Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Västerås

Fonus Västerås

Biskopsgatan 1
722 11 Västerås
021-10 77 00
Fax021-13 25 89

Öppettider

Fonus begravningsbyrå i Västerås har öppet måndag - fredag mellan kl 09.00 - 17.00. Vi har telefonjour dygnet runt. För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt är vi tacksamma om du hör av dig till oss för tidsbokning.

Vi som jobbar här

Susanne Johansson

Kontorschef

Lena Grosshed

Certifierad Begravningsentreprenör

Talar även: Italienska

Thomas Winterquist

Kundrådgivare / Representant

Mikael Lindberg

Representant

Per Johansson

Representant

Är även borgerlig officiant

Britt-Inger Söderman

Receptionist

Jessica Lundkvist

Distriktschef

Gunvor E Ljungberg

Kundrådgivare / Representant

Vi samarbetar med Familjens jurist i Västerås 

Om oss

Varmt välkommen till Fonus begravningsbyrå i Västerås. Du hittar oss på Biskopsgatan 1 i Kvarteret Igor, granne med stadsbiblioteket och Domkyrkan, som med sitt 92 meter höga torn blir ett bra riktmärke när du ska hitta vårt kontor. Kommer du med bil, parkerar du enklast i parkeringshuset i Igor.

Vi är sju personer som arbetar på Fonus Västerås och tillsammans har vi mer än 100 års samlad erfarenhet av att ordna begravningar. Vi tar emot dig i en varm, vilsam miljö där vi med kunskap, inlevelse och engagemang kan hjälpa dig med allt som rör en begravning. Från att hjälpa dig med att fylla i Vita Arkivet, där du planerar för din egen begravning för att ge vägledning till dina anhöriga, till att planera för någon annans begravning. Vi ger råd och vägledning för att begravningen ska bli så som ni önskar, oavsett religion eller livsåskådning. För att du ska få bästa möjliga hjälp och service, så är det bra om du bokar en tid. Naturligtvis erbjuder vi också hembesök om det skulle kännas bäst för dig.

Vi hjälper även till med att arrangera borgerliga begravningar. Hos oss på Fonus Västerås har vi en borgerlig officiant anställd, som även finns tillgänglig för sång och piano. Vi hjälper också till med att beställa gravsten, säljer gravljus, lyktor, gravstensrengöring och annat som kan behövas i samband med en begravning. Om du vill hedra någons minne med en gåva till en fond, så förmedlar vi gärna den tjänsten.

Behöver du hjälp med bouppteckning, bodelning, arvskifte eller förvaltning av dödsbo, så kan vi hjälpa dig genom att förmedla ärendet till vår samarbetspartner Familjens jurist. Familjens jurists kontor i Västerås ligger på Kopparbergsvägen 10, i Skrapan. 

Har du frågor gällande begravning eller Vita Arkivet är du välkommen att kontakta Fonus i Västerås, på telefon 021-107700.

Kontakta oss

Fyll i formuläret och skicka så återkommer vi så snart vi kan!
Gäller ditt ärende anmälan till en minnesstund, skicka den senast tre dagar före begravningen. Är du sent ute, ring hellre!