Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Lund

Fonus Lund

Bredgatan 11
222 21 Lund
046-12 41 55
Fax046-211 29 55

Öppettider

Vi har öppet vardagar mellan kl. 09.00 till 17.00.
Ditt besök kan både ske på kontoret men vi gör även hembesök om det passar dig bättre.
Fonus jourtelefon är bemannad vardagar, mellan kl. 17.00 - 08.00, Lördag-söndag samt helgdagar,  hela dygnet. Under jourtid kan vi hjälpa dig med hämtning av avliden samt boka tid för kundmöte. Övriga frågor ber vi dig återkomma under ordinarie kontorstid.

Vi som jobbar här

Åsa Olsson

Kontorschef

Henric Dufeu

Kundrådgivare / Representant

Talar också: Franska

Anders Dalfelt

Kundrådgivare/representant

Annika Green

Kundrådgivare / Representant

Vi samarbetar med Familjens jurist i Lund 

Om oss

Vi hjälper dig med allt från själva begravningsbeställningen till gravsten och textkomplettering, blombeställningar och gåvohantering. Vi förmedlar inte gåvor längre men vi hjälper dig självklart att skänka din gåva till den fond du önskar. Vita Arkivet finner du hos oss liksom vår begravningsförsäkring. Vi samarbetar både lokalt och regionalt för att kunna ge dig den bästa hjälpen i just dina val av gravsten. Behöver du juridisk rådgivning, hjälp med bouppteckningen, upprätta ett testamente, är Familjens jurist på Stora Södergatan 15B dig behjälplig.

Vi som jobbar här strävar efter att ha ett empatiskt, lyssnande, öppet och inkännande bemötande. Allas situation är unik och det är vårt arbete att hjälpa dig att skapa ett värdigt och vackert avslut helt enligt dina önskemål. Vi arrangerar såväl borgerliga begravningar som ceremonier enligt alla religiösa traditioner.

Vi befinner oss mitt i Universitetsstaden Lund med jätten Finn i Lunds domkyrka på bara några hundra meters avstånd. Lundagård förenar stadskärnan med vackra träd och den tjusiga magnolian som syns på TV, när Lunds Studentsångare sjunger in våren på Universitetstrappan. Vårt kontor finner du mellan Allhelgonakyrkan och Lunds domkyrka. Du tar dig enkelt till oss med tåg, bil, buss eller cykel. Parkeringsmöjligheter finner du på S:t Laurentiigatan eller under Stadsbiblioteket. För den som önskar finns möjligheten att bli avsläppt precis utanför kontoret. Vi har ett trappsteg upp till kontorsdörren och behöver du hjälp att komma in finner du en dörrklocka på husfasaden. Vi hjälper dig gärna. För dig som eventuellt har en större rullstol finns möjlighet att komma in i vår lokal via vår innergård.

Välkommen!

Kontakta oss

Fyll i formuläret och skicka så återkommer vi så snart vi kan!
Gäller ditt ärende anmälan till en minnesstund, skicka den senast tre dagar före begravningen. Är du sent ute, ring hellre!