Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Årsta

Våra erfarna kundrådgivare hjälper dig genom hela processen i att utforma en personlig och vacker begravning. Du är också välkommen till oss om du har frågor, även om ett dödsfall inte har inträffat. Vi kan också hjälpa dig att fylla i Vita Arkivet.

Kontakta oss
Måndag - Fredag 09:00-16:00

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.

Årstavägen 65 120 54 Årsta

Med anledning av Coronaviruset ❤

För oss är det viktigt, trots Coronatider, att kunna erbjuda personliga kundmöten och begravningsceremonier

Läs mer om hur vi hjälper dig på bästa sätt

Vi som hjälper dig på Fonus i Årsta

Lena Gard
Lena Gard
Kontorschef
Tuula Giotis
Tuula Giotis
Kundrådgivare
Pratar även finska, engelska och grekiska
Hely Lamberg
Hely Lamberg
Kundrådgivare och Ceremonivärd

Vi hjälper dig med allt som behöver ordnas

Att mista en anhörig är en svår situation för de allra flesta och inte alla har erfarenhet av att anlita en begravningsbyrå. Man kan vara oändligt ledsen, arg, uppgiven, men ibland också lättad om den avlidna haft en svår sjukdomsperiod bakom sig. Det kan också vara så att man bara vill ta tag i det praktiska, göra något handgripligt, ordna och planera.

På Fonus begravningsbyrå i Årsta kan vi hjälpa dig med allt från att boka tid och plats för begravningsceremonin till att avveckla dödsboet. Ceremonier kan bokas i närbelägna kyrkor i Årsta och Enskede, i kapell på Skogskyrkogården eller annan plats efter önskemål.

Mitt i all sorg och saknad är det mycket som ska ordnas. Många beslut ska tas runt begravningsceremoni, minnesstund, blommor, kista, annonser, gravsättning, gravsten och mycket mer. Oavsett hur mycket eller lite hjälp du behöver så är du välkommen till oss på Fonus begravningsbyrå i Årsta.

Lokala samarbeten i Årsta

Vi har samarbete med flera lokala florister. Till exempel NK blommor i Årsta partihallar, och för minnesstund efter ceremonin så har vi förslag på lokaler samt förtäring i anslutning till ceremonilokalen. Exempel på ställen för minnesstund är Enskedeterrassen och Gamla Enskede Catering, som finns i anslutning till Skogskyrkogården. Den senare levererar också catering till andra lokaler.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vi arrangerar begravningar enligt alla religiösa traditioner och med borgerlig karaktär. Du är naturligtvis välkommen att besöka oss för att ställa allmänna frågor, även om ett dödsfall inte har inträffat, eller om du önskar hjälp med att fylla i Vita Arkivet. Vita Arkivet, som avser planering av din egen begravning, finns i både pappersformat att hämta hos oss, eller digitalt via vitaarkivet.se. I Vita arkivet noterar du egna önskemål och tankar. Det är ofta en stor hjälp för de efterlevande att få reda på hur deras anhöriga ville ha det.

Behöver du juridisk hjälp?

Vi har ett nära samarbete med Familjens Jurist vid Globen. Därför kan du få hjälp med juridiska frågor kring familjejuridik som bouppteckning, arvskifte eller testamente.

Hitta Fonus begravningsbyrå i Årsta

Du hittar Fonus begravningsbyrå centralt i Årsta på Årstavägen 65. Vi har rullstolsramp och handikappvänlig toalett.

Kommer du med buss från Gullmarsplan eller Liljeholmen, heter hållplatsen Årsta Torg. Med tvärbanan, går du av vid Valla Torg och går mot Årsta Centrum. Kommer du med bil, finns det parkeringsplatser utmed Årstavägen eller kringliggande gator. Har du inte möjlighet att komma till oss går det bra att boka tid för hembesök.

Varmt välkommen till Fonus i Årsta!

Kontakta oss

Jag samtycker till att ni behandlar mina personuppgifter för att kunna kontakta mig. Uppgifterna du lämnar här skickas säkert till kontoret. Meddelandet sparas som längst i tre månader.

Mer information om hur vi hanterar personuppgifter finns att läsa i vår integritetspolicy.

Måndag - Fredag 09:00-16:00

I de fall vi inte är på plats är vi ute på begravning. Vi rekommenderar därför att ni ringer innan ni besöker oss.

Familjens Jurist

Juridiska frågor?

Vi samarbetar med Familjens Jurist vid Globen

Besök webbsida