Välkommen till Fonus begravningsbyrå i Enskede

Fonus Enskede

Pergolavägen 16
122 33 Enskede
08-709 84 02
Fax08-648 88 86

Öppettider

Våra öppettider är vardagar, måndag – fredag kl 09.00 – 17.00   Vi gör även hembesök inom vårt närområde. För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt, kontakta oss gärna så kan vi komma överens om ett möte.

Vi som jobbar här

Gunilla Larsson

Kontorschef

Petra Möller

Kundrådgivare / Representant

Lena Bomler

Kundrådgivare / Representant

Vi samarbetar med Familjens jurist i Stockholm, Johanneshov-Globen 

Om oss

Välkommen till FONUS begravningsbyrå i Enskede!

Vi är en väletablerad begravningsbyrå som har funnits här i Enskede sedan 1980-talet. Vi som arbetar här heter Gunilla Larsson och Petra Möller. Tillsammans har vi över 15 års erfarenhet av att ordna begravningar. Våra nyrenoverade lokaler ligger alldeles nära Skogskyrkogårdens tunnelbanestation på gröna linjen. Buss 161 har även en hållplats vid Sockenvägen. Det finns även goda parkeringsmöjligheter utanför vår entré.

Vårt kontor ligger nära Skogskyrkogården som sedan 1994 finns med på Unescos världsarvslista. Arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewernetz vann 1915 tävlingen om att skapa Stockholms nya begravningsplats. På kyrkogården finns minneslund, askgravlund, urngravar och kistgravar. Greta Garbo, Lennart ”Nacka” Skoglund och ca 525 000 till finns begravda här.

Vi har ett nära samarbete med de närliggande församlingarna Enskede-Årsta, Skarpnäck och Farsta. Men vi kan givetvis hjälpa till med begravningar i samtliga församlingar. Du kan vända dig till oss med begravningar i hela Sverige. Vi förmedlar kontakten vidare till Fonus lokala kontor för bästa möjliga service.

Vi hjälper även till med beställning av gravstenenar samt komplettering av äldre gravstenar. Önskar du hjälp med att planera din egen begravning kan vi hjälpa till med att fylla i Vita Arkivet och teckna begravningsförsäkring. På vårt kontor säljer vi även gravlyktor, ljus och slipsar m.m. När det gäller bouppteckningar, arvsskifte, dödsboförvaltning och annan familjejuridik så kan vi förmedla kontakten med Familjens jurist i Globen. En jurist finns tillgänglig på vårt kontor en gång i veckan.

Vi kommer gärna till dig och berättar om vår verksamhet på skolor, sjukhus och intresserade organisationer. Vi tar även emot studiebesök hos oss.

Välkommen!

Petra och Gunilla

Kontakta oss

Fyll i formuläret och skicka så återkommer vi så snart vi kan!
Gäller ditt ärende anmälan till en minnesstund, skicka den senast tre dagar före begravningen. Är du sent ute, ring hellre!