Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Angered

Här möter du Annica Wikström. Vi hjälper dig genom hela processen i att utforma en personlig och vacker begravning. Annica gillar att få hjälpa människor i sorg och att en dag inte är den andra lik. Annica är utbildad florist och ger gärna tips och råd kring blommor eller blomsterarrangemang.

Lokala samarbeten

Vi har lokala samarbeten med florister och cateringfirmor. Vi har samarbete med cateringfirmorna Lyck-Osten, Ordenshuset och Hotell Örgryte. När det gäller blommor har vi ett samarbete med Blomster Ateljén.

Borgerlig begravning

Det finns egentligen inga regler för hur en borgerlig begravning ska se ut eller utformas. Det ger stort utrymme för egna önskemål och tankar. Vi har stor erfarenhet av att planera och genomföra borgerliga begravningar och vi har samarbete med lokala borgerliga officianter som kan planera och hålla i den borgerliga begravningen.

Behöver du juridisk rådgivning?

Vi har ett bra samarbete med Familjens jurist som sitter på Storgatan i Göteborg. Deras jurister kan hjälpa dig med bouppteckning, arvskifte eller att teckna testamente.

Miljöbegravning

Vi erbjuder miljöbegravning. En miljöbegravning innebär att alla delar, från planering till genomförande av begravning och minnesstund, sker med så liten miljöpåverkan som möjligt. Begravningen genomförs med andra ord så hållbart som möjligt utifrån lokala förutsättningar med kundens önskemål i fokus.

Det finns många val att göra när en begravning ska planeras. En miljöbegravning innehåller minst fem av följande alternativ: miljökista, miljöurna eller minneslund, miljögravsten, svepskjorta i ekologisk bomull, miljömärkta trycksaker, fossilfria transporter, ekologisk och närproducerad mat och dryck samt miljömärkta och närproducerade blommor.
Vi hjälper gärna till med att presentera våra hållbara alternativ och lyssnar till era önskemål. Tillsammans utformar vi ett personligt och hållbart avsked.

Hitta oss

Vår begravningsbyrå i Angered ligger vid Angereds torg, nära Angereds Elektronik och Angered Klippcenter och Diakonia. Vi gör givetvis hembesök om du hellre önskar det.

Du är varmt välkommen att höra av dig till oss i Angered!

 

Björn Törnwall
Björn Törnwall
Kontorschef
Andreas Rasmussen
Andreas Rasmussen
Kundrådgivare/Representant