Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Farsta

När en närstående går bort befinner man sig som anhörig eller vän i en av livets svåraste stunder. Vi har många års erfarenhet av att ordna personliga och minnesvärda begravningar. Vi lägger stor vikt vid att lyssna in dina tankar då det handlar om att få en bild av vem den avlidna var för att kunna skapa en begravning efter dina önskemål.

Klicka här för att kontakta oss
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Farstagången 24 123 47 Farsta

Vill du ha hjälp att tända ett ljus?

Om du själv inte kan besöka graven under allhelgonahelgen hjälper vi dig gärna att tända ett ljus.

Beställ en ljuständning

Vi som hjälper dig på Fonus i Farsta

Hasan Blakaj
Hasan Blakaj
Kundrådgivare
Jenny Kindgren
Jenny Kindgren
Kundrådgivare
Lena Gard
Lena Gard
Kundområdeschef

Fonus i Farsta hjälper dig

Vi finns här för dig och tar väl hand om dig genom hela processen i att utforma en personlig och vacker begravning genom att vara lyhörda, empatiska och vägledande i alla de svåra val som man ställs inför vid planering av en begravning.

Mitt i all sorg och saknad är det mycket som ska ordnas. Många beslut ska tas runt begravningsceremoni, minnesstund, blommor, kista, annonser, gravsättning, gravsten och mycket mer.

För att kunna hjälpa dig på bästa sätt är vi tacksamma om du har möjlighet att ringa innan för att boka en tid. Ett besök kan variera stort i tid, men räkna med 1,5 till 3 timmar.

Vi kan ordna begravningar inom Svenska kyrkan, andra trossamfund och borgerliga begravningar.

Vi hjälper också till med utlandstransporter, planera begravningar som hålls på en annan ort än i Stockholm, direktkremationer och med transporter.

Miljövänliga val

Vi på Fonus lägger stor vikt vid att erbjuda miljövänliga begravningar, vilket innebär att vi använder svensktillverkade miljökistor med material som är miljöklassat, miljöurnor tillverkade i furu eller biofiber, ekologiskt odlade blommor och svepskjorta i ekologisk bomull.

Lokala samarbeten

Vi samarbetar och har avtal med lokala cateringfirmor och restauranger som Enskede-Terrassen, Gamla Enskede Catering och Enskede Värdshus.

Vi har samarbete med florister i söderort som heter Blommor 4u, som ligger i Bagarmossen och Blomsterkonst i Trångsund/Skogås. Men beroende på var begravningen ska äga rum anlitar vi även andra florister som vi har avtal med.

Behöver du hjälp med familjejuridik?

Vi har ett samarbete med Familjens Jurist som ligger vid Globen. Deras jurister kan hjälpa till med dödsboavvecklingens tre steg bouppteckning, förvaltning och arvskifte. Vi har en jurist på kontoret i Farsta en gång i veckan.

Begravningsplaneraren

Via Begravningsplaneraren kan du påbörja planeringen av begravningen digitalt. Begravningsplaneraren kan vara en hjälp för dig om du vill förbereda dig inför ditt besök hos oss.

Vita Arkivet

Du är naturligtvis välkommen att besöka oss för olika allmänna frågor, även om ett dödsfall inte har inträffat. Vita arkivet finns för att hjälpa dig att få den begravning du önskar och är till stor hjälp för dina anhöriga när den dagen kommer. Du är välkommen in och hämta, få hjälp med att fylla i Vita Arkivet eller ställa frågor gällande begravning, ekonomi eller juridik.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Farsta

Tunnelbanans gröna linje 18 och många busslinjer stannar i Farsta Centrum. Från tunnelbana och bussar går man sedan rakt över Farsta torg, så ligger vår begravningsbyrå två trappor upp i ingången till höger om Nordea.

Kommer man med bil finns det ett stort antal parkeringsplatser runt Farsta Centrum. Närmast oss parkerar man på Karlandaplan under ICA Kvantum.

Vi gör givetvis också hembesök om du hellre önskar det.

Fonus begravningsbyrå i Farsta
Boka ett personligt möte hos oss:
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vill du besöka oss, ring gärna innan för att säkerställa att vi är på plats. Du når oss på telefon dygnet runt.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist vid Globen

Besök webbsida