Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Kumla

Fonus Kumla

Hagendalsvägen 20
692 30 Kumla
019-58 23 90
Fax019-58 24 88

Öppettider

Våra officiella öppettider på kontoret är måndag – fredag kl.09:00 – 16:00 med lunch mellan kl. 12:00 och 13:00, men vi nås alltid på tel. 019-58 23 90. Du kan via vår hemsida på internet – www.fonus.se – informera dig om våra produkter och tjänster.

Vi som jobbar här

Berthil Jakobsson

Kundrådgivare / Representant

Är också: Borgerlig officiant

Fredrik Pettersson

Kontorschef

Anette Björlin Lundahl

Kundrådgivare

Vi samarbetar med Familjens jurist i Örebro 

Om oss

Fonus begravningsbyrå i Kumla etablerades på 1970-talet. Sedan flera år ligger vårt kontor på Hagendalsvägen, en affärsgata som sträcker sig från torget upp emot den konstgjorda Kumlasjön. Det är lätt att hitta hit och det finns goda parkeringsmöjligheter i vår närhet. Vi har parkeringsskivor till utlåning.

Vi finns när du behöver oss – då ett dödsfall inträffar i din familj, släkt eller vänkrets. Du kan få hjälp med alla frågor som rör planering och genomförande av en begravning som att boka tid och plats, valja kista, urna, blomsterarrangemang, utforma program och minnesstund med förtäring. I vårt uppdrag ingår även att ombesörja nödvändiga transporter. Vi hjälper även till med dödsfallsanmälan till aktuella försäkringsbolag.

Vi finns när du behöver oss – då du vill sätta in pengar på någon fond till minne av en avliden familjemedlem, släkting, vän och arbetskamrat eller du vill beställa blommor till en begravning.

Vi finns när du behöver oss – då du vill ha hjälp med anskaffande av en ny gravsten eller textkomplettering på en befintlig gravsten.

Vi finns när du behöver oss – då dödsboet efter en avliden familjemedlem eller släkting ska avvecklas. Genom vår samverkan med Familjens jurist kan vi hjälpa till med boutredningen (bouppteckning, dödsboförvaltning och arvskifte) Vi åtar oss även andra familjejuridiska ärenden såsom upprättande av testamente, äktenskapsförord, gåvobrev samt bodelning.

Vi finns när du behöver oss – om du vill ha hjälp att planera inför din egen begravning. Då är vårt Vita arkiv ett bra hjälpmedel som du fyller i och sedan kan få förvarat hos oss digitalt.

Vi finns när du behöver oss – om du vill ha hjälp att ordna en begravning på någon annan ort i Sverige. Fonus begravningsbyrå i Kumla ingår i en rikstäckande organisation och kan därför på ett smidigt sätt ombesörja detta med hjälp av kollegor på den ort det gäller.

Vi som arbetar på Fonus kontor i Kumla heter Fredrik Pettersson och Berthil Jakobsson och har båda över tjugo års erfarenhet av arbete på begravningsbyrå. Vi ser det som en utmaning att möta människor i en svår och för många ovan situation och på något sätt kunna vandra med dem en bit på vägen mot begravning och dödsboavslutning och bidra med den kunskap vi förvärvat genom åren. Något av tjusningen i vårt arbete ligger i detta att den ena dagen aldrig är den andra lik.

Våra lokaler är nyrenoverade i ljusa och varma färgtoner med en ändamålsenlig utformning och ett passande möblemang. Kontoret är handikappanpassat såtillvida att vi har en ramp som vid behov läggs ut över trappsteget vid kontorsingången.

Vi finns när du behöver oss

Kontakta oss

Fyll i formuläret och skicka så återkommer vi så snart vi kan!
Gäller ditt ärende anmälan till en minnesstund, skicka den senast tre dagar före begravningen. Är du sent ute, ring hellre!