda

Vi värnar gärna om våra lokala samarbetspartner för bokning av t.ex  minnesstunder, såsom Ordenshusen & Lyckosten Catering mfl. 
Linneas Blomsterhörna, en mycket känd florist sedan många år på Hisingen anlitas för att skapa vackra blomsterarrangemang till olika begravningsceremonier. Vid behov finns en rad andra samarbeten tillgängliga i Göteborg med omnejd.

Borgerliga begravningar

Vi har ett stort antal samarbeten med officianter, både kommunala och fristående. Vi har även ett gott samarbete med bl.a Axel Falk som är en duktig Taube-tolkare och mycket uppskattad officiant som skapar det lilla extra kring ceremonierna.Kontakta oss gärna om ni önskar få veta mer om borgerliga begravningar.

Miljöbegravning

Vi erbjuder miljöbegravning. En miljöbegravning innebär att alla delar, från planering till genomförande av begravning och minnesstund, sker med så liten miljöpåverkan som möjligt. Begravningen genomförs med andra ord så hållbart som möjligt utifrån lokala förutsättningar med kundens önskemål i fokus.

Det finns många val att göra när en begravning ska planeras. En miljöbegravning innehåller minst fem av följande alternativ: miljökista, miljöurna eller minneslund, miljögravsten, svepskjorta i ekologisk bomull, miljömärkta trycksaker, fossilfria transporter, ekologisk och närproducerad mat och dryck samt miljömärkta och närproducerade blommor.

Vi hjälper gärna till med att presentera våra hållbara alternativ och lyssnar till era önskemål. Tillsammans utformar vi ett personligt och hållbart avsked.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Torslanda

Vi erbjuder också hembesök på Hisingen såväl som i Öckerö kommun. Vår begravningsbyrå ligger i ljusa, fina lokaler på Flygfältsgatan 23, samma hus som Capio Vårdcentral och mittemot Burger King, vid Amhult resecentrum, ett stenkast från Amhults Kyrka.

För bilburna finns fri parkering i 2 timmar utanför vårt hus, Terminal 3
Med Svart, Röd eller Gul Express från Centralstationen i Göteborg tar er direkt till Fonus begravningsbyrå i Torslanda.

Varmt välkommen att kontakta oss!

Susanne Wedner
Susanne Wedner
Kontorschef
Öppettider

Kontoret är inte alltid bemannat, så ring innan ni besöker oss.