Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Sollentuna

Fonus Sollentuna

Aniaraplatsen 6 gatuplanet
191 47 Sollentuna
08-709 86 19
Fax08-35 11 10

Öppettider

Fonus begravningsbyrå i Sollentuna har öppet måndag - fredag mellan kl 09.00 - 17.00. Vi har telefonjour dygnet runt. För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt är vi tacksamma om du hör av dig till oss för tidsbokning.

Vi som jobbar här

Petra Wånefjärd

Kundrådgivare / Representant

Pia Sundgren

Kontorschef

Vi samarbetar med Familjens jurist i Sollentuna 

Om oss

Välkommen till oss i Sollentuna!

Vår begravningsbyrå är centralt belägen på Aniaraplatsen i Sollentuna centrum, bredvid Scandic Star hotell, och med kort gångavstånd från pendeltågsstation och busshållplats. Parkeringsmöjligheter finns nära centrum och bakom Scandic Star hotell.

Vi hjälper er gärna med att planera begravningen efter just era önskemål, oavsett religiös eller icke-religiös bakgrund (borgerlig begravning) så vill vi skapa en fin och minnesvärd ceremoni vid livets slut. Utöver detta ombesörjer vi även begravningstransporter inom Sverige och i utlandet, samt juridiska tjänster som bouppteckning, testamente, samboavtal m.m. genom vårt dotterbolag Familjens jurist. Vi hjälper även till med frågor gällande gravplats och gravsten.

Om ni har tankar kring er egen begravning så finns vårt Vita Arkiv att fylla i antingen på webben, eller så är ni välkomna in till oss så hjälper vi er gärna med eventuella funderingar.

Begravningsmöjligheter i Sollentuna
Inom kommunen finns flera kyrkor och kapell samt två kyrkogårdar, Sollentuna kyrkogård och Silverdals griftegård. Sollentuna kyrka och kyrkogård har anor från 1100-talet och ligger i Norrviken. På kyrkogården finns även ett mindre kapell, Stillhetens kapell som används till både kyrkliga och borgerliga begravningar. Silverdals griftegård ligger i Helenelund och anlades 1914, vilken även innefattar Silverdals krematorium. Här finns två begravningskapell, Silverdals kapell och det mindre Garnisonskapellet (som främst används under årets varmare del). Kända personer som är gravsatta på Silverdals griftegård är bl. a. Ted Gärdestad som skrivit många omtyckta låtar som "Himlen är oskyldigt blå" och "För kärlekens skull", vilka ibland spelas under begravningar. En annan berömd person är författaren Harry Martinsson.

Kontakta oss

Fyll i formuläret och skicka så återkommer vi så snart vi kan!
Gäller ditt ärende anmälan till en minnesstund, skicka den senast tre dagar före begravningen. Är du sent ute, ring hellre!