Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Årsta

Våra erfarna kundrådgivare hjälper dig genom hela processen i att utforma en personlig och vacker begravning. Du är också välkommen till oss om du har frågor, även om ett dödsfall inte har inträffat. Vi kan också hjälpa dig att fylla i Vita Arkivet.

Kontakta oss
Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vi kan vara på begravning under våra öppettider. Ring gärna innan du besöker oss!

Årstavägen 65 120 54 Årsta

Vita Arkivet

Vad vill du ska hända med ditt husdjur när du inte längre finns? Berätta för dina anhöriga i Vita Arkivet. Det kostar ingenting och du kan ändra när du vill. 

Till Vita Arkivet

Vi som hjälper dig på Fonus i Årsta

Lena Gard
Lena Gard
Kundområdeschef
Lena Larsson
Lena Larsson
Kundrådgivare
Janet Borg
Janet Borg
Kundrådgivare och Ceremonivärd

Vi hjälper dig fortfarande ❤

För oss är det viktigt, trots coronatider, att erbjuda personliga kundmöten och ceremonier. Vi träffar dig gärna via telefon eller videomöte.

Läs mer här

Vi hjälper dig med allt som behöver ordnas

Att mista en anhörig är en svår situation för de allra flesta och inte alla har erfarenhet av att anlita en begravningsbyrå. Man kan vara oändligt ledsen, arg, uppgiven, men ibland också lättad om den avlidna haft en svår sjukdomsperiod bakom sig. Det kan också vara så att man bara vill ta tag i det praktiska, göra något handgripligt, ordna och planera.

På Fonus begravningsbyrå i Årsta kan vi hjälpa dig med allt från att boka tid och plats för begravningsceremonin till att avveckla dödsboet. Ceremonier kan bokas i närbelägna kyrkor i Årsta och Enskede, i kapell på Skogskyrkogården eller annan plats efter önskemål.

Mitt i all sorg och saknad är det mycket som ska ordnas. Många beslut ska tas runt begravningsceremoni, minnesstund, blommor, kista, annonser, gravsättning, gravsten och mycket mer. Oavsett hur mycket eller lite hjälp du behöver så är du välkommen till oss på Fonus begravningsbyrå i Årsta.

Lokala samarbeten i Årsta

Vi har samarbete med flera lokala florister. Till exempel NK blommor i Årsta partihallar, och för minnesstund efter ceremonin så har vi förslag på lokaler samt förtäring i anslutning till ceremonilokalen. Exempel på ställen för minnesstund är Enskedeterrassen och Gamla Enskede Catering, som finns i anslutning till Skogskyrkogården. Den senare levererar också catering till andra lokaler.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vi arrangerar begravningar enligt alla religiösa traditioner och med borgerlig karaktär. Du är naturligtvis välkommen att besöka oss för att ställa allmänna frågor, även om ett dödsfall inte har inträffat, eller om du önskar hjälp med att fylla i Vita Arkivet. Vita Arkivet, som avser planering av din egen begravning, finns i både pappersformat att hämta hos oss, eller digitalt via vitaarkivet.se. I Vita arkivet noterar du egna önskemål och tankar. Det är ofta en stor hjälp för de efterlevande att få reda på hur deras anhöriga ville ha det.

Hos oss kan du köpa olika dekorationer och tillbehör

Hos Fonus i Årsta kan du köpa olika dekorationer och tillbehör för att smycka gravplatsen. Vi erbjuder produkter såsom gravljus, gravlyktor, glaslyktor, vaser, planteringslådor och minnesstenar. I vårt sortiment finns även batteridrivna gravljus och gravlyktor samt extrabatterier.

Till anhöriga och gäster finns även svarta och vita begravningsslipsar och begravningsblommor till försäljning.

Alla våra produkter kan du enkelt betala med Swish.

Behöver du juridisk hjälp?

Vi har ett nära samarbete med Familjens Jurist vid Globen. Därför kan du få hjälp med juridiska frågor kring familjejuridik som bouppteckning, arvskifte eller testamente.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Årsta

Du hittar Fonus begravningsbyrå centralt i Årsta på Årstavägen 65. Vi har rullstolsramp och handikappvänlig toalett.

Kommer du med buss från Gullmarsplan eller Liljeholmen, heter hållplatsen Årsta Torg. Med tvärbanan, går du av vid Valla Torg och går mot Årsta Centrum. Kommer du med bil, finns det parkeringsplatser utmed Årstavägen eller kringliggande gator. Har du inte möjlighet att komma till oss går det bra att boka tid för hembesök.

Varmt välkommen till Fonus i Årsta!

Måndag - Fredag 09:00-17:00

Vi kan vara på begravning under våra öppettider. Ring gärna innan du besöker oss!

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist vid Globen

Besök webbsida